|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK6] - pęknięta plastikowa prowadnica lusterka wewnętrznego
mrjoy - 20 Mar 2012, 09:44 Temat postu: [MK6] - pęknięta plastikowa prowadnica lusterka wewnętrznego Witam
Wczoraj odpadło wewnętrzne lusterko. Jak zauważyłem odłamana jest cześć plastikowej prowadnicy (tej która jest mocowana do szyby).
Poprzedni właściciel już to kleił. (pozostał się klej na tym mocowaniu)
Czy można to mocowanie gdzieś dokupić i czy wogóle da się je zdjąć z tej "kulki"
Czy w grę wchodzi tylko zakup lusterka ?
Czy Ktoś już ten temat przerabiał u Siebie ?
Fiesta MK6 po FL 2007 r.
???
pozdrawiam
mrjoy
Parzych - 20 Mar 2012, 12:14
Parę tygodni po zakupie Fiesty zachciało mi się przykleić pasek ciemnej folii u góry szyby, nie wiedziałem że lusterko się wysuwa z prowadnicy i chcąc wyciągnąć lusterko z kulki ułamałem bok tego plastiku... Skleiłem jakimś "superglutem" i dla wzmocnienia przykręciłem aluminiową blaszkę, jak wyjdę z domu to zrobię jakieś fotki żeby pokazać mój patent, trzyma się już prawie szósty rok...
lakiernik175 - 20 Mar 2012, 13:54
Lepszy od gluta byłby mi sie zdaje poxipol.
Ale najlepiej jest bez druciarstwa kupić drugie lusterko.Jakby co to mam takowe i wyśle w dobrej cenie (w jednej paczce z centralnym)
jedrzejb - 11 Kwi 2012, 12:06
przerabiałem temat. Kleiłem kilka razy ostatnio nawet poxipolem. Działało przez jakiś czas,więc jak ostatnio mi odpadło to się w ku...... i po prostu kupiłem na allegro używkę całą.
Lapa77 - 24 Kwi 2012, 22:03
Ostatnio głową walnąłem przy myciu szyby i złamałem. Kleiłem jakimś klejem 2-składnikowym, ale przy regulacji pękało. Samochodem jeździmy z żoną na zmianę więc bez regulacji ciężko.
Za 105 zł kupiłem nowe oryginalne i tyle.
Parzych - 24 Kwi 2012, 22:17
Lapa77 napisał/a: | Ostatnio głową walnąłem przy myciu szyby i złamałem. | Nieźle musiałeś walnąć...
|
|