Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK5] 1.25,16vZetec-Trend by Tytan254

tytan254 - 6 Wrz 2011, 17:48
Temat postu: [MK5] 1.25,16vZetec-Trend by Tytan254
1. NICK: Tytan254
2. IMIĘ: Tomasz
3. MODEL: MK5
4. WERSJA: Trend
5. ROCZNIK: MK5, 2000 ,1rejestr.2001
6. SILNIK: 1.25 Zetec 16V 75 koni
7. OPIS AUTA:
Autko kupiłem w lipcu 2010 roku od starszego pana u mnie na osiedlu.Jestem bardzo zadowolony z zakupu,autko sprawuje sie super do dzis,jest żwawe.Jedynie co to musiałem wsadzic nowy akumulator i wymienic sprężyny z przodu sportowe na zwykłe,gdyż nie dało sie normalnie jezdzic.

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: -ostatnio-brewki,progi,wydech sportowy,lekko przyciemniono tylnie lampy
b. mechaniczne: - szczęki tył,olej z filtrem,łozyska z przodu w kołach
c. audio:radio Blaupunkt+4 głosniczki z w drzwiach przednich,tył półka-2 głosniki-3drożne-Blaupunkt,w bagażniku-skrzynia
d. inne: - oswietlenie bagaznika-diody led zielone i termometr elektroniczny w srodku auta

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: moze dokładki zderzaków?
b. mechaniczne:narazie jest ok,okaze sie przy eksploatacji:)
c. audio:wzmacniacz do skrzyni?
d. inne:

10. FOTKI AUTKA:

-nowy nabytek z Włoch,rok 1999-bogato wyposażona:)

11.Wyposażenie:
-wspomaganie kierownicy
-elektryczne szyby
-centralny zamek z pilota
-blokada skrzyni biegów
-immobilisser
-2poduszki powietrzne
-czujniki cofania
-podłokietnik
-szyberdach

J@rek - 6 Wrz 2011, 18:15

Witam na forum fajna fiesta tylko mam parę uwag : zdejmij te tjuning progi bo zalatuje wioską :yes: , zdejmij odblaski z krawędzi drzwi ( widać że jeździł nią dziadek :-P ), wydech mnie się by bardziej podobał prosty (ale co kto lubi <8> ) widzę że dziadek zamontował też czujniki cofania :hahaha: fajnie że masz szybera ale w MK5 to chyba nie było na wyposażeniu ;/ i co jest z tą klapką od wlewu paliwa :?:
Pstryknij jeszcze kilka fotek z przodu i z wnętrza :ok:
A tak po za tym ciesz się fiestkę to fajne samochody są :-)

DemptD - 6 Wrz 2011, 19:14

a mnie zastanawia czemu tam jest ramie z mk3..
AccessX - 6 Wrz 2011, 19:38

1. Wywal odblaski z kantów drzwi
2. Odklej z zderzaka "PL"
3. Odklej kulturystę nad napisem "fiesta"
4. Tylny fartuch to juz też przezyte (według mnie, oszpeca samochód)
5. A i ten mega słodka klapka wlewu paliwa :) . Weż to nawet zwykłym spreyem + podkład ciapnij, by nie raziło tak w oczy

Pozatm ładne autko :) , tylko bez tych dodatków pseudo tjuningowych.

Pozdrawiam

tytan254 - 6 Wrz 2011, 20:28

DemptD, Ramie z mk3 poniewaz do oryginalnego nie dało sie dac plastkowej wycieraczki:)
DemptD - 6 Wrz 2011, 20:30

tytan254, da się dopasować banana na tył..

wiem bo miałem gy

tytan254 - 6 Wrz 2011, 20:31

J@rek, czujniki cofania jak i odblaski na drzwach ja montowałem,jak równiez szyberdach:)a progi wyglądają super przeciez :)

DemptD, u mnie sie nie dało,było cos nie tak z zaczepem,chyba połamany :)

AccessX,wszystko w tym autku ja robiłem i nie przeszkadza mi-podoba sie,ale nad tym wlewem paliwa sie zastanawiałem-nad nową nakładką :)

mmbu - 6 Wrz 2011, 20:38

To wywal te wszystkie "dodatki" i nie krzywdź jej więcej
tytan254 - 6 Wrz 2011, 20:43

Maciek_B, nie krzywdze jej ,bo wygląda spoko-wszystkim sie podoba!zazdroscisz?:)pozdro

J@rek,Witam, zrobie niedługo fotki z wnętrza,a 1 zdjęcie juz sie da oglądnąc.

mmbu - 6 Wrz 2011, 20:47

tytan254 napisał/a:
Maciek_B, nie krzywdze jej ,bo wygląda spoko-wszystkim sie podoba!zazdroscisz?:)pozdro

nie badzo

Nikuś - 6 Wrz 2011, 20:52

tytan254, po prostu jest tego wszystkiego za dużo :)

Brewki, bra, atrapy na masce, naklejka na zderzaku, odblaski na drzwiach, progi wyglądające jakby wyrwane z jakiegoś zestawu, zupełnie nie pasujące do seryjnych zderzaków i Twoich alufelg, srebne naklejki na drzwiach i klapce od wlewu, PL-ka z imieniem, naklejka na klapie, ramię z mk3... do tego szyber, choć przydatny, też stylistycznie "waży". Uff, chyba tyle.

