Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [Inny] Wymiana amortyzatorów tylnych w Mondeo MK1

gwiazdkagda - 9 Maj 2011, 20:39
Temat postu: [Inny] Wymiana amortyzatorów tylnych w Mondeo MK1
Witam,

Czy mógłby kto¶ napisać jak wymienić amortyzatory w warunkach domowych- to znaczy mam dostęp do kanału więc chyba i tak jest nieĽle. Głownie chodzi mi o tył . czy mógłby kto¶ napisać krok po kroku jak to zrobić? :)
Auto jest z 96 roku, kombi:) MK1

oski981 - 9 Maj 2011, 21:00

Fiesta mk1 z 96 roku ? to jaki¶ składak chyba jest :V:

A tak na serio to napisz jakie to auto <8>

Niku¶ - 9 Maj 2011, 21:08

oski981 napisał/a:
Fiesta mk1 z 96 roku ? to jaki¶ składak chyba jest :V:

A tak na serio to napisz jakie to auto <8>

Cytat:
[Inny] Wymiana amortyzatorów tylnych w Mondeo MK1

gwiazdkagda - 9 Maj 2011, 21:08

Napisał±m że to ford mondeo z 1996 roku, MK1/ w tym roczniku był ostatnie MK1 i zaczynały się MK2!
Niku¶ - 9 Maj 2011, 21:11

gwiazdkagda, trzeba było poszukać na forum Mondka:

http://www.mondeoklubpols...tylnych-w-combi

edit. Autor pisze że ¶ci±gacze s± niepotrzebne w tym przypadku. Możliwe, ale skoro nigdy tego nie robiła¶ to zalecam Ci żeby¶ jedna je użyła, dla własnego bezpieczeństwa.

Jak będziesz miała problem z odkręceniem ¶rub, to zalecam duuuże ilo¶ci ¶wiństwa penetruj±cego (WD-40 czy co¶ w tym stylu) i pozostawienie to na jaki¶ czas, powiedzmy 0.5-1h.

Poza tym nie pisze dla jakiego Mondka to jest napisane, ale dla każdego auta zasada jest taka sama.

gwiazdkagda - 9 Maj 2011, 21:23

:0 Dziękuje za informacje:P Nie martwcie się sama tego robiła nie będe:P Bez przesady aż tak zdoln± kobieta nie jestem. Pytał się mój ojciec który jakie¶ 30 lat temu kończył szkołę jako mechanik i co prawda uczył się na maluszkasz ale my¶lę z instrukcj± da sobie radę:)
Stunt_Man - 9 Maj 2011, 22:16

ee mondeo to łatwizna :V: dĽwigamy sobie tył żeby koła były w górze i odkręcamy amor :-P tam jest wielowachacz i to sie fajnei trzyma kupy bez amora :-P powiedz tacie że może ¶miało szarpać te robote :-P
gwiazdkagda - 10 Maj 2011, 07:38

:) Dziękuje za odpowiedzi, jutro ojciec weĽmie się za to i zobaczymy czy da rade:) Mam nadzieje że nie zepsuje auta:P