|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK7] wycieraczki/lampy awaria nastepna inspekcja
sab - 30 Mar 2012, 19:33 Temat postu: [MK7] wycieraczki/lampy awaria nastepna inspekcja Witam, czy ktoś mial taki komunikat: wycieraczki/lampy awaria nastepna inspekcja? pokazuje sie gdy ustawi sie wycieraczki w pozycji na czujnik deszczu, lub gdy przelączy sie światła w pozycje reflektory automatycznie.
komunikat w formie informacja ale o co chodzi? w ksiazce serwisowej jest tylko wzmianka i nic wiecej.
Ktoś może coś poradzić?
dzięki.
artax - 30 Mar 2012, 20:03
Mozliwe ,ze cos nie tak z czujnikiem na szybie.Odpowiada za wycieraczki i automatyczne reflektory.
pzdr
sab - 30 Mar 2012, 20:08
no właśnie dziś byłem w firmie która wymienia szyby, żeby sprawdzili czujnik i tam podobno jest wszystko ok. Wiec nie wiem co to może byc...
artax - 30 Mar 2012, 20:15
sprawdzili czy przylega do szyby czy pod wzgledem elektryki?
pzdr
sab - 30 Mar 2012, 20:17
czujnik podłączony i przylega do szyby, o dziwo firma wspołpracuje z Fordem i zdziwił sie na taki komunikat bo nigdy nie widział czegoś takiego...
artax - 30 Mar 2012, 20:22
no to bzdury opowiadają bo jak odlączysz wtyczkę to wlaśnie pojawia się komunikat o awarii czujnika.Po podłączeniu znika.Mi chodzi o sprawdzenie samego czujnika a nie czy jest podłączony.Mogł po prostu wyzionąć ducha.
p.s.W tamtym roku po zaliczeniu kamola na szybę musiałem ją wymienić.Zapomnialem podłączyc czujnik i wlasnie wtedy wyswietliło komunikat.Po podłączeniu, jak wspomniałem bylo ok.
sab - 30 Mar 2012, 20:26
ok czyli napisz co powinienem zrobić .
artax - 30 Mar 2012, 20:31
Idealnie To sprawdzić na innym czujniku (podmienić.)Jesli nie masz mozliwości to pozostaje dobry fachowiec elektryk ,ktory go sprawdzi.Mozliwe ,ze ten sam czujnik występuje w innych Fordach.Wtedy masz ułatwione zadanie.Gdybam ale moze pasować od Mondeo mk3.Jesli po podłączeniu nie będzie komunikatu to bingo.Jesli nadal będzie to jakiś szpec musi dojść przyczyny.
pzdr
sab - 30 Mar 2012, 20:34
dzięki za podpowiedz.
|
|