Po prostu co za dużo to niezdrowo. Ale to jest opinia innych, jak się Tobie podoba to ok, Twój samochód, chociaż myślę że dobrze by było jakbyś przemyślał ilość tych dodatków.

Parzych - 6 Wrz 2011, 21:00

tytan254 napisał/a:
Maciek_B, [...] wszystkim sie podoba!zazdroscisz?
Chyba nie wszystkim... A Maciek_B nie ma czego zazdrościć, ma Sporta... :devil:
tytan254 - 6 Wrz 2011, 21:13

Parzych, ma sporta,ale autko wizualnie łyse dla mnie:)
inno - 6 Wrz 2011, 21:22

tytan254 napisał/a:
ma sporta,ale autko wizualnie łyse dla mnie:)

a widziałeś kiedyś sporta na własne oczy? tam nie trzeba nic dodawać.

a twoja mk5 to poprostu zbiorowisko czego się tylko da. nie chce brzydko komentować, ale brakuje tylko, żeby ktoś na***ł na masce wg mnie.

twój gust i twoja wola. ja bym się nie ośmielił takim wehikułem wyjechać na miasto.

Marcin - 6 Wrz 2011, 21:47

też coś napiszę... yyy albo lepiej nie... chłopaki już wszystko napisali :V:
kolego tytan masz to nieszczęście, że u Nas styl "na choinkę" nie jest preferowany, ludzie tutaj są trochę inaczej skrzywdzeni stylistycznie :-P

Qnik - 9 Wrz 2011, 00:11

Aż mi się serce kraje jak widzę tak zwieśniaczoną Fiestkę :(

Allegrowy tjunink, do tego te naklejki. "Niby" autor w profilu ma 28 lat, a ja strzelam, że jest młodszy ode mnie (18, jeśli nie mniej. ale to raczej niemożliwe).

Stofff - 9 Wrz 2011, 07:26

Witam myślałem ze era na BRY się już zakończył kiedyś się podpalałem jak kupie pierwszy samochód to zamontuje sobie :9: .... teraz nie zrobił bym tego mojej fieście tym bardziej nie widziałem żadnego odprysku na przedniej masce po za paroma muszkami... :hihihi: jak by nie było to osiągamy takie prędkości ze mogla by nawet nam ta BRE zerwać :cojest:

A co do twojego gustu to pasowały by do tej skrzywdzonej fiesty takie koraliki :ok:
http://www.pokrowce.biz.p...e/koraliki2.jpg
Pozdrawiam

Tommy - 9 Wrz 2011, 12:40

Naprawdę bardzo ładna honda.

Ale pozwól, że coś Ci opowiem. Otóż gdy jeszcze ziemią władały dinozaury, a Ridż nie znał Brook pojawił się pewien trend, który najprościej dało się opisać jako "nie ważne jak, ale się wyróżnij". Miało to swe dobre strony bo ludzie zaczęli nosić inne fryzury i malować ściany w sypialni na coś bardziej finezyjnego niż różne odcienie karpackiej bieli. Zaczęli również przenosić owe pragnienie wyrażenia indywidualności na samochody.

Jedni przejawiali je kupując żółte fiaty coupe, inni zakładając do samochodów alufelgi, a jeszcze inni kompleksowo je tuningując.

Ty z pewnością należysz do tej ostatniej grupy, bo z tego co zauważyłem zmodyfikowałeś wszystkie możliwe elementy, które się dało. Innymi słowy w samochodzie nie zostało już nic, co jeszcze dało by się spierdzielić. Nie obraź się bo nie mówię teg złośliwie.

Wykonałeś sporo pracy i chwała Ci za to bo przynajmniej widać, że interesujesz się swoim samochodem, a słowo "pielęgnacja lakieru" najprawdopodobniej kojarzy Ci się z czymś więcej niż wjechaniem raz do roku (gdzieś przed wielkanocą) na myjnię samoobsługową.

Aby jednak Twe działania zostały ukierunkowane w tym jak się nam wydaje (pozwolę sobie tym samym uogólnić pewne trendy panujące na tym forum) słusznym kierunku postanowiłem przygotować dla Ciebie pewien skrócony poradnik czego nie powinieneś robić ze swoją fiestą.

Po pierwsze nie powinieneś był zakładać tego siodła na maskę, ponieważ do stylistyki i charakteru fiesty MK5 pasuje ono równie bardzo co płyta Bruno Marsa do odtwarzacza starego Sting Ray'a z dzieloną tylną szybą. Takie rzeczy są dozwolone wyłącznie w samochodach volkswagena i to najlepiej tych, które wyprodukowano przed rokiem 1989. Wszelkie odstępstwa od tej normy delikatnie rzecz ujmując uwłaczają godności rasy ludzkiej.

Po drugie – wloty powietrza zakładamy WYŁĄCZNIE tam gdzie są potrzebne (czytaj doprowadzają bądź odprowadzają powietrze), a wybierając je zwracamy uwagę, że jak już koniecznie muszą być paskudne to niech przynajmniej mają dziury

Zakładanie wlotów bez dziur przypomina trochę wypychanie sobie majtek przed wyjściem na basen.

Po trzecie – naklejki z płomieniami, smokami, tribalami oraz te imitujące dziury popociskach są niemodne. To tak jakbyś wszedł do eleganckiej restauracji ubrany w przykrótką jeansową kurteczkę z klapami i czerwone spodnie. To naprawdę już nie jest trendy.

