Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] problem z oświetleniem wnętrza

johnnymario - 9 Wrz 2011, 17:00
Temat postu: [MK3] problem z oświetleniem wnętrza
Witam! Wiem, że temat był już niejednokrotnie poruszany, jednak myśle, że mój problem trochę różni się od "zwykłego" braku oświetlenia wnętrza. Otóż w mojej fieście nie zapala się światło wewnątrz gdy otworze drzwi kierowcy, natomiast zapala się gdy otworze drzwi pasażera. Tak samo jest z dźwiękową przypominajką o zostawieniu włączonych świateł. Zegar, radio itp. działają. Bezpieczniki sprawdziłem. Dodam też, że nie jest to wina wyłącznika tego światła, ponieważ przełożyłem wyłączniki z jednych drzwi do drugich i problem jest dalej. Z wyłącznikiem przy samej lampce teżjest wszystko ok. Niby nic wielkiego taki problem, ale troche denerwuje kiedy nie ma tak jak być powinno. :P Czy byłby w stanie ktoś mi pomóc? Pozdrawiam :)
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 17:18

Przeczyść czujnik przy drzwiach. Zapewne też nie dział brzeczyk jak otworzysz drzwi przy zapalonych światłach.
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 17:18

p.s było już nie raz :P
JoeMix - 9 Wrz 2011, 17:27

johnnymario napisał/a:
Tak samo jest z dźwiękową przypominajką o zostawieniu włączonych świateł.
Co jest tak samo? Po co piszczyk na światła ma piszczeć jak są otwarte drzwi pasażera?! Hę?
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 18:15

JoeMix, Ty jak zwykle się czepiasz. Chodzi o to, że tak samo jak są otwarte drzwi kierowcy to nie świeci lampka i nie piszczy.
johnnymario - 9 Wrz 2011, 19:12

qwerty67 napisał/a:
Przeczyść czujnik przy drzwiach. Zapewne też nie dział brzeczyk jak otworzysz drzwi przy zapalonych światłach.

no właśnie pisałem, że raczej nie jest to wina tego czujnika, czy wyłącznika, jak kto woli, bo zamieniłem te czujniki stronami i dalej to samo jest. Problem pojawił sie z dnia na dzień, dosłownie z chwili na chwilę :D
JoeMix, nie wiem po co piszczyk ma piszczeć przy otwartych drzwiach pasażera, ale piszczy :P

qwerty67 - 9 Wrz 2011, 20:27

Spróbuj tym przewodem co idzie do włącznika dotknąć masy, i powiedz czy świeci czy nie.
johnnymario - 9 Wrz 2011, 21:12

ok, ale to już jutro :P
johnnymario - 11 Wrz 2011, 11:17

dotknąłem kablem masy, lampka nie świeci dalej, sprawdzałem nawet probówką, cza bedzie szukać kajś prądu :D dzięki za rady, dalej już sobie poradze :P pozdro :)
miazgos - 11 Wrz 2011, 11:35

po nitce do kłębka musisz przejrzeć instalacje
szynszyl - 11 Wrz 2011, 16:50

miazgos, tysz prowda