|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] Montaż lotki - odstające brzegi
Yankes - 9 Cze 2011, 16:03 Temat postu: [MK3] Montaż lotki - odstające brzegi Mam problem z moja lotka,a dokladnie z montazem. Jest przyklejona na jakis klej przez lakiernika,ale dolne mocowania strasznie odstaja i nie wiem jak to przymocowac do klapy.
Pomozcie
inno - 9 Cze 2011, 23:29
jak otworzysz klapę to tam na górze w miejscu montażu lotki masz 4 albo 5 czarnych zaślepek, a pod nimi powinny być śruby.
a jeśli chodzi ci o te mocowania co widać od zewnątrz to ja przewierciłem się przez obie blachy klapy i zamontwałem na długie śruby. stare podkładki sparciały (te w lotce), więc je wyskrobałem i wstawiłem nowe.
Rebel - 10 Cze 2011, 10:36
Yankes ustalmy najpierw jedno. Lotka jest tylko przyklejona czy jeszcze przykręcona do klapy?
Yankes - 10 Cze 2011, 14:29
Rebel, na brzegach na dole po obu stronach sa dziury na jakies wkrety
Tommur - 10 Cze 2011, 14:34
Konkretnie na nity. Przynajmniej tak jest u mnie
Rebel - 10 Cze 2011, 23:43
Yankes napisał/a: | Rebel, na brzegach na dole po obu stronach sa dziury na jakies wkrety |
No tak... ale mnie chodzi o to czy od wewnętrznej strony klapy bagażnika widać jakieś wkręty czy śruby.
Ja swoją lotkę przykleiłem na klej montażowy bez żadnego przykręcania. W niektórych miejscach a w szczególności na końcach lotka odstaje i widać klej. Mam to zamiar zamaskować czarnym silikonem.
|
|