|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK5] evo zero :-)
czaya - 28 Lip 2011, 19:35 Temat postu: [MK5] evo zero :-) Cześć
Przedstawiam Wam moją Fieścinę
1. NICK: czaya
2. IMIĘ: K.
3. MODEL: F mk5
4. WERSJA: Ambiente
5. ROCZNIK: 2000
6. SILNIK: 1.25 16v
7. OPIS AUTA:
Wg dokumentów wersja Ambiente - szyby elektryczne, wspomaganie, fabryczne radio i klima i chyba nic więcej.
Przyjechała ze słonecznej Italii więc nie ma jeszcze rdzy.
Cel zakupu jest prosty - ma sprawnie i niedrogo przewozić mnie z miejsca na miejsce.
Była kiedyś w domu Fiesta MK3 - znalazłem w garażu alufelgi z XR2 które były w MK3 i wpakowałem je na opony 13, które standardowo stały w autku na stalowych felgach.
To jedyny "tuning" jaki fiesta ode mnie dostanie - czasem pojawiać się będzie bagażnik do rowerów.
Fajne, całkiem dynamiczne autko jak na ten mikrosilnik i naprawdę fajne zawieszenie.
Jak na razie bardzo mi się podoba
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne: ALU-felgi z XR2
b. mechaniczne: pakiet startowy
c. audio: standard Forda 2din
d. inne: umyta i odkurzona
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: nic
b. mechaniczne: tylko eksploatacyjne
c. audio: głośniki tylne
d. inne: nie działa podświetlenie pokręteł ogrzewania więc trzeba naprawić
10. FOTKI AUTA
Pozdrowienia z Pojezierza Brodnickiego
Puff - 28 Lip 2011, 22:26
No, no, kolejna mk5. I kolejna Włoszka Oby dobrze służyła
J@rek - 28 Lip 2011, 23:03
Ładna też miałem na felgach XR`ki
czaya - 28 Lip 2011, 23:08
felgi mają bardziej minusowe ET i na dużym dobiciu niestety opona gdzieś delikatnie trze, muszę to zbadać wkrótce
czaya - 9 Sie 2011, 21:04
wyjąłem CBradio z terenówki i idąc do garażu by schować je do szafy, pomyślałem że w sumie niezbyt szybka Fieścina ale może się przydać no i mam jednak jeszcze jeden element tuningu - CBradio na tunelu przy drążku zmiany biegów
nie lubię zbyt wielu gadżetów wokół siebie w samochodach więc schowałem i wkleiłem do popielniczki "trzyosobowy" rozgałęźnik gniazda zapalniczki - idealnie się mieści
polubiłem fiestę jeszcze bardziej, zimą zamiast szukania trabanta na niedzielne wycieczki może poszukam mk1 albo mk2 do remontu na klasyka...
Nikuś - 9 Sie 2011, 22:00
czaya napisał/a: | CBradio na tunelu przy drążku zmiany biegów |
Pokaż jak to wyszło.
czaya - 10 Sie 2011, 13:14
czaya - 26 Wrz 2011, 22:07
Fiesta nadal, mimo braku wszelkich wypisywanych na tym forum modyfikacji po prostu działa
ostatnio straciła niestety miskę olejową na jakimś kamieniu ukrytym w kałuży ...
jest tu na forum jakiś gotowy projekt osłony miski i okolic ?
bo znalazłem tylko pytania o plastikowe osłony...
modell1 - 26 Wrz 2011, 22:48 Temat postu: Re: evo zero :-) Z tymi 13 ciekawe mi do białej nie chciały wejść min to 14tki. I rok ten sam
Silnik 1.3
A tak po za tym ładna fofi
|
|