Po czwarte – Decydując się na elementy ospojlerowania upewnij się czy na opakowaniu jest adnotacja, że są one przeznaczone do samochodu, a nie promu kosmicznego.

I w końcu po piąte - Chrom jest zły. Podobnie jak drewnopodobne elementy kokpitu i naklejki na korek wlewu paliwa. Jeśli chromu fabrycznie nie położył w danym miejscu dział projektujący dany model samochodu to zapewniam Cię, że nie zrobił tego bez powodu.

Przy modyfikowaniu samochodu najważniejsza jest wizja. Jakiś odgórny zamysł prowadzący w konkretnym kierunku. Chaotyczne dorzucanie różnych elementów po prostu nie ma prawa się udać. Samochód będzie wyglądał inaczej niż inne, ale nie tylko to się liczy.

Jak wyjdziesz na miasto w obesranych spodniach i koszulce zrobionej z tofu to z pewnością będziesz wyróżniał się w tłumie. Obawiam się jednak, że nie do końca o taką formę ekspresji by Ci chodziło.

Pomyśl nad uspokojeniem tego designu. Spróbuj zdjąć naklejki, wloty i te śmieszne lampki z drzwi. Progi od biedy mogą zostać. Koła są fajne (brakuje im nieco gleby).

Z mojej strony zachęcam Cię, żebyś zabrał sobie leżak, ustawił go kilka metrów od samochodu po czym usiadł w nim, otworzył piwo i jeszcze raz wszystko przemyślał.

Spójrz na swój samochód jako na całość, a nie zbiór autonomicznych elementów. Myślę, że to powinno nieco zmodyfikować Twój punkt widzenia.

arecki - 9 Wrz 2011, 13:03

Myślę, że kolega już rozstawił leżak niedaleko swojego pojazdu tylko nie otworzył jednego piwa lecz więcej...bo od środy się nie zalogował. Może znalazł się właśnie na etapie przemyśleń i rozważań na temat przyszłości swojej Fiesty? Może bije się w pierś i przeprasza samego siebie...nie wiem. Ale tak jak Tommy napisał, widać że samochód jest w centrum uwagi właściciela i to jest na prawdę duży plus. A błędy, któż ich nie popełnia. Niektórym po porostu potrzebna jest miska zimnej wody na głowę w postaci np. komentarzy które zostały już powygaszane :-P

pozdrawiam i powodzenia życzę w naprawianiu auta :)

Mafios - 9 Wrz 2011, 15:56

tytan254 napisał/a:
Parzych, ma sporta,ale autko wizualnie łyse dla mnie:)

tutaj rzadko kto lubi auto ukondonione wszystkim co bylo pod reką i na półce w tesco , auto dla wiekszosci tutaj ma wygladac schludnie a nie jak baner reklamowy na ktorym jest wszystko poprzyczepiane. Lubisz takie OK ale nie przekonuj nas do swojej wizji auta idealnego

tytan254 - 9 Wrz 2011, 21:06

tytan254 napisał/a:
Po pierwsze-nie zajmuje sie pierdołami-oceniania innym auta(kazdy niech se ma jakie ma),nie pije piwa ,tylko pracuje-moze w porównaniu do innych,mam dosc czytania waszych zbędnych głupich komentarzy!!te bajery były kupowane w sklepie tuningowym,a nie Tesco!!!autko jest sprawne cały czas-dbam o nie!!

luk-90 - 9 Wrz 2011, 21:26

Ale nie myślałeś, że będą same ochy i achy. przedstawiając swoje auto musizsz być gotowy także na krytyczne komentarze, temu własnie służą fora, wyrażaniu własnych opinii
Puff - 9 Wrz 2011, 22:30

"Sklepy tuningowe" sprzedają też dywaniki z "ryflowanej blachy" - i to chyba tyle w tej materii :D

Do stanu technicznego auta nikt się nie przyczepia - to tak jakbyś nie zauważył (albo nie chciał zauważyć).

Generalnie tworzysz temat na forum i nie wiem na co liczysz. Że będą tylko posty typu "łaaał"? (Nie)stety tutaj jest względnie "normalna" społeczność, w której oblepienie auta "czym popadnie" i "gdzie popadnie" nie spotyka się z aplauzem.

Twoje wyjścia to:
-przyjąć krytykę na klatę i iść swoją drogą (nie oczekuj jednak słów podziwu)
-przyjąć krytykę na klatę i sprzedać ten bardziej/mniej świecidełkowy crap na Allegro i zainwestować w coś, co wyróżni to auto z tłumu na plus (wtedy spotkasz się nie tylko z uznaniem, ale i pomocą, dobrą radą i ogólnie pozytywnym odbiorem)
-krytykować nas, że śmiemy krytykować Ciebie i zostać Honorowym Biszkoptem roku 2011
-pozbierać się stąd i być dalej dumnym ze swojej Hiper Auchan Extra Turbo Tuning Fiesty (koniecznie wtedy wymień "rybkę" na tylnej klapie na większą - możesz nawet walnąć taką na całą szybę...)

Pamiętaj, że nie jest problemem pójście na łatwiznę i zrobienie wszystkiego na "hurra - byle dużo, byle jak", problemem jest zrobienie czegoś tak, żeby inni zazdrościli.

