|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Przygasanie kontrolek,nie kręci rozrusznik
daniel89_lb - 2 Sty 2012, 11:22 Temat postu: [MK3] Przygasanie kontrolek,nie kręci rozrusznik Witam wszystkich w nowym roku
Problem mam taki ,że zmieniłem skrzynie i po zamontowaniu całej elektryki którą odłączyłem po przekręceniu kluczyka rozrusznik pykną(nie zakręcił)i przygasły kontrolki i jest tak cały czas nie kręci kontrolki albo świecą normalnie albo słabo.A i pompa paliwa chodzi jakby cały czas się włączała.Co mogłem skopać Pomylenie czujników czy coś przy rozruszniku
Rebel - 2 Sty 2012, 11:41
To pytanie może wydać się niedorzeczne, ale musimy to wykluczyć. Akumulator naładowany?
daniel89_lb napisał/a: | A i pompa paliwa chodzi jakby cały czas się włączała. |
Rozwiń myśl...
daniel89_lb - 2 Sty 2012, 13:54
Rebel napisał/a: | To pytanie może wydać się niedorzeczne, ale musimy to wykluczyć. Akumulator naładowany?
daniel89_lb napisał/a: | A i pompa paliwa chodzi jakby cały czas się włączała. |
Rozwiń myśl... |
Akumulator naładowany.
Pompa chodzi tak jak przekręcasz kluczyk na zapłon i pompa na chwile robi buuuu i przestaje a u mnie cały czas robi buuuu i nie przestaje
JoeMix - 2 Sty 2012, 14:23
Rozłącz wszystko raz jeszcze, wyczyść miejsca kontaktów i podłącz ponownie,,,
vegetagt - 2 Sty 2012, 14:28
daniel89_lb, jak pod maską takie kostki na odwrót podłączyłem, to pompa mi chodziła cały czas po włączeniu zapłonu:
Do tego rozrusznik nie byl w stanie po tym manewrze przekręcić silnika nawet nastepnego ranka. Musialem wrzucic 5ty bieg i przepchac auto kawałek, dopiero potem dało się odpalić.
Tylko nie wiem, jak sprawdzić, czy jest to dobrze podłączone bez zamiany wtyczek i nie znam konsekwencji. U mnie nic się na szczęscie nie stało, ale nie wiem, czy to nie był przypadkiem fart.
JoeMix - 2 Sty 2012, 14:33
Widać że ta kostka jest kodowana nie da się odwrotnie podłączyć, chyba że 2 2 takie same i miejscami zamieniłeś,,,
vegetagt - 2 Sty 2012, 14:35
JoeMix, tam są chyba 3 owalne, z czego jedna u mnie jest niepodłączona, a pozostale dwie są zamienne. Myslalem jeszcze, ze moze ukruszony plastik jest i dlatego pasuje, ale wyglądało ok.
daniel89_lb - 2 Sty 2012, 17:52
Już kręci.Trzeba było wszystko od nowa podpiąć bo coś gdzieś nie łączyło można zamknąć
dżolero - 2 Sty 2012, 18:00
masa słaba
|
|