|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] alternator do zeteca - 90A? :O
bidżej - 14 Sty 2012, 21:47 Temat postu: [MK3] alternator do zeteca - 90A? :O dokopałem się do ostatnio do oznaczeń na moim altku, który jeździł w zetecu. wyglądają jak poniżej:
przeraziło mnie trochę to 90A. co prawda wg napisów altek daje prąd 45-90A i przez prawie tysiąc km nie ugotował akumulatora, ale czy on oby przypadkiem nie jest dizlowy?
madek - 14 Sty 2012, 22:00
Na moim jest 70A, ale nie wiem jaki powinien być
Jaszczur - 15 Sty 2012, 00:37
bidżej napisał/a: | przeraziło mnie trochę to 90A. co prawda wg napisów altek daje prąd 45-90A i przez prawie tysiąc km nie ugotował akumulatora |
Zamiast się cieszyć że masz porządne dynamo, to jakieś sztuczne problemy sobie kreujesz.
Alternator mógłby mieć nawet 200A, a by Ci nic nie ugotował. Aku sobie weźmie tyle, ile potrzebuje, reszta będzie jako nadwyżka prądowa do wykorzystania w instalacji.
A jak się boisz, to ja go chętnie przygarnę
Stunt_Man - 15 Sty 2012, 11:01 Temat postu: Re: alternator do zeteca - 90A? :O
bidżej napisał/a: | dokopałem się do ostatnio do oznaczeń na moim altku, który jeździł w zetecu. wyglądają jak poniżej:
[url=http://img37.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]
przeraziło mnie trochę to 90A. co prawda wg napisów altek daje prąd 45-90A i przez prawie tysiąc km nie ugotował akumulatora, ale czy on oby przypadkiem nie jest dizlowy? |
nie kompromituj sie już... laternator ładuje tyle ile potrzeba a te 90A to jego maksymalna wydajność
Marek - 16 Sty 2012, 23:43
90A to i tak mało do dobrze wyposażonej fiesty. U mnie jak włączę grzaną szybę przód i tył + grzanie luster, dmuchawę i światła to brakuję altka 90tki hehe
bidżej - 17 Sty 2012, 07:39
skoro tak, to lepiej dla mnie
zostało tylko kupić regulator, bo szczotki się kończą i będzie lala.
|
|