Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK3] Dekielki do felg

luk-90 - 16 Mar 2012, 19:57
Temat postu: [MK3] Dekielki do felg
Siemano, zbliża się czas zmiany obuwia w naszych autach, ja mam jeszcze trochę do zrobienia, ale już Mnie dręczy fakt braku dekielków w moich prosiakowych 14

Macie jakieś pomysły z czego lub jak zrobić dekielki do nich? Wzór to sprawa drugorzędna, skupmy się na ich wykonaniu, montażu. otwór to 64-65mm

Stunt_Man - 16 Mar 2012, 20:13

chodzi Ci o centercapy? bo dekielków to one nie miały...

Parzych - 16 Mar 2012, 21:07

Musisz chyba kupić dekielki Porsche: http://moto.allegro.pl/li...&category=49200
luk-90 - 16 Mar 2012, 23:18

hmmm, no nie za bardzo mi pomogliscie. Stuntman, tak oto chodzi, przeciez to jest dekielek, nawet podałem otwór.

Parzych, jak bym chciał kupić to zgłosiłbym sie gdzieś na forum porsche, a allegro już widziałem i nie dam 200zł za 4 kubki. Dlatego napisałem ten temat na forum FKP, gdzie rzeczy w wiekszości sie wykonuje samemu, a nie kupuje, to nie hłonda, czy łopel :devil: :devil:

Ma ktoś jakieś pomysły?

Peedro - 16 Mar 2012, 23:23

szukaj tematu Mikołaja_r z futurą. Wykonał sam dekielki zdaje się że do Shmidtów, może to ci pomoże.
Ad@mus - 17 Mar 2012, 11:40

mikolaj robil z zaslepek do rur kupionych w OBI
kupujesz taki plastikowy czopek o odpowiednim fi, matujesz, podkladujesz bajerzysz nalepkami :) i tada :) a jesli chodzi o ori dekle do tych felg to mam 3 bo mi zostaly, jak sypniesz fajna kapucha to sie dogadamy :)

luk-90 - 18 Mar 2012, 21:48

hehehe, dzieki chlopaki, rozwiazanie juz mam, tylko trzeba je wykonać. Kumpel w hondzie ma dekielki w otwor centralny prawie idealnie pasujące. Jeżeli nie, to ogarnę to tak jak mówi Adamus.

Dzieki bardzo Adamus :jupi: