Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [MK4] Nie przełącza na LPG

peugeot40619tdi - 10 Sty 2012, 22:33
Temat postu: [MK4] Nie przełącza na LPG
Witam.mam instalacje tomaseto z zintegrowanym filtrem i mikserem na kołnierz przepustnicy.Mam dziwny problem otóż auta praktycznie nie mogę przełączyć na gaz.tzn gdy odpalę i uda mi się przełączyć i zaskoczy to bez liku moge przełączać gaz/Benzyna bez gaszenia auta.czasami kilkukrotne zgaszenie auta pomoże i auto ładnie chodzi.filtr gazu wymieniony na nowy .co może być przyczyną tak dręczącego problemu?
JoeMix - 11 Sty 2012, 07:17

Ale to centralka nie przełącza (to raczej problem z nią i jej elektroniką) czy jak przełączysz to auto gaśnie?
peugeot40619tdi - 11 Sty 2012, 10:07

Tzn czasami po odpalrniu przełącze i auto chodzi ładnie.moge przełączać miedzy gaz i benzyna i jest ok aż do zgaszenia.gdy wyłącze silnik i odpale a chce przełączyć to auto gaśnie jak by nie było dopływu gazu pomimo że minute wcześniej przed zgaszeniem chodziło idealnie.zawory sie otwierają.auto stało bez akumulatora przez 3 tyg.co to może być?Parownik wykluczam bo nie chodził by na lpg wogóle a on czasami chodzi
peugeot40619tdi - 11 Sty 2012, 16:22

Właśnie założyłem silnik krokowy od instalacji landi.niestety to on był problemem.teraz auto przełącza się na gaz za każdym razem lecz nierówno pracuje.jakby na 3 Gar a na wyższych obrotach jest ok. śmierdzi nieprzepalonym gazem.w czym teraz tkwi problem?
Rebel - 11 Sty 2012, 16:40

peugeot40619tdi napisał/a:
śmierdzi nieprzepalonym gazem.w czym teraz tkwi problem?

...bo nie ma iskry?

peugeot40619tdi - 11 Sty 2012, 17:16

Przy ok 3 TYś chodzi normalnie.wcześniej miałem totalnie zawalony filtr gazu.wymieniłem na nowy.czy jest możliwość że ktoś regulował instalke na zapchanym filtrza?Może ustawieia krokoweho lub sterownika albo parownika?
dżolero - 11 Sty 2012, 19:21

podpiecie do kompa u gaziarza poratuje
peugeot40619tdi - 11 Sty 2012, 19:43

Założyłem krokowy od instalacji landi.Na nim auto przełącza się na gaz za każdym razem ale nie przepala gazu :-/
dżolero - 11 Sty 2012, 21:48

trzeba to ustawic, zreszta.. nabijaj posty dalej zanim posłuchasz