|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Mały wyciek oleju z pod obudowy od zaworów
grucha0707 - 4 Sty 2012, 23:06 Temat postu: [MK4] Mały wyciek oleju z pod obudowy od zaworów Od pewnego czasu mam zabrudzenia od oleju , nie znam sie zbytnio jeszcze na aucie bo mam je krótko ale tam są chyba zawory , tzn. mam brudne pod tą pokrywą gdzie jest napis "endura e" , czy po odkręceniu tej pokrywy nie napotkam sie na żadne niespodzianki ? Chodzi mi tylko o to czy uszczelke prosto wymienić samemu bo z taką pierdołą to nawet mi głupio jechać gdzieś do warsztatu.
JoeMix - 4 Sty 2012, 23:10
Prosto, odkręcasz to co przeszkadza do zdjęcia pokrywy, odkręcasz pokrywę, zdejmujesz starą uszczelkę, wycierasz do sucha miejsce kontaktu na głowicy i w deklu, w dekiel wkładasz nowa uszczelkę i z wyczuciem przykręcasz,,, nie za mocno bo pokrzywisz dekiel i wtedy dopiero zacznie przeciekać...
Sprawdź najpierw czy Ci się układ przewietrzania majonezem nie zawalił,,, bo jak się przytkał to może dlatego się olej pojawił,,,
grucha0707 - 5 Sty 2012, 22:26
no to fajno że to taka prosta sprawa z tą uszczelką ale z mojej strony jeszcze takie małe pytanko gdzie jest ten układ przewietrzania żebym tam zerknął ?
|
|