|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Syczenie pod autem
nitrobolon - 2 Paź 2011, 21:55 Temat postu: [MK3] Syczenie pod autem Siemka, i znowu cos sie sypie Dziwny dziwięk pod autem w okolicach tłumika cóź za ustrojstwo sie odzywa? tlumik do wymiany? przy mocnym dodaniu gazu zaczyna syczec
jackrzec - 3 Paź 2011, 08:22
Może byc tłumik zatkany i jak dodajesz gazu, to ciśnienie wzrasta i i nadmiar wylatuje nieszczelnościami wydając syk.,
Biegan - 3 Paź 2011, 14:28
moze uszczelka pod kolektorem jest uszkodzona
nitrobolon - 3 Paź 2011, 17:02
jak to sprawdzic? ostatnio mi duzo oleju dżedżarło...
nitrobolon - 3 Paź 2011, 17:11
i mam troche rdzawki w tlumiku, dodatkowe pytanie, czy mozna to walnac barankiem?
nitrobolon - 5 Paź 2011, 16:17
pomoze ktos?:)
Rebel - 5 Paź 2011, 16:48
3 posty pod sobą po jednym zdaniu?
Biegan napisał/a: | moze uszczelka pod kolektorem jest uszkodzona |
nitrobolon napisał/a: | jak to sprawdzic? |
Organoleptycznie Jeżeli Biegan myślał o łączeniu kolektora wydechowego z dwururką to będą tam przedmuchy spalin. Nie trzeba być mechanikiem żeby to wykryć. Wystarczy nos i przystawiona w pobliże dłoń. Generalnie każda nieszczelność wydechu począwszy od łączenia bloku z kolekorem wydechowym objawia się przedmuchami spalin.
nitrobolon napisał/a: | i mam troche rdzawki w tlumiku, dodatkowe pytanie, czy mozna to walnac barankiem? |
W tłumiku? Są specjalne środki antykorozyjne do układów wydechowych w sprayu (jak szara farba) ale tego czegoś używa się w miejscach świeżych spawów, bądź tam gdzie coś zaczyna delikatnie rudzieć.
|
|