Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Problem po wymianie pierścieni

piotras60 - 1 Gru 2011, 10:39
Temat postu: [MK4] Problem po wymianie pierścieni
Witam nie moge poszukac podobnego tematu.Mam taki problem z moją fiestą jest z 93roku mk4 z silnikiem enduro,a więc tak silnik jest po wymianie pierścieni.Wszystko było ok i zaczęły się schody na początku po przejechaniu około 300km silnik zaczął waryjowac sam wchodził na wysokie obroty, po około trzech dniach wszystko znowu było ok i jest do tej pory.I tu się zaczyna problem na wolnych obrotach dymi.Dymi tak jak by ktoś świece dymną rzucił dodam że gumki na zaworach były wymieniane. Nie robi tak za każdym razem czasami jest wszystko git, oleju trochę ubywa ale koleś mi powiedział że na początku może brac olej.Czy mógł by mi ktoś pomóc?
Marcinowaty - 1 Gru 2011, 21:45

Wiesz wymiana pierścieni to nie remont tylko robótka na krótko. Remont jest wtedy kiedy wymieniasz tłoki, przetaczas tuleje, dobierasz pierścienie, szlifujesz wał, zminiasz panewki, wymieniasz zawory, uszczelniacze, itp, itp . To jest remont.
A co do twojego przypadku to pozostaje mieć nadzieje że się pierścienie ułożą i troche wytrzyma. :-)

jackrzec - 2 Gru 2011, 08:26

piotras60 napisał/a:
Witam nie moge poszukac podobnego tematu.
Wcale mnie to nie dziwi, biorąc pod uwagę to:
piotras60 napisał/a:
Mam taki problem z moją fiestą jest z 93roku mk4 z silnikiem enduro
W sumie to i tak dziwne, bo jakby jakiś pierścien poszedł, bo by był problem cały czas a nie z przerwami.