Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] podkładanie podnośnika hydraulicznego

mariusz198711 - 25 Paź 2011, 17:33
Temat postu: [MK4] podkładanie podnośnika hydraulicznego
Witam wszystkich,

Z racji że zbliża się okres wymiany opon chciałem się zapytać gdzie w fieście mk4 najlepiej podkładać podnośnik hydrauliczny tzw. żaba. Na rancie progu tam gdzie fabryczny podnośnik wydaje mi się mało profesjonalne. Z przodu mogę podłożyć pod taką śrubę wahacza? (najniżej położony element (najbliżej ziemi) z taką sporą podkładką). Najgorzej jest z tyłu, tam naprawdę nie mam pojęcia gdzie podłożyć. Pod belkę podkładać czy w połowie odcinka między tuleją tylnej belki a bębnem? Bardzo proszę o radę.

JoeMix - 25 Paź 2011, 17:56

mariusz198711 napisał/a:
przodu mogę podłożyć pod taką śrubę wahacza?
Od przodu auta, pod sworzeń wahacza praktycznie,,,
mariusz198711 napisał/a:
Najgorzej jest z tyłu, tam naprawdę nie mam pojęcia gdzie podłożyć. Pod belkę podkładać czy w połowie odcinka między tuleją tylnej belki a bębnem?
Tam gdzie wahacze się łączą z belką, czyli od tyłu auta, względem koła podobnie jak z przodu
TSRules - 25 Paź 2011, 18:00

tu było chyba :yes:

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=49355

:ok:

mariusz198711 - 25 Paź 2011, 18:36

Z przodu już wiem ale z tyłu jeszcze muszę zobaczyć gdzie podkładać żeby się nie zsunął
Marcin - 25 Paź 2011, 18:44

mariusz198711 napisał/a:
Z przodu mogę podłożyć pod taką śrubę wahacza?

ja tam praktycznie zawsze podkładam żabę, a do tego ściągam grzybek z góry tak żeby główka śruby weszła w otwór po grzybku, wtedy nie ma szans na zsuniecie się samochodu, a jak podniesiesz trochę wyżej niż trzeba to i tył będziesz miał w górze.

mariusz198711 napisał/a:
w połowie odcinka między tuleją tylnej belki a bębnem?

może być, np tam gdzie masz łączenie z poprzecznym odcinkiem