|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Wymiana żarówki
krzysiek2002 - 19 Lut 2012, 18:12 Temat postu: [MK6] Wymiana żarówki Witam,
Od kilku dni jestem posiadaczem Fiesty MK 6 i pojawił się mały problem z wymianą zarówki H4 od strony pasażera. Na początek zdjąłem zbiornik od płynu do chłodnicy, ale natrafiłem na kolejną przeszkodę. Jest jakiś krążek gumy zabezpieczający i w żaden sposób nie moge tego zdjąć.
Czy jest jakis sposób żeby szybko i bez wizyty w Aso wymienić zarówkę?
Czy jak uda się zdjąć gumowe zabezpiecznie można dostać się już do zarówki i w jaki sposób wypiąć?
Wiem, że temat pierdoła, ale nigdzie nie mogłem znaleźć podobnego tematu.
Będę wdzięczny za pomoc
WooYownik - 19 Lut 2012, 19:09
W instrukcji obsługi jest opisane krok po kroku jak to zrobić.
Oto link do instrukcji (str. 44):
Instrukcja obsługi na Chomiku
Pozdrawiam
Parzych - 19 Lut 2012, 19:35
krzysiek2002 napisał/a: | Jest jakiś krążek gumy zabezpieczający i w żaden sposób nie moge tego zdjąć. | Ten krążek ściąga się od dołu... Potem kostkę z żarówki i sprężynka/drucik uwalnia żarówkę, po naciśnięciu chyba...
Mustang - 19 Lut 2012, 19:40
krzysiek2002 napisał/a: | Na początek zdjąłem zbiornik od płynu do chłodnicy |
ło matko ale po co to ściągać?
lampa jest na trzech śrubach (dwie od góry i jedna przy grillu)
wypinam kostke i lampa wolna.
...chyba, że st ma jakieś inne rozwiązania to przepraszam...
Parzych - 19 Lut 2012, 19:49
Mustang, prościej i szybciej odkręcić jedną śrubę od zbiorniczka niż 3 od lampy (i się szarpać żeby ją wyjąć), dodatkowo jak nie ruszasz lampy, to teoretycznie nie musisz ustawiać świateł... A po stronie kierowcy nic nie musisz odkręcać żeby zmienić żarówkę...
Mustang - 19 Lut 2012, 19:57
Parzych masz rację z ilością śrub ale zasugerowałem się jednak moją wersją i u mnie po odkręceniu zbiorniczka i tak jest ciasno, dlatego ściągnięcie lampy to kwestia minuty a na uchwytach mam zaznaczone poprzednie ustawienie przez śruby więc wszystko wraca tak jak było.
Strona lewa owszem bez odkręcania niczego.
|
|