A to jak sobie wysoko poprzeczkę stawiasz, pokazuje jaki tak naprawdę jesteś (np. utrzymanie Fiesty <mk5 w stanie lepszym niż "zżera ją rdza" to dosyć wysoka poprzeczka, tutaj więc jest łatwiej) :rotfl:

Ad@mus - 9 Wrz 2011, 22:38

oł maj fakin gat :ok: kozak :ok:
TSRules - 10 Wrz 2011, 00:06

a ja po przemyśleniu (co rzadko mi się zdarza :-) ) mówię "a niech se chłopok ma te bajery na fieście" :ok:
Jego auto, chce to takim jeździ, bardziej raziłoby mnie skorodowane, zaniedbane, zniszczone, lub brak kultury właściciela.
U nas w kraju taka moda że jak ktoś odbiega od standardu to trzeba go zjechać, jego kasa, jego auto i tyle w temacie, zreszta każdy z nas miał lub ma taki okres w życiu że se lubił dokładać do auta to i owo lub w nim siedzieć, czy grzebać non stop.
W stanach czy uk wiara bryka takimi struclami że głowa boli i nikt sie nie dziwi :-)

Ev_ - 10 Wrz 2011, 08:39

A mnie modell1 pokazał zdjęcia tej fiesty z ogłoszeniem: "jak NIE tuningować auta" :hahaha:
Hans - 10 Wrz 2011, 13:41

Po krótkim namyślę sądzę że autor chyba chciał uderzać w Japan Style tuning. Jak to troche dopracuje to moze coś z tego wyjdzie ;]
tytan254 - 10 Wrz 2011, 18:49

Qnik napisał/a:

Allegrowy tjunink, do tego te naklejki. "Niby" autor w profilu ma 28 lat, a ja strzelam, że jest młodszy ode mnie (18, jeśli nie mniej. ale to raczej niemożliwe).
Mam 28lat,a co tobie do tego!!
Ev_ - 10 Wrz 2011, 19:20

[quote="tytan254"]
Qnik napisał/a:

Allegrowy tjunink, do tego te naklejki. "Niby" autor w profilu ma 28 lat, a ja strzelam, że jest młodszy ode mnie (18, jeśli nie mniej. ale to raczej niemożliwe).[/quotWiesniaku,mam 28lat,a co tobie do tego!!

Kolego tytan254 nie chodzi o wiek zapisany w peselu... tylko o Twoją mentalność...

Poza tym nikt Cię tu nie obraża, komentujemy Twoje auto, bo to forum miłośników fiesty....
a że jakiś kffiatek się zdarzył, to wyrażamy swoje zdanie.

I proszę z łaski swojej o trochę więcej qltury w odnoszeniu się do innych użytkowników....

modell1 - 10 Wrz 2011, 19:43

Masz kolegów w swojej klasie - tjunink speszyl edyszyn...

Pytanie dla Ciebie: Co Ci ten samochód zrobił, że go tak każesz???

Foty POGLĄDOWE

Pan SIATEX i wielbiciel Pługów:

Kolekcjoner dodatkowego światła STOP he he i odblasków:

Nie żebym się czepiał, Twoje auto, Twoja kasa...

I tak jak napisała Ev, grzeczniej proszę...

mmbu - 10 Wrz 2011, 19:53

modell1, Te samochody do "pięt" nie dorastają koledze tytan254, Za mało na nich tego wszystkiego. Mimo , że punto nadrabia umiejscowieniem zaworu lpg
Gajoss - 10 Wrz 2011, 21:54

Dawno dawno temu jak jeszcze byłem małym chłopcem, miałem BMX'a, który miał identyczny kolor co ów Fiesta. Będąc posiadaczem takiego prENdkiego roweru chciałem go tjuningować, miałem 4 latarki pomazane markerem na niebiesko - kryzysowy xeon, koraliki na szprychach i kawałek deseczki przy kole, która pocierając o jak, że szeroką oponę brzmiała niczym silnik V8. Miałem też naklejki i nawet antenę od Stara... Patrząc na tę Fiestę przypomniało mi się moje barwne dzieciństwo. :serduszka:

...aż chyba odbuduję mojego starego BMX'a i pochwalę się nim na Forum :)

Mafios - 10 Wrz 2011, 22:15

Kolega tytan jak się zachować nie potrafi i krytyki na klatę przyjąć dostaje nagrodę w postaci czerwonej wstążki pod nickiem
Mafios - 10 Wrz 2011, 22:29

tytan254 napisał/a:
tytan254 napisał/a:
Po pierwsze-nie zajmuje sie pierdołami-oceniania innym auta(kazdy niech se ma jakie ma),nie pije piwa ,tylko pracuje-moze w porównaniu do innych,mam dosc czytania waszych zbędnych głupich komentarzy!!te bajery były kupowane w sklepie tuningowym,a nie Tesco!!!autko jest sprawne cały czas-dbam o nie!!

czytałeś regulamin tego działu ? bo chyba doczytałeś i byłeś świadom zamieszczając temat że ludzie będa go komentować

ElGrey - 10 Wrz 2011, 23:15

Przylanczam sie do opini ogolu... troche pokory kolego, a auto... no niestety ale tez jak wiekszosc stwierdzam fakt ze okaleczyles auto, ale cel osiagniety... napewno wiekszosc obejrzy sie za ta fofka :sad:
Freeman - 11 Wrz 2011, 09:44

Ok. Skoro każdy już wyraził swoje zdanie to przestańcie już krytykować. Nasza opinia o takim stylu jest jasna. Pojawi się nowy mod to będzie można znowu oceniać.

