|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - [MK3] Dystanse mdf
Fordzik88 - 8 Sty 2012, 17:36 Temat postu: [MK3] Dystanse mdf Witam, mam pytanie do tych, którzy bawili się ostatnio w wymianę przednich głośników w swoich fiestkach mk3 .
Otóż na wiosnę przymierzam się do tego. Mam Hertze DCX 130 mm, system dwudrożny. Szukałem już wszędzie dystansów, ale nigdzie nie znalazłem. Wiem, bo już kiedyś się brałem za wymianę, że oryginalne dystanse są za "płytkie", i nie mógłbym opuścić szyby do końca.
Wobec powyższego mam pytanie, skąd wzięliście dystanse mdf? Czy trzeba je samemu zrobić?
Może pomożecie. Pozdrawiam Łukasz
Tommur - 8 Sty 2012, 18:45
Znajdź temat użytkownika scenic. On takie montował z tego co pamiętam i chodziło. Był chyba nawet schemat
Znalazłem http://www.fiestaklubpols...ghlight=#285245
Fordzik88 - 8 Sty 2012, 19:05
Dzięki za pomoc, odezwę si do niego
Pozdrawiam
Tommur - 8 Sty 2012, 20:35
Oj nie wiem czy on tu jeszcze zagląda, ale próbuj
DemptD - 8 Sty 2012, 20:38
ale przecie ja montowałem DSK-130 i po zdjęciu pomarańczonego kondona wszystko wchodzi bez problemu, Sztandi montował DCX-130 i też problemów z tym nie miał z tego co wiem..
SebeG - 8 Sty 2012, 21:56
Kurde, nie straszcie, bo ja też takie kupiłem
Fordzik88 - 9 Sty 2012, 10:05
Już wszystko wiem, SebeG, nie martw się, jak mówi kolega DemptD, Hertze, po zdjęciu tego gumowego "kondona" , wchodzi bez problemu, nawet bez dystansów
Tylko trzeba wiercić nowe otwory i gra muzyka . Już nawet podpatrzyłem u kolegi DemptD'a jak ma fajnie tweeterki założone. Też tak sobie zamontuje, o ile prawa autorskie co do montażu nie są zastrzeżone
DemptD - 9 Sty 2012, 13:37
Prawa autorskie zastrzeżone ale za odpowiednią kwotę się dogadamy
Pietrekk - 9 Sty 2012, 13:37
Ja mam lepiej
|
|