Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK5] AirBag kierowcy

Electro92 - 13 Gru 2011, 12:35
Temat postu: [MK5] AirBag kierowcy
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak sprawdzić czy w ogóle poduszka powietrzna w kierownicy jest, bo na diagnostyce wyskoczył mi błąd poduszki powietrznej kierowcy i okazało się też, że nie działa mi kontrolka poduszek, o której istnieniu w ogóle nie miałem pojęcia. I pytanie co trzeba wymienić w przypadku, gdy kiedyś ta poduszka wystrzeliła, ale nikt z tym nic nie zrobił?

JoeMix - 13 Gru 2011, 13:17

Electro92 napisał/a:
Pierwsze pytanie to jaki jeszcze mogą być przyczyny tego, że nie działa ogrzewanie
Zacznij od sprawdzenia przekaźnika :devil:
Electro92 - 13 Gru 2011, 13:23

Widzę, że ktoś zdążył odpowiedzieć na pytanie wcześniej zadane, niestety założony pochopnie, ponieważ usterka została zlokalizowana, więc postanowiłem edytować całego posta
W każdym bądź razie dzięki za odpowiedź.

JoeMix - 13 Gru 2011, 13:35

Ano tak to jest kiedy najpierw się pisze a potem działa,,, :hihihi:
Electro92 - 13 Gru 2011, 16:30

No niestety :-P , ale temat po edycji jak najbardziej aktualny.
Parzych - 13 Gru 2011, 22:07

Electro92 napisał/a:
I pytanie co trzeba wymienić w przypadku, gdy kiedyś ta poduszka wystrzeliła, ale nikt z tym nic nie zrobił?
Na pewno poduszkę i skoro nie działa kontrolka, to wsadzić żarówkę, pewnie została wyjęta coby nie świeciła... Pewnie jeszcze napinacz pasów i może jakiś czujnik...
Electro92 - 13 Gru 2011, 22:17

A taśma jest razem z poduszka ? I jeszcze nie wiem jak z sensorem bodajże tak to się nazywa , który odpowiedzialny jest za wystrzelenie w odpowiednim momencie poduszki. Wie ktoś gdzie w samochodzie znajduje się ten sensor ?
Zna ktoś może jakiś warsztat w Warszawie i okolicach, który może polecić i tam zajmują się takimi rzeczami bo nie chciał bym z tym skończyć w ASO bo pewnie za naprawę dałbym więcej jak za sam samochód

Electro92 - 8 Sty 2012, 20:54

To może chociaż ktoś odpowie mi jak to jest z czujnikiem poduszek, czy on jest jednorazowego użytku w sensie, że jeżeli kiedyś doszło do wystrzału poduszek to ten czujnik jest automatycznie do wymiany ?
TSRules - 9 Sty 2012, 19:12

pewno sterownik poduszek trzeba wymienić, dostęp tragiczny bo przez schowek, śruby gwiazdki