Natomiast co do Ciebie kolego tytan254, to masz prawo robić swoje auto wg swojego uznania, ale jeśli poddajesz je czyjejś ocenie to spodziewaj się, że będą opinie pozytywne i negatywne. Tu akurat pojawiło się więcej ocen negatywnych, a Ty niestety zareagowałeś obrażaniem innych. Więcej tak nie rób.

Parzych - 14 Wrz 2011, 14:55

Stofff napisał/a:
co do twojego gustu to pasowały by do tej skrzywdzonej fiesty takie koraliki
Koraliki nie są kwestią gustu tylko wygody, w upalne dni dupa i plecy nie są tak mokre jak bez nich, no chyba że masz w swojej wentylowane fotele... :9:
Tommy, :brawo: :brawo: :brawo:
Tytan254, za obrażanie i ode mnie dostajesz prezent...

tytan254 - 18 Wrz 2011, 20:24

Usunąłem wczoraj te naklejki,,kule ognia" i przykleiłem nową naklejke srebrno-czarną na klapke wlewu paliwa.Wymieniłem również gumy od stabilizatorów(gdyz tłukło mi sie cos ostatnio),jak i sworzeń we wachaczu-teraz jest ok,nie tłucze sie juz nic z przodu :jupi:
Puff - 19 Wrz 2011, 21:06

Dobry początek :)
tytan254 - 29 Paź 2011, 12:46
Temat postu: Re: 1.25,16vZetec-Trend by Tytan254
NOWE FOTKI AUTKA:-małe zmiany:

Czy teraz może byc?już tak zostanie!Pomalowałem również bębny na czarno hammeritem,wymieniłem tarcze nowe z klockami.
-nowy nabytek by Fiestka nie była sama:)

arecki - 29 Paź 2011, 13:20

środek masakra... :9:

tej Pumy chociaż nie doprowadź do takiego stanu jak Fieste... ;-(

Bezimienny - 29 Paź 2011, 13:30

Prosze tylko nie modź w Pumce tak jak we fieście :głowąwmur:
Puff - 29 Paź 2011, 13:48

Ktoś zna adres do zgłaszania fotek na Operację Tuning? :9:
grzes87 - 29 Paź 2011, 18:31

gdyby zdjac te brewki to przod nawet mi sie podoba ale reszta ciagle nie ;)
mieszko - 29 Paź 2011, 18:34

grzes87 napisał/a:

wygląda dziwnie ale to sprawa tylko i wyłącznie autora . mnie najbardziej zastanawia po co ktoś malował "dywaniki" na zielono oraz po co tyle naklejek na poduszce pasażera.

tytan254 - 29 Paź 2011, 19:18

mieszko napisał/a:
grzes87 napisał/a:

wygląda dziwnie ale to sprawa tylko i wyłącznie autora . mnie najbardziej zastanawia po co ktoś malował "dywaniki" na zielono oraz po co tyle naklejek na poduszce pasażera.

dywaniki zielone takie zostały zakupione.

mieszko - 29 Paź 2011, 19:21

tytan254 napisał/a:

dywaniki zielone takie zostały zakupione.

nie wiedziałem :ups: na pewno w zimie będą zapewniać moc atrakcji podczas jazdy , wiem coś o tym :twisted:

mmbu - 29 Paź 2011, 19:46

Jak spier... tak następnego forda , to chyba trzeba będzie Cię za jaja powiesić ;-( A na pumie już widać owiewki na drzwiach bocznych...
mieszko - 29 Paź 2011, 19:48

Maciek_B napisał/a:
Jak spier... tak następnego forda , to chyba trzeba będzie Cię za jaja powiesić ;-( A na pumie już widać owiewki na drzwiach bocznych...

dobrze że nie ma naklejek klubowych...

Parzych - 29 Paź 2011, 22:24

Maciek_B napisał/a:
na pumie już widać owiewki na drzwiach bocznych...
Ja też mam owiewki... :2xf:
mmbu - 29 Paź 2011, 23:17

nunu
Parzych napisał/a:
Maciek_B napisał/a:
na pumie już widać owiewki na drzwiach bocznych...
Ja też mam owiewki... :2xf:

Kłócić chcesz się?

P.S. Teraz doczytałem, że to faktycznie zielone dywaniki:)

szczepan522 - 30 Paź 2011, 06:59

Zwieśniaczyłeś Fifę strasznie... A możesz zwieśniaczyć ją jeszcze bardziej
Przód:
Brewki - Nie
Czarna Maska - Nie
Za szybą pseudo rejestracja "Tomek" - Nie
Przednie wycieraczki bez przegubowe - Nie

Wnętrze:
Tjuning lat 90' kondon na kierownicę - Nie
Podłokietnik - Nie
Nakładki na pedały z Tesco - Nie
Srebrna wajcha ręcznego - Nie
Zielona naklejki ford na drzwiach - Nie
Pokrowce na fotele - Nie
No i najlepsze ze środka to te zielono srebrna wycieraczki - Nie

Bok:
Tjuningowe progi - Nie
Na felgach jest jakaś zielona wstawka - Nie
Na drzwiach jakaś srebrna wstawka - Nie
No i ta naklejka z Tesco na wlew paliwa - Nie
Nie wspominając już o owiewkach - Nie

