Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Kierunkowskazy nie odbijają, trzeba wyłączać ręcznie

tornado50 - 8 Cze 2011, 06:06
Temat postu: [MK3] Kierunkowskazy nie odbijają, trzeba wyłączać ręcznie
czy nie odbijające automatycznie kierunkowskazy po wyprostowaniu kół to przypadłość fiesty mk3, czy może problem tkwi wyłącznie w moim aucie? Za każdym razem kierunki muszę wyłączać ręcznie i jest to trochę denerwujące. :/ Może ktoś wie co jest tego przyczyną?
JoeMix - 8 Cze 2011, 08:09

Nie pamiętam konstrukcji,,, albo ułamany cyngiel przy kierownicy i nie ma co odbijać, albo uszkodzony włącznik,,, musisz zdjąć kiere by się przekonać,,,
JoeMix - 8 Cze 2011, 08:11

Nie pamiętam konstrukcji,,, albo ułamany cyngiel przy kierownicy i nie ma co odbijać, albo uszkodzony włącznik,,, musisz zdjąć kiere by się przekonać,,,
oski981 - 8 Cze 2011, 15:57

zespolony szlag trafił , u mnie w escorcie mk6 to samo a jest identyczny , zmieniłem na używke i to samo :hihihi:
Pietrekk - 8 Cze 2011, 16:35

U znajomego w corsie tak ma bo ma nie oryginalny założony. Spróbuj wymienić na inny, najlepiej ori.
tornado50 - 8 Cze 2011, 22:43

właśnie zmeniłem przełącznik zespolony na inny, też używany i nadal to samo. Może to jakaś część przy kierownicy?
madek - 8 Cze 2011, 22:58

Sciagnij kierownice i zobacz czy ten płaski wystający bolec jest cały. Inna opcja to uszkodzone oba zespolone, bo poza tym żadnej filozofii tu nie ma.