Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - pod¶wietlenie / clarion ab213r

bash - 6 Kwi 2005, 11:21
Temat postu: pod¶wietlenie / clarion ab213r
witam
zmieniłem sobie fordowskie radyjko na powyższe - na kostce iso w radiu mam tylko +12,+12 na pamięc, masę i wyjscie +12 na wyjazd anteny zewnetrznej
zna ktos patent na odpalenie podswietlenia klawiszy? probowalem juz rozne kombinacje i nie daję rady a na focie w necie widzialem ze klawisze s± (chyba) podswietlone
fajnie by bylo znalezc polsk± albo angielsk± instrukcje - znalazlem tylko jak±¶ w jezyku suahili

http://www.clarion.se/CLA...uxar/ab213r.pdf

pvzon - 6 Kwi 2005, 12:28

może żarówki masz przepalone?
bash - 6 Kwi 2005, 13:20

no co ty - tam sa diody - panel
Teddy303 - 6 Kwi 2005, 19:05

moze cos nie styka na sciezce ktora doprowadza napiecie do diodek ? a moze jakas dioda sie przepalila i nie przewodzi ? rozkrec panel i sprawdz :)
bash - 6 Kwi 2005, 23:02

pvzon napisał/a:
może żarówki masz przepalone?

kurcze...miales racje pvzon... :oops: zwracam honor..pomierzylem i faktycznie wszystkie 3 od podswietlenia oo ohm, jedna od podswietlenia wyswietlacza - 0ohm czyli ok....
gdzie dostac tak± drobnice? myslalem ze w panelach sa ledy powierzchniowe a tu zarowki :|

dday - 7 Kwi 2005, 01:41

tak± drobnice to ja mialem ogromny problem zeby znalezc i wkoncu nie znalazłem szwystkiego co potrzebowałem wiec zozbebeszyłem jakies stare radio co w domu lezało i git :wink:
pvzon - 7 Kwi 2005, 10:45

masz koło siebie jaki¶ warsztat car audio? powinni mieć takie co¶.
molu - 7 Kwi 2005, 11:07

Zawsze mozesz wstawic LEDy 8)
bash - 7 Kwi 2005, 11:08

wiem, ale bardzo podoba mi sie kolor oryginalnego podswietlenia...(na zarowkach sa naciagniete koszulki-koloru ledy, awet bialej, tak nie zmienie) jesli nic nie znajde to wstawie, tak jak to zrobilem w przyciskach na konsoli :|
pvzon - 7 Kwi 2005, 11:12

ja kiedy¶ wymieniałem takie żarówki , także powiniene¶ co¶ znale¶ć
bash - 7 Kwi 2005, 22:01

te¶ć był dzi¶ w swoich rodzinnych stronach i kupił mi w zakladzie zajmujacym sie napraw± RTV :) dzieki za pomoc