|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] problem z oświetleniem wnętrza
johnnymario - 9 Wrz 2011, 17:00 Temat postu: [MK3] problem z oświetleniem wnętrza Witam! Wiem, że temat był już niejednokrotnie poruszany, jednak myśle, że mój problem trochę różni się od "zwykłego" braku oświetlenia wnętrza. Otóż w mojej fieście nie zapala się światło wewnątrz gdy otworze drzwi kierowcy, natomiast zapala się gdy otworze drzwi pasażera. Tak samo jest z dźwiękową przypominajką o zostawieniu włączonych świateł. Zegar, radio itp. działają. Bezpieczniki sprawdziłem. Dodam też, że nie jest to wina wyłącznika tego światła, ponieważ przełożyłem wyłączniki z jednych drzwi do drugich i problem jest dalej. Z wyłącznikiem przy samej lampce teżjest wszystko ok. Niby nic wielkiego taki problem, ale troche denerwuje kiedy nie ma tak jak być powinno. Czy byłby w stanie ktoś mi pomóc? Pozdrawiam
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 17:18
Przeczyść czujnik przy drzwiach. Zapewne też nie dział brzeczyk jak otworzysz drzwi przy zapalonych światłach.
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 17:18
p.s było już nie raz
JoeMix - 9 Wrz 2011, 17:27
johnnymario napisał/a: | Tak samo jest z dźwiękową przypominajką o zostawieniu włączonych świateł. | Co jest tak samo? Po co piszczyk na światła ma piszczeć jak są otwarte drzwi pasażera?! Hę?
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 18:15
JoeMix, Ty jak zwykle się czepiasz. Chodzi o to, że tak samo jak są otwarte drzwi kierowcy to nie świeci lampka i nie piszczy.
johnnymario - 9 Wrz 2011, 19:12
qwerty67 napisał/a: | Przeczyść czujnik przy drzwiach. Zapewne też nie dział brzeczyk jak otworzysz drzwi przy zapalonych światłach. |
no właśnie pisałem, że raczej nie jest to wina tego czujnika, czy wyłącznika, jak kto woli, bo zamieniłem te czujniki stronami i dalej to samo jest. Problem pojawił sie z dnia na dzień, dosłownie z chwili na chwilę
JoeMix, nie wiem po co piszczyk ma piszczeć przy otwartych drzwiach pasażera, ale piszczy
qwerty67 - 9 Wrz 2011, 20:27
Spróbuj tym przewodem co idzie do włącznika dotknąć masy, i powiedz czy świeci czy nie.
johnnymario - 9 Wrz 2011, 21:12
ok, ale to już jutro
johnnymario - 11 Wrz 2011, 11:17
dotknąłem kablem masy, lampka nie świeci dalej, sprawdzałem nawet probówką, cza bedzie szukać kajś prądu dzięki za rady, dalej już sobie poradze pozdro
miazgos - 11 Wrz 2011, 11:35
po nitce do kłębka musisz przejrzeć instalacje
szynszyl - 11 Wrz 2011, 16:50
miazgos, tysz prowda
|
|