|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Piasek z piaskowania w lakierze
skola - 16 Maj 2011, 19:35 Temat postu: Piasek z piaskowania w lakierze Witam problem jak w temacie firma sąsiadująca z moją piaskowała konstrukcje i osiadł na moim samochodzie pył a drobinki piasku wgryzły się w lakier. Lakiernik trochę ręcznie polerował to pastą polerska ale efekt nie jest super
gniewny - 16 Maj 2011, 20:04
chwalisz się czy żalisz? chłopie, popraw to bo z tego co napisałeś to hoooja można zrozumieć o co Ci chodzi
JoeMix - 16 Maj 2011, 20:05
Piasek to jedna z twardszych substancji, raczej nie spolerujesz go z lakieru,,, gdyż ten jest dużo miękkciejszy i będzie się ścierał szybciej niż piasek
skola - 16 Maj 2011, 20:41
Więc jak usunąć to ustrojstwo z powierzchni samochodu kill2 jest od maski bo zderzak tylny :/ próbowałem myś dużą ilością wody i dziś ta polerka coś jeszcze można zrobić ??
JoeMix - 16 Maj 2011, 20:51
Nie znam się, ale na mój rozum bez normalnego szlifowania i nowego lakieru to tego się nie pozbędziesz, ale niech ktoś bardziej obeznany w temacie się wypowie,,,
AccessX - 16 Maj 2011, 21:26
Hmm, a jakby tak np. polerował maszynką? (Nie wiem, jak polerowałeś teraz(?))
JoeMix - 16 Maj 2011, 21:42
Na rozum: skoro piaskiem tym usuwa się powłokę lakiernicza z metalu, to jak chcecie to wypolerować z lakieru do którego się to przylepiło? Przecież jak przyciśniesz polerką takie ziarenko i się ono odklei, to poleci rysa że hej,,,
lakiernik175 - 17 Maj 2011, 21:28
Jeżeli strumień piachu z piaskarki nie był skierowany na samochód a jedynie pył z odbitego od konstrukcji piachu osiadł na twoim samochodzie to nie ma możliwości aby wgryzł się w lakier.Chyba że masz go pomalowanego lakierem bez utwardzacza i jak postoi na słońcu to się lepi. Wtedy mógł się przykleić.
A może panowie z piaskarką mieli tak brudne szybki w hełmach że nie widzieli co piaskują Wtedy to lipa.Tylko lakierowanie ci pozostaje.
|
|