|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK7] silnik nie ma mocy
tomi190 - 28 Sie 2011, 11:12 Temat postu: [MK7] silnik nie ma mocy witam wszystkich niedawno kupiłem najnowszy model fiest z silnikiem 1,25 o mocy 82 koni.po przejechaniu pierwszych kilometrów zauwazyłem ze nie ma odpowiedniej mocy Podczas jazdy ,jak wciskam gaz do dech, samochód nie nabiera predkości a sprawia wrazenie jakkby zwalniał dopiero gdy naciskam pedał gazu stopniowo ,powoli ,samochod nabiera predkości. samochod ma przejechane 23 000 km, wymieniłem filtr powietrza,przepustnica zdaniem mechanika jest dobra.prosze o pomoc pozdrawiam
Parzych - 28 Sie 2011, 13:22
tomi190 napisał/a: | kupiłem najnowszy model fiest z silnikiem 1,25 o mocy 82 koni.po przejechaniu pierwszych kilometrów zauwazyłem ze nie ma odpowiedniej mocy | Od tego silnika nie ma co wymagać nie wiadomo czego, on służy tylko do przemieszczania się a nie do dynamicznej jazdy, 2010r to jest jeszcze na gwarancji, jedź do ASO i niech diagnozują...
AccessX - 28 Sie 2011, 13:34
1.25 nie wymagaj cudów, jeśli się chcę to można go ładnie rozbujać... ale nie wymagaj mocy jak przy 2.0 .
vegetagt - 28 Sie 2011, 14:09
ale on pisze, że depcze do deski a auto nie przyspiesza. Dopiero przy stopniowym wciskaniu gazu auto się rozpędza
Marcin - 28 Sie 2011, 16:02
Parzych napisał/a: | Od tego silnika nie ma co wymagać nie wiadomo czego, on służy tylko do przemieszczania się a nie do dynamicznej jazdy |
już Ci się poglądy zmieniły jak na tą pojemność to jest dynamiczny i powinien się zbierać z butem w podłodze, jak jest na gwarancji to niech serwis szuka.
Parzych - 28 Sie 2011, 20:55
Cytat: | już Ci się poglądy zmieniły | Odkąd mam 1,6 - TAK...
AccessX - 28 Sie 2011, 21:33
Ja mam silnik 1.25 i powiem tak, jeśli się na odpowiednim biegu depnie do końca to super przyspiesza (jak dla mnie ). A jesli np. jedzie sie 40Km/h i wrzuci 4 bieg to nie wymagajcie cudów..... .
Zalew - 28 Sie 2011, 21:41
Zgadzam się z AccessX, jak chcesz na tym silniku pojechac dynamicznie to dasz radę, tylko trzeba go przytrzymać na odpowiednich obrotach. Ale i tak chętnie wsadziłbym pod maskę 1.4 ewentualnie gdyby można było zrobić to w prosty sposób to 1.6
|
|