Tył:
Znowu wycieraczka bez przegubowa która nie dochodzi do szyby... - Nie
Rybka - Nie
Pakier który podnosi sztangą - Nie
Nie wiem co jest na tych dwóch kolejnych naklejkach ale zakładam że nic fajnego więc - Nie
No i znowu Tesco nakładka na końcówkę tłumika - Nie

21 * Nie :)

Do kompletnego zj***nia brakuje mi jeszcze światełek led z przodu, pod samochodem i wewnątrz :yes:

Ale wszystkie te pseudo ulepszenia są odwracalne więc nie jest tak źle :ok:

DemptD - 30 Paź 2011, 08:24

szczepan522 napisał/a:

akurat tu żeś przesadził :P bo wygląda to jak wygląda ale zbierają o niebo lepiej od zwykłych i są trwalsze gy

Puff - 30 Paź 2011, 11:59

DemptD - przy ilości "świętych prawd", które Jarek wypisał, ten 1 detal już nie ma znaczenia ;) Odpuściłbyś :P Nawet ja się nie czepiam :D
mieszko - 30 Paź 2011, 12:01

DemptD napisał/a:
szczepan522 napisał/a:

akurat tu żeś przesadził :P bo wygląda to jak wygląda ale zbierają o niebo lepiej od zwykłych i są trwalsze gy

u mnie też takie są z przodu ale nie są aż tak oczoje*ne (chyba)...

DemptD - 30 Paź 2011, 12:35

Puf, no właśnie dlatego ja musiałem to zrobić :V:
luk-90 - 30 Paź 2011, 12:40

Nie kumam, po co zmieniać coś i pytać sie innych ludzi czy teraz może być? LOL Auto jest Twoje i to Tobie ma się podobac, masz się czuć w nim dobrze, ale może Ja jakiś inny jestem <8>
tytan254 - 30 Paź 2011, 14:35

szczepan522 napisał/a:
Zwieśniaczyłeś Fifę strasznie... A możesz zwieśniaczyć ją jeszcze bardziej
Przód:
Brewki - Nie
Czarna Maska - Nie
Za szybą pseudo rejestracja "Tomek" - Nie

Wnętrze:
Tjuning lat 90' kondon na kierownicę - Nie
Podłokietnik - Nie
Nakładki na pedały z Tesco - Nie
Srebrna wajcha ręcznego - Nie
Zielona naklejki ford na drzwiach - Nie
Pokrowce na fotele - Nie
No i najlepsze ze środka to te zielono srebrna wycieraczki - Nie

Bok:
Tjuningowe progi - Nie
Na felgach jest jakaś zielona wstawka - Nie
Na drzwiach jakaś srebrna wstawka - Nie
No i ta naklejka z Tesco na wlew paliwa - Nie
Nie wspominając już o owiewkach - Nie

Tył:
Znowu wycieraczka bez przegubowa która nie dochodzi do szyby... - Nie
Rybka - Nie
Pakier który podnosi sztangą - Nie
Nie wiem co jest na tych dwóch kolejnych naklejkach ale zakładam że nic fajnego więc - Nie
No i znowu Tesco nakładka na końcówkę tłumika - Nie

21 * Nie :)

Do kompletnego zj***nia brakuje mi jeszcze światełek led z przodu, pod samochodem i wewnątrz :yes:

Ale wszystkie te pseudo ulepszenia są odwracalne więc nie jest tak źle :ok:

Nic kolego tam nie jest zwiesniaczone,tłumik oryginalny sportowy jest,owiewki kolego są praktyczne i ładnie wyglądają,maska czarna-poniewaz odpadł lakier na srodku,nic w nim nie jest z Tesco,tylko ze sklepu tuningowego!!!moze ty sie w tesco urodziłe!

Puff - 30 Paź 2011, 15:04

W Tesco przynajmniej mają akcesoria, dzięki którym można przyjąć poród. W sklepie "tuningowym" można co najwyżej kluczem francuskim w łeb po porodzie dostać :D

Swoją drogą temat wyglądu był przerabiany - jeśli auto się wyróżnia, a jeździ kalecznie, to jest to wieś. Inna bajka by była, gdyby tu pod maską było nie 75 ale z 275 kucyków... no ale nie jest.

mieszko - 30 Paź 2011, 15:28

tytan254 napisał/a:
nic w nim nie jest z Tesco,tylko ze sklepu tuningowego!!!

napisz który to sklep tak kaleczy rzemiosło...

pomysł na auto to może był fajny ale na początku zanim zacząłeś kombinować , według mnie to zasługuje na projekt "wieś tańczy i śpiewa" , całość zapsułeś mnogością gadżetów i pierdylionem odcieni zieleni zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz , Parzych też ma zieloną Fiestę (sorry , mam nadzieję że się nie pogniewasz za porównanie) a jakoś wszystko trzyma się kupy...

szczepan522 napisał/a:
Do kompletnego zj***nia brakuje mi jeszcze światełek led z przodu, pod samochodem i wewnątrz

zapomniałeś o jakrawozielonojebnych zaciskach i bębnach

Marcin - 30 Paź 2011, 15:34

czy co po niektórzy mogą sobie darować kolejne swoje komentarze? :fox:
i bez wzajemnego obrażania się, bo znowu posypią się ostrzeżenia.

mieszko - 30 Paź 2011, 15:39

Marcin napisał/a:
czy co po niektórzy mogą sobie darować kolejne swoje komentarze? :fox:
i bez wzajemnego obrażania się, bo znowu posypią się ostrzeżenia.

