Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK5] Gdzie można dostać czerwone tylne lampy?

zabka35i - 7 Lut 2012, 13:45
Temat postu: [MK5] Gdzie można dostać czerwone tylne lampy?
Nie wiecie czy można gdzieś dostać cały czerwone tylne lampy do mk5? Bardzo mi się podobają. Malowania się trochę obawiam, a folię dobrze położyć na takiej okrągłej lampie to też łatwe nie jest.

Stofff - 7 Lut 2012, 14:39

Z tego co widziałem to ciężko będzie takie dostać patrzałem na alledrogo i nie ma takich. Na ebayu ceny będą łogień...
Znalazłem takie beznadziejne ale czerwone :hihihi:
http://www.ebay.pl/itm/LE...tem2ebb227476..

ty a to są standardowe??
http://www.ebay.pl/itm/fo...=item1c2009e12a

zabka35i - 7 Lut 2012, 15:16

Tak, te drugie to fabryka tyle że na tej aukcji to angliki są bo prawa lampa ma przeciwmgielne a u nas jest odwrotnie i tam jest białe
Marcin - 8 Lut 2012, 21:18

zabka35i napisał/a:
Nie wiecie czy można gdzieś dostać cały czerwone tylne lampy do mk5? Bardzo mi się podobają.

ja jeszcze całych czerwonych jak seryjne to nie wiedziałem... jak szukasz czegoś konkretnego to wypadałoby pokazać o co chodzi :fox:

nie widzę przyszłości dla tego tematu... powisi chwile i zniknie.

zabka35i - 8 Lut 2012, 21:29

Proszę jest i zdjęcie.
Nikuś - 8 Lut 2012, 21:38

Marcin napisał/a:

Pesymista.

Lampy są psiknięte. Co do folii to jest to temat do ogarnięcia ale przez kogoś kto umie to zrobić.

Ogólnie w Polsce to nie przejdzie, chyba że spełnisz 2 warunki: wsteczny nadal będzie biały a do czerwonych kierunków założysz zielone żarówki, co da ostatecznie pomarańczowe światło. Raczej takich nie kupisz bo po hurtowniach oczy robili jak ich o to pytałem, więc raczej pozostaje pomalowanie ich na własną rękę.

Parzych - 8 Lut 2012, 21:58

zabka35i napisał/a:
Proszę jest i zdjęcie.
Kurna, mi się nie ładuje... :sad: Na co wrzucałeś/skąd jest to zdjęcie :?: Jak możesz to wrzuć na imageshack'a...
Nikuś - 8 Lut 2012, 22:01

Parzych, jest w pierwszym poście.
Parzych - 8 Lut 2012, 22:03

Aha, widzę, wcześniej go tam chyba nie było... :9:
zabka35i - 8 Lut 2012, 22:07

Było, było cały czas :)
Parzych - 8 Lut 2012, 22:38

Widocznie mi jakoś umknęło... :ups:
Marcin - 9 Lut 2012, 21:37

Nikuś napisał/a:
Marcin napisał/a:
Pesymista.

wole trzymać porządek niż burdel w TS

jak nie chce się poszukać to już nie moja wina... temat powisi trochę dłużej... jak się sensowniej rozwinie to może go zostawie o ile nie zapomne :-P

hubi_2006 - 10 Lut 2012, 23:32

Nikuś napisał/a:
Lampy są psiknięte.

Znasz temat tej fiest z jakiegoś zagranicznego forum, czy jesteś takim specem, że wiesz to i już?
Nikuś napisał/a:
Co do folii to jest to temat do ogarnięcia ale przez kogoś kto umie to zrobić.

Folia+opalarka+coś do odtłuszczenia+kolega do pomocy+cierpliwość.
zabka35i widzisz, jak Ci się uda to będziesz uznawany za "kogoś kto umie to zrobić". Folia droga nie jest, a lampa to nie maska i doświadczenie potrzebne nie jest.
Działaj :ok:

Nikuś - 11 Lut 2012, 00:06

hubi_2006, jak chcesz upuścić sobie ciśnienie to łaskawie odczep się ode mnie i idź do najbliższego baru daj komuś w gębę.

hubi_2006 napisał/a:
jesteś takim specem, że wiesz to i już?

Może i jestem.

Fordon - 11 Lut 2012, 00:42

Eee pany ale to jest malowana lampa a w sumie lampy. prosta sprawa :rotfl:
Lampa lewa z wersji UK, lampa prawa z wersji EU, dalej napylamy lapmy baza + klar zeby zachowac szklistosc powloki.
Nic trudnego bo gosciowi kiedys tak malowalismy na zielony odcien tylne lampy w megane coupe... jak to mowia nasz klient nasz pann :hahaha:

arecki - 12 Lut 2012, 00:02

ja w swojej MK4 miałem czerwoną folię na tylnych lampach, wyglądało to bardzo dobrze