|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - [MK7] Nowy silnik w mk7
Piotr76 - 10 Paź 2011, 21:45 Temat postu: [MK7] Nowy silnik w mk7 Witam!
Tak się stało, że jestem w posiadaniu mk7. Auto podoba mi się bardzo oczywiście, ale planuję w ciągu najbliższych lat zrobić w nim wiele modyfikacji od silnika począwszy. Wiem, że zaraz pewnie ktoś napisze 'nie rób nic bo auto masz na gwarancji' dlatego z góry uprzedzam że tematu gwarancji nie poruszamy ))))
Obecnie jest to 1,25 82KM. Domyślam się, że z tą jednostką nie zrobi się już byt wiele, o ile w ogóle cokolwiek. W związku z tym pytanie moje: czy ktoś z Was montował coś mocniejszego do takiej fiesty? Jeśli tak to jaki to był silnik?
Docelowo chciałbym uzyskać około moc 150KM.
Fordon - 10 Paź 2011, 22:02
Powiem ci tak z punktu elektryki forda....
Uklad CAN bedzie cie blokowal troche, ale nie jest to nie doobejscia... poczekaj az nasi zaczna sciagac z UK foki z ecoboostem...
Tyle ze punkt podstawowy to naprawde chora kasa bo te silniki sa naprawde nowe i malo kto je jeszcze ma opanowane... musisz albo poczekac albo szczepic cos co bylo wczesniej w innych autach z pod znaku blekitnego owalu...
MisiekT - 10 Paź 2011, 22:18
za pare miechow bedzie fiesta ST... jak to STek na pewno mocnych zmian konstrukcyjnych nie bedzie, wiec jak wyrwiesz rozbitka w dobrych pieniadzach to bedziesz mial plug&play
Piotr76 - 10 Paź 2011, 22:25
hmmm.. MisiekT, a ten Twój silnik? 1,6 120KM? Ta jednostka wejdzie?
Fordon - 10 Paź 2011, 22:37
Piotr76, tak bo to seryjny motor VCT budowany przez Yamache montowany w tej budzie.
Piotr76 - 10 Paź 2011, 22:41
a powiedzcie mi panowie czy montaż takiego silnika wymaga wtedy jakiegoś specjalnego przystosowania pod kątem wydechu, wtrysków i innych rzeczy o których nie mam pojęcia?
Fordon - 10 Paź 2011, 22:42
Piotr76, dawca caly, najlepiej anglik, po bitce, bo przekladania bedzie tez sporo... reszta na allegro w sprzedaz...
Piotr76 - 10 Paź 2011, 22:48
ok. zatem zobaczymy co przyszly rok przyniesie...
pzdr dla Was i dzięki za pomoc!
|
|