rozumiem że to między innymi do mnie , Marcin , jeśli krytyka to konstruktywna , jeśli sam właściciel chciał opinie nt. auta to piszemy co o nim myślimy , wskazujemy błędy jakie popełnił , też na początku wydawało mi się że im więcej gadżetów ze stoiska w hipermarkecie tym lepiej ale po obejrzeniu kilku Forumowych aut stwierdziłem że nie tędy droga.

tytan254 - 30 Paź 2011, 16:12

Pufcio napisał/a:
W Tesco przynajmniej mają akcesoria, dzięki którym można przyjąć poród. W sklepie "tuningowym" można co najwyżej kluczem francuskim w łeb po porodzie dostać :D

Swoją drogą temat wyglądu był przerabiany - jeśli auto się wyróżnia, a jeździ kalecznie, to jest to wieś. Inna bajka by była, gdyby tu pod maską było nie 75 ale z 275 kucyków... no ale nie jest.

Tu cie musze zmartwic-poniewaz autko sprawuje sie super i jezdzi niennaganie!!!

luk-90 napisał/a:
Nie kumam, po co zmieniać coś i pytać sie innych ludzi czy teraz może być? LOL Auto jest Twoje i to Tobie ma się podobac, masz się czuć w nim dobrze, ale może Ja jakiś inny jestem <8>

Nie pisze do ciebie to,tylko do tych co widzieli fieste wczesniej-została poprawiona-doprowadzona do normalnosci:)!!

mmbu - 30 Paź 2011, 20:21

tytan254 napisał/a:
doprowadzona do normalnosci:)!!

Gdzie? :9:

Puff - 30 Paź 2011, 20:36

tytan254 napisał/a:

Ale mnie to nie martwi :) W tej chwili moja dieslowa koza złoiłaby temu zielonemu "nienagannemu" Smokozordowi dupsko nawet jakbym ruszał z dwójki... o to się tutaj rozchodzi.

Przyjemnością powinno być zwracanie na siebie uwagi nie w każdy możliwy sposób (czyli: "byle jak, byle odwracali głowę"), tylko w taki, który wzbudzi zdrową ciekawość albo i zazdrość. A widząc chociażby odpowiedzi na tym forum możesz stwierdzić jakie ludzie mają na ten temat zdanie.

szczepan522 - 30 Paź 2011, 20:36

tytan254, Ja bym się na twoim miejscu nie załamywał, ani nie denerwował krytyką... Przyjmij na klatę krytykę i żyj dalej :ok: Twoje auto twoje mody, głowa do góry! na FKP ceni się ludzi za otwartość i to że jak coś spartolisz od razu się o tym dowiesz :2xf: Nie oczekuj że będą wszyscy się zachwycać wszystkim co robisz, robisz to dla siebie i ty będziesz chwalony lub krytykowany na ulicy (poza nią również) tym bardziej pytając się o efekt prowokujesz do krytyki swojego auta... Jeszcze raz wyluzuj pośladki i przyjmuj wszystko na klatę ! :yes:
Parzych - 30 Paź 2011, 20:51

tytan254 napisał/a:
PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: moze dokładki zderzaków?
Nie może, te progi aż krzyczą o dokładki zderzaków... :yes:
tytan254 - 31 Paź 2011, 09:20
Temat postu: Re: 1.25,16vZetec-Trend by Tytan254
pozdrawiam:)bedą pieniążki na wiosne to może wtedy te zderzaczki-chociaż na nasze drogi to nie za bardzo chyba,bo nisko by wtedy były.

szczepan522 napisał/a:
tytan254, Ja bym się na twoim miejscu nie załamywał, ani nie denerwował krytyką... Przyjmij na klatę krytykę i żyj dalej :ok: Twoje auto twoje mody, głowa do góry! na FKP ceni się ludzi za otwartość i to że jak coś spartolisz od razu się o tym dowiesz :2xf: Nie oczekuj że będą wszyscy się zachwycać wszystkim co robisz, robisz to dla siebie i ty będziesz chwalony lub krytykowany na ulicy (poza nią również) tym bardziej pytając się o efekt prowokujesz do krytyki swojego auta... Jeszcze raz wyluzuj pośladki i przyjmuj wszystko na klatę ! :yes:

spartolone nic tam nie jest-nie denerwuje sie chłopcze:)

Pufcio napisał/a:
tytan254 napisał/a:

Ale mnie to nie martwi :) W tej chwili moja dieslowa koza złoiłaby temu zielonemu "nienagannemu" Smokozordowi dupsko nawet jakbym ruszał z dwójki... o to się tutaj rozchodzi.

Przyjemnością powinno być zwracanie na siebie uwagi nie w każdy możliwy sposób (czyli: "byle jak, byle odwracali głowę"), tylko w taki, który wzbudzi zdrową ciekawość albo i zazdrość. A widząc chociażby odpowiedzi na tym forum możesz stwierdzić jakie ludzie mają na ten temat zdanie.

mają zdanie,ale nie wszyscy i tylko stąd!a taki pewny jestes swojego autka,ze nie dam rady?!:)do Rudy nie mam daleko:)

Parzych - 31 Paź 2011, 11:57

tytan254 napisał/a:
może wtedy te zderzaczki-chociaż na nasze drogi to nie za bardzo chyba,bo nisko by wtedy były.
Po pierwsze, albo progi i dokładki, albo progi aut, bo same wyglądają niekompletnie...
tytan254 napisał/a:
a taki pewny jestes swojego autka,ze nie dam rady?
Po drugie, najpierw zobacz wykres z hamowni Pufciowozu, ja jestem pewny że nie masz szans...
Po trzecie, chyba jednak się denerwujesz, skoro do Szczepana piszesz "chłopcze"...

