Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Kilka problemow z 1.3 94r.

pintos - 25 Wrz 2011, 05:23
Temat postu: [MK3] Kilka problemow z 1.3 94r.
czesc mam kilka problemow

1 zapalanie - czasami szczegolnie po dluzszej jezdzie np 100 -1500 km zatrzymuje sie na stacji benzynowej gasze auto i gdy chce je zapalic za 15 min przekrecam kluczyk zapalaja sie kontrolki a rozrusznik ani drgnie cisza jak makiem zasial,
dopiero jak otworze maske poszarpie kablami , akumulatorem, postukam w rozrusznik to mu sie poprawia, co to moze byc ?

2. co zrobic by ze spryskiwaczy leciala woda od razu po wcisnieciu galki, bo teraz to sie musze ze tak powiem napompowac by pociaglo wode ?

3. czy jak rudego zamalowalem hamerajdem to cos mu to pomoze ? czy po prostu gnije sobie niewidocznei dla oka ? :-)

cind12 - 25 Wrz 2011, 09:37

1. Najprawdopodobniej zaśniedziałe styki lub gdzieś kabel nie łączy z aku do rozrusznika dlatego jak kręcisz nie dostaje prądu i nie działa. Najlepiej przeczyść styki papierem ściernym i w trasie zobaczysz czy pomogło.

2. Chyba się nie da ale jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi. U mnie jest podobnie naciskam i po 1-2sek zaczyna płyn lecieć.

3. Z tego co ja się orientuje to raczej nic nie da jeżeli nie starłeś papierkiem rudej to sobie będzie dalej gnić.

JoeMix - 25 Wrz 2011, 10:47

pintos napisał/a:
co zrobic by ze spryskiwaczy leciala woda od razu po wcisnieciu galki, bo teraz to sie musze ze tak powiem napompowac by pociaglo wode
Założyć sobie zaworek zwrotny,,,
pintos napisał/a:
czy jak rudego zamalowalem hamerajdem to cos mu to pomoze ? czy po prostu gnije sobie niewidocznei dla oka
Myślę że można strzelić 50/50,,,
dżolero - 25 Wrz 2011, 21:00

1 brak masy... miałem to u siebie, kabel masowy aku-podstawa akumulatora-silnik. czyli cały masowy kabel z akumulatora sie załamał raz sie zwarło i szło raz nic.
madek - 25 Wrz 2011, 21:37

dżolero napisał/a:
1 brak masy... miałem to u siebie, kabel masowy aku-podstawa akumulatora-silnik.

albo uwalona kostka stacyjki, u mnie objawy były identyczne