Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Samoregulatory szczęk hamulcowych do mk3.5

Rebel - 20 Cze 2011, 11:10
Temat postu: [MK3] Samoregulatory szczęk hamulcowych do mk3.5
Witam!

Czy ktoś z was wie jakie samoregulatory pasują do bębnów 180mm mk3.5?
Zapytałem się sprzedawcy z tej licytacji czy będą pasować. Odpisał, że nie i najkorzystniejszym wyjściem będzie kupno tego.
Natomiast na
tej licytacji w opisie widnieje jasno, że pasują do mk3.
Może samoregulatory są takie same dla mk3 i mk4 o średnicy bębna 180mm? Jeżeli nie to może ktoś podrzucił by mi link z samoregulatorami, które będą pasować.

I kolejna sprawa. Jak pewnie się domyślacie mam problem z ręcznym. Bawić się w wymianę samoregulatorów czy po prostu ręcznie je ustawić i nałożyć bębny? Z tego co czytam to niejednokrotnie takie rozwiązanie było polecane. Tylko czy nie będzie takie problemu, że regulatorki same się 'ścisną' i będzie tak jak zwykle?

Nikuś - 20 Cze 2011, 16:43

Wiem że 180mm z mk4 i 203 z mk3 są zupełnie inne. Niestety nie pomogę Ci jeśli chodzi o mk3.5 180mm.

Lekki offtop, jeśli będą Ci pasowały samoregulatory z mk4 180mm, to mam swoje stare bębny do wzięcia.

piotrek080292 - 20 Cze 2011, 16:51

Z tego co mi wiadomo to samoregulatory w mk3,5 sa takie same jak w mk3., ale moze wypowie się ktoś bardziej obeznany. Z własnego doswiiadczenia wiem ze trudno kupic nowe samoregulatory do mk3, a jak są to cena jest kosmiczna.
Najprosciej mozesz sprawdzic jakie masz samoregulatory zdejmując bęben.
pozdro :)

jackrzec - 20 Cze 2011, 17:24

piotrek080292 napisał/a:
Z tego co mi wiadomo to samoregulatory w mk3,5 sa takie same jak w mk3.
Dobrze Ci wiadomo - są takie same - wiem bo sam kupowałem nowe. Od mk4 nie podejdą bo są kompletnie inne.
piotrek080292 - 20 Cze 2011, 17:40

A więc samoregulator w mk3 i mk3,5 wygląda tak jak na załączonym zdjęciu. :-)

linią czerwoną oznaczone są zazebiajace się ząbki samoregulatora, kolego Rebel jeżeli nie masz ręcznego może to być wina odwrotnie założonej tej mniejszej czeęści samoregulatora( miałem tak u siebie). Jeżeli ząbki są już wytarte pozostaje Ci szukać używanego samoregulatora w dobrym stanie lub kupno nowego (ok 200 zł za kpl.).

Rebel - 20 Cze 2011, 18:59

W porządku. Dzięki wszystkim za pomoc. :)