|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Lakiery specjalne
ElGrey - 8 Lip 2011, 22:35 Temat postu: Lakiery specjalne Przyszedl czas na regeneracje mojej Mk 4 i ze wzgledu na poprzednie fatalne naprawy lakiernicze, auto wygladalo jakby bylo poskladane z elemetow z innych aut , w tym momecie jestem na etapie wszelkich napraw blacharskich, pol auta jest juz w podkladzie, doslownie...
Jako domorosly powiedzmy lakiernik moja wiedza na temat powlok bardziej skaplikowanych jest praktycznie zerwa... radze sobie juz dobrze ze wszystkim lacznie z perla.
Ale do tematu, poszedlem z kobita pokazac jej lakiery i w lapy wpadl jej katalog lakierow, powiedzmy bardziej ekskluzywnych, ale pieknych w oko wpadl jej kolor metalik z gleboka powloka gorna z dodatkiem "atrametu", odrazu przestrzezono mnie ze to jest drogie i sie kladzie trudno
wiec pytanie CZY KTOS WIE CO TO TEN ATRAMET I JAK TEGO TYPU LAKIERY SIE NAKLADA.
bo kupic lakier za 1000 i go zrabac to mi sie nie usmiecha
lakiernik175 - 9 Lip 2011, 07:31
A masz gdzieś jakiś wzornik z tym kolorem w necie ,zdjęcie samochodu alboco ?
Ja w swojej mieszalni mam takie dodatki zwane atramentami .Atrament to dodatek do lakieru bezbarwnego.Są to cztery butelki w kolorach żółty, zielony ,czerwony i chyba niebieski.Wydaje mi się że położenie samego atramentu nie jest takie straszne pod warunkiem ,że masz pistolet który kładzie równym strumieniem i twoja ręka malowała już nie jedna całościówkę.Efekt jest taki jakbyś dymił lampy na czarno lub czerwono.Dwie warstwy bezbarwnego daje więcej koloru niż jedna dlatego trzeba wszędzie równo wylać ten bezbarwny.
ElGrey - 10 Lip 2011, 14:23
Wzornikow nie mam, ale z tego co mowisz i ma to ses, to to potocznie nazywane kolory typu Candy, no i niestety, ale na takie malowanie mam zdecydowanie za male doswiadczenie, a szkoda bo wygladaja rewelacyjnie
Ech u nas w lodzi niestety brakuje tez dobrych lakiernikow, jeszcze by to bylo w rossadnych cenach
|
|