Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [Inny] gaśnięcie na gazie - graty Tomasetto

bidżej - 9 Wrz 2011, 14:56
Temat postu: [Inny] gaśnięcie na gazie - graty Tomasetto
Witam.

Kwestia dotyczy Pandy 1.1. Kupiliśmy takiego trupa do firmy. Problem jest taki, że po przełączeniu na gaz słabnie i gaśnie - pedał w podłogę, a ona tylko buuuuuuuu i zwalnia aż do zgaśnięcia. Instalka II gen, gaz niby jest (chociaż wskaźnik pokazywał full, a jak zajrzałem do wielozaworu przy butli, to malutka wtyczka 3-pinowa była odłączona, po podłączeniu wtyczki to samo). Wielozawór Tomasetto AT02, reduktor Tomasetto AT07. Jak się tam dobrać do filterka? Albo inaczej, co tam z tyłu pozamykać/porozłączać, żeby spokojnie można było sobie dłubać z przodu i nie spuścić całego gazu? :P

JoeMix - 9 Wrz 2011, 15:00

Z tyłu jak zdejmiesz wtyczkę z zaworu to gaz z butli nie poleci,,,, jest też takie coś do zakręcenia palcami,,, filter jest pod takim dekielkiem na 3 śruby na reduktorze zazwyczaj,,,

Mimo wszystko polecam zatankowanie do pełna, sprawdzenie czy do reduktora dochodzi gaz,,,

I jak zawsze przy tego typu sprawach, nie ma to jak to się mówi jak real foto,,,

kamil wolski - 19 Wrz 2011, 11:53

Miałem to samo po zmianie butli... Zapomniałem, że nowa jest 10l mniejsza niż poprzednia :rotfl:
bidżej - 19 Wrz 2011, 12:54

ok, okazało się, że nie było gazu ( :cojest: ) - teraz hula. co mnie zastanawia to to, że wskaźnik przy przełączniku zawsze pokazuje full. da radę to poprawić?
kamil wolski - 19 Wrz 2011, 14:20

Wyjmij wielozawór i sprawdź czy jest sprawny pływak czy się zawiesił, aczkolwiek naucz się jeździć na odległości - wskaźnik zawsze kłamie i będzie kłamał. Auto na ostatnich litrach robi się ospałe i czuć kiedy się skończy gaz, a orientacyjnie wyliczaj z kilometrów.