|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Problem z odpalaniem
fazz - 23 Wrz 2011, 09:44 Temat postu: [MK3] Problem z odpalaniem Otóż od kilku dni mam problem z odpalaniem. Przy przekręcaniu kluczyka na 2 poziom stacyjki zawsze był taki dźwięk jakby silniczka elektrycznego a teraz tego brakuje. Czasem mu się odwidzi i zapali ale gdy tego silniczka nie ma to mogę mu kręcić rozrusznikiem i nic. nie zapali się. Prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam
trzeci - 23 Wrz 2011, 10:07
Pompa paliwa.
To jej dźwięk powinien być słyszalny przed zakręceniem rozrusznikiem.
JoeMix - 23 Wrz 2011, 10:16
Ten silniczek to pompa paliwa, znajduje się w zbiorniku za twoim siedzenie, dlatego dośc dobrze ją słychać,,,
Do sprawdzenia w sumie w dowolnej kolejności 1) wyłącznik bezwładnościowy pompy (wyłącza pompę przy wypadku - słupek koło lewej nogi) przekaźnik pompy i jej zasilanie - czy w ogóle jest, 3) sama pompa, może się kończy i zacina,,,
fazz - 23 Wrz 2011, 14:19
Wydaje mi sie ze to bedzie opcja 3 poniewaz raz nie dziala przez dluzszy czas a potem zadziala.
Czy da rade to sprawdzic samemu czy odrazu do elektryka samochodowego?
JoeMix - 23 Wrz 2011, 14:32
Zawsze możną sobie przygotować kable (wg schematu) i jak nie będzie słychać pompy to podać jej zasilanie "na krótko" - jak ruszy to jest sprawna i waruje elektryka, jak na krótko nie ruszy to jednak pompa szwankuje.
frostkazuya - 21 Paź 2011, 09:38
Przechodziłem ostatnio problem z pompą, już myślałem że będę szykował kasę i biegł na szrot ale... wystarczyło zdjąć tylną kanapę odpiąć kabelki(kostkę) przeczyścić styk i jest git Zobacz czy to u ciebie nie pomoże bo ja miałem to samo raz działała a raz nie...
Ciapek - 21 Paź 2011, 16:44
U mnie było to samo - raz działała raz nie.
Pomogła wymiana przekaźnika za 5 zł z innej Fiesty (szrot).
|
|