Puff - 31 Paź 2011, 13:33

Parzych - trzeba było nie pokazywać, może flaszkę za 1 przejazd bym zarobił :rotfl:

tytan254 napisał/a:
mają zdanie,ale nie wszyscy i tylko stąd!

Jeśli dobrze rozumiem co chciałeś przekazać, to:
primo - mieć zdanie może każdy, niezależnie od tego czy to pochwała czy krytyka
secundo - jeśli jesteś popierany przez znikomy odsetek ludzi, a cała reszta krytykuje podając powody (a nie: "tak, bo tak"), to masz prawo podejrzewać, że coś jest nie tak... :)

Jasne, możesz sobie dłubać, nikt nie zabroni, szkopuł w tym, że nie widać tutaj żadnej konsekwencji, ale "byle dużo, byle by było"...

ps. da się odpisać trzem osobom w poście, nie cytując całej wypowiedzi - nie dość, że wygląda to przejrzyściej, to temat nie stanowi w połowie odpowiedzi Autora...

Parzych - 31 Paź 2011, 13:38

Pufcio, już edytowałem, może jeszcze nie widział... :devil:
mieszko - 31 Paź 2011, 13:43

Pufcio napisał/a:
Parzych - trzeba było nie pokazywać, może flaszkę za 1 przejazd bym zarobił :rotfl:

tytan254 napisał/a:
mają zdanie,ale nie wszyscy i tylko stąd!

Jeśli dobrze rozumiem co chciałeś przekazać, to:
primo - mieć zdanie może każdy, niezależnie od tego czy to pochwała czy krytyka
secundo - jeśli jesteś popierany przez znikomy odsetek ludzi, a cała reszta krytykuje podając powody (a nie: "tak, bo tak"), to masz prawo podejrzewać, że coś jest nie tak... :)

Jasne, możesz sobie dłubać, nikt nie zabroni, szkopuł w tym, że nie widać tutaj żadnej konsekwencji, ale "byle dużo, byle by było"...

ps. da się odpisać trzem osobom w poście, nie cytując całej wypowiedzi - nie dość, że wygląda to przejrzyściej, to temat nie stanowi w połowie odpowiedzi Autora...

Pufcio, Marcin już ostrzegał , większość w temacie wyjaśniona , nie róbmy drugiego "ruchu oburzonych" na Forum FKP , ewentualne protesty oraz pisanie wniosków o postawienie właściciela auta przed Trybunałem Stanu będzie można zacząć dopiero wtedy jak umieści na nim naklejki Klubowe. Jego auto = jego wizja = jego sprawa a nam nic do tego... tyle ode mnie

Puff - 31 Paź 2011, 15:05

mieszko - no toż przecież nie wdeptuję w ziemię, ani z błotem nie mieszam. Wyrażam swoje zdanie - a póki nie wiąże się to z obrażaniem, nikt nie może mnie tutaj z siekierką gonić :)
Dawidoff4 - 31 Paź 2011, 23:51

Widzę, że porady forumowiczów z FKP na razie na niewiele się zdały, bo ołner uparcie trzyma się swojej "wizji" auta ... Po jakiego grzyba nabijacie posty do tego tematu, który ma już 4 strony i cieszy się popularnością jakby to była jakaś wypasiona fiesta :boshe:

Gościu możesz sobie krytykować i bluzgać na innych - ba nawet kupę zrobić a i tak ta "wizja" :hehehe: się na FKP nie przyjmie ...

Puff - 31 Paź 2011, 23:53

Dawidoff4 - od kiedy to wyznacznikiem "fajności" tematu jest liczba postów się w nim znajdujących? :D Piszesz jakbyś zazdrościł :rotfl:
Dawidoff4 - 1 Lis 2011, 00:00

Pufcio napisał/a:
"fajności"

"popularny" nie oznacza dla mnie "fajny"

Pufcio napisał/a:
Piszesz jakbyś zazdrościł :rotfl:

że niby ja ?? broń Panie Boże :)

Puff - 1 Lis 2011, 00:03

Dawidoff4 napisał/a:
"popularny" nie oznacza dla mnie "fajny"

No weź, żałujesz mu popularności... :D Jakbyś pod remizą stanął Pumą, to nie przyciągnęłaby tylu spojrzeń co ta mk5 :rotfl: Na pewno zazdrościsz ;-)) :rotfl:

Dawidoff4 - 1 Lis 2011, 00:07

Pufcio napisał/a:
Jakbyś pod remizą stanął Pumą, to nie przyciągnęłaby tylu spojrzeń co ta mk5 :rotfl:

w pełni się z tobą Pufcio zgadzam :rotfl:

Lenin - 10 Paź 2013, 10:26

matko bosko, nie wiedziałem, że da się tak spaskudzić fiestę :/
te zdjęcia to doskonały przykład czego się nie powinno robić z autem, turecki tuning, wiejski tuning... dziwie się, że jej jeszcze nie widziałem na żadnej stronie typu wiocha.pl :/

jestem na nie!