Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Ustawianie czasu

mechaniq - 6 Sie 2011, 22:39
Temat postu: [MK6] Ustawianie czasu
witam
zakupiłem fiestę mk6 jest w niej prostsza wersja komputera pokładowego i nie ma systemu audio normalnie pokazuje ilość kilometrów na paliwie jakie jest w baku pod spodem kilometru przejechane i na dole suma kilometrów (drogomierz)
lewym przyciskiem kasuję kilometry a jak przytrzymam prawy to pokazuje się godzina
mam niemieckąinstrukcję z której wynika ze aby ustawić czas trzeba kluczyk ustawić w pozycję 2 i przytrzymać drugi przycisk chyba ze źle przetłumaczyłem
proszę o pomoc krok po kroku bo nie wiem jak go ustawić

pozdr
piotr

Parzych - 7 Sie 2011, 12:02

Trzymasz kilka sekund ten drugi przycisk i zaczyna migać zegar, po każdym naciśnięciu tego przycisku zegar idzie do przodu o minutę, jak przytrzymasz - leci szybciej do przodu, u mnie działa to nawet bez kluczyka...
hawaj - 7 Sie 2011, 19:49

A po co ustawiać na tymi przyciskami?? Nie lepiej wziąść i ustawić na radiu?? Ja jak ustawie własnie na radiu to odrazu mam ustawioną godzine na liczniku :cojest:
Parzych - 7 Sie 2011, 20:33

hawaj napisał/a:
Nie lepiej wziąść i ustawić na radiu??
Na niefabrycznym nie ma takiej możliwości...
mechaniq - 10 Sie 2011, 20:23

właśnie o to chodzi że nie ma fabrycznego radia a jak potrzymam ten drugi przycisk to nie chce zacząć migać podejrzewam że zegar jest w jakiś sposób uszkodzony lub komputer przycisk dziala na pewno bo pokazuje czas jak go nacisne
JoeMix - 11 Sie 2011, 11:18

Jak masz 2 przyciski to nie ma kombinacji, ustawiasz by wyświetlał się zegar,,, i trzeba przytrzymać albo jeden albo drugi dłużej aby wejść w ustawienia,,, jedynie to kwestia kluczyka (silnika), włączony zapłon lub pracujący silnik,,, raptem wychodzi 6 możliwości do sprawdzenia w 2 minuty,,,