Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK7] nagrzewnica recyrkulacji

artax - 2 Paź 2011, 20:33
Temat postu: [MK7] nagrzewnica recyrkulacji
Do czego jest to ustrojstwo ?Mam w wyposazeniu i tylko domyslam się co to jest.Chcę wiedzieć na pewno.
pzdr

Stunt_Man - 2 Paź 2011, 20:38

sie tutaj wypytujesz zamiast sie cieszyć że Ci dali takie wypasione coś :rotfl:
mass - 2 Paź 2011, 20:38

W wentylacji samochodu powietrze pobierane jest z zewnatrz auta, ale po nacisnieciu odpowiedniego guzika powietrze jest pobierane z wewnatrz, i ta nagrzewnica sluzy do ogrzewania wlasnie tego powietrza.
artax - 3 Paź 2011, 10:48

czyli zimą wspomaga klimatronic?Dodatkowo ogrzewa powietrze krążące po wcisnięciu obiegu zamkniętego?dobrze rozumiem :nawalony:
pzdr

JoeMix - 3 Paź 2011, 12:25

Obiega zamknięty i tak przepływa przez nagrzewnice,,,
artax - 3 Paź 2011, 15:14

no to ponawiam pytanie :hihihi: Moze ktos kumaty udzielić mi odpowiedzi.Jak cos mam to lubie wiedzieć do czego to jest.
pzdr

JoeMix - 3 Paź 2011, 15:19

Ci powiem że ja zagooglujesz frazę to wyskakuje tylko Twój temat :P
ElGrey - 3 Paź 2011, 15:24

Jest to wymiennik ciepla wytworzonego w procesie spalania(czyli gorace spaliny przeplywajac przez wymiennik ogrzewaja zimne powierze zasysane przez wetylacje do auta, lub z obiegu zamknietego auta), tak jak wyzej napisano ogrzewa dodatkowo powietrze wewnatrz auta, dzieki temu nawet na postoju bedzie sie dosc szybko nagrzewac, a jak wiadomo ropole nowej generacji nie grzeja sie za dobrze wiec w aucie jest przez dlugi czas zimno jak w psiarni, a dzieki temu wynalazkowi bedziesz mial szybko cieplo w autku... ach tez kce taki wymiennik :sad:
artax - 3 Paź 2011, 18:12

o teraz jasne :ok: A po takie wynalazki to do Belgii :ok: bo stamtąd jest auto.Ciekawe ile wolaja za takie cos w PL salonie?
pzdr