|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Linka otwierania maski.
Docio - 27 Lip 2011, 12:56 Temat postu: [MK3] Linka otwierania maski. Zamek się otwiera ale... Dziś pociągnąłem, coś trzasło i teraz aby otworzyć to muszę dobre 10-15cm pociągnąć pod kierownicą aby otworzyć. Linka zrobiła się luźna. Na mój gust "strzelił" jakiś zaczep. Idąc od zamka linka przechodzi w prawo kilkanaście centymetrów i już dalej prościutko obok aku do grodzi. Wcześniej jej nie widziałem w tym miejscu i szczerze przyznam, ze nie zwracałem na nią uwagi.
I tu pytanie. Czy możecie mi pomóc i wskazać, gdzie powinna być zaczepiona w okolicach aku, bo jakoś miejsca nie mogę/potrafię namierzyć?
JoeMix - 27 Lip 2011, 13:00
Na pewno ułożenie linki (prowadzenie) nie ma za dużego wpływu na to co piszesz,,, prawdopodobnie wyrwało się mocowanie końcówki pancerza albo przy dźwigni albo przy zamku. Zdejmij dolną osłone kierownicy i ciągnij,,, przesuwać ma się tylko pomarańczowa dźwignia,,, i linka ale bez "obudowy" czyli pancerz powinien być nieruchomy,,, to samo przy zamku,,, ale tam już 2ga osoba potrzebna,,,
Docio - 27 Lip 2011, 13:06
JoeMix chyba trafiłeś w przysłowiową dychę. Wyłazi mi właśnie całość spod kierownicy razem z takim jakby gumowym pierścieniem. Dzięki serdeczne, to chyba nie więcej jak 5 minut roboty.
|
|