|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - [MK3] Podświetlenie wnętrza
Fordzik88 - 24 Lip 2011, 19:27 Temat postu: [MK3] Podświetlenie wnętrza Witajcie, mam następujące pytanko, czy ktoś z was robił może podświetlenie przełączników do sterowania ogrzewaniem w fieście mk3? Naszła mnie chęć zrobienia takiego podświetlenia, bo jadąc w nocy nic tam nie widzę, czarna dziura można powiedzieć.
Bardzo bym prosił o porady odnośnie tego jak się za to zabrać.
Pozdrawiam Łukasz.
P.S. Szukałem takiego tematu, ale nie znalazłem.
gacznik - 24 Lip 2011, 20:36
Zdemij panel z suwakami, wymień żarówkę, załóż panel. Będzie git
qwerty67 - 24 Lip 2011, 21:08
A u mnie żarówka była luźna, na dziurach się zaświecało i gasiło
DemptD - 24 Lip 2011, 21:31
a może jak robić to już porządnie?
a świeci to to tak:
Fordzik88 - 25 Lip 2011, 07:52
DemptD, właśnie o takie podświetlenie mi chodzi
Jak zrobić takie cudo, coś trzeba lutować itp. podpowiedz trochę
DemptD - 25 Lip 2011, 10:08
no musisz mieć dwa paski diodowe po 5cm (i tu albo masz gotowce z kablami albo musisz sobie kabelki przylutować) i montujesz jak widać na zdjęciu, potem ładnie plusy i minusy złączyć razem, nastepnie bierzesz leda w5w i go wybebeszasz (w sensie pozbywasz się świecącego syfu), ładnie lutujesz w środku kabelki i zalewasz klejem żeby się nie zrobiło zwarcie przypadkiem w środku i składasz wszystko do kupy i tyle
Pele - 25 Lip 2011, 10:14
Fordzik88 napisał/a: | Jak zrobić takie cudo, coś trzeba lutować itp. podpowiedz trochę |
Patrząc na obrazek można wywnioskować że rozebrał całość, zamiast żarówki wsadził LEDy i złożył.
Taki pasek diodów można na allegro kupić, tylko nie pamiętam czy trzeba tam rezystory wsadzać czy nie. Lutujesz plus i minus i ładzia.
|
|