|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Krzywa lekko kierownica podczas jazdy z pasażerami
Maki - 8 Maj 2011, 11:39 Temat postu: [MK3] Krzywa lekko kierownica podczas jazdy z pasażerami Mam taki problem. Jak jadę z 2 pasażerami to gdy obydwaj usiądą po tej samej stronie mam lekko(nawet bardzo lekko) krzywą kierownicę w lewo. jeśli pasażer z tyłu usiądzie za mną to kierownica jest prosto. Tak samo jest gdy mam 3 pasażerów czyli kierownicę mam prosto.
Z tego wychodzi że muszę mieć równo obciążony samochód. Nie przeszkadza to mi lecz zastanawiam się czy to normalne, w też tak macie. Zbieżność ustawiałem, nie ściąga mnie w żadną stronę
Rebel - 8 Maj 2011, 11:51
Ciśnienie w kołach?
Maki - 8 Maj 2011, 11:52
Równe po obu stronach.
JoeMix - 8 Maj 2011, 12:00
Jak masz krzywo obciążony samochód to czego się spodziewasz,,,
Maki - 8 Maj 2011, 12:38
No bo w Megane mojego brata to może usiąść po jednej stronie dwóch solidnych chłopów i kierownica nadal prosto.
Czyli fiesta tak ma. Prawda.
Marcinowaty - 8 Maj 2011, 13:03
Może to wina braku stabilizatorów, zawieszenie we fieście jest dość miękkie.
Miły - 8 Maj 2011, 13:05
Maki napisał/a: | No bo w Megane mojego brata to może usiąść po jednej stronie dwóch solidnych chłopów i kierownica nadal prosto. |
Niezłe porównanie zwłaszcza gabarytowe aut...
Maki - 8 Maj 2011, 15:20
Wiem że to tylko fjesta. I może ten typ tak ma.
bidżej - 10 Maj 2011, 23:09
załóż stabilizator i twardszy zawias to się poprawi pewnie wymiana tulei met-gum i sworzni też coś by pomogła.
generalnie przy "zupełnie niezależnym" zawieszeniu (bez staba) o takiej prostej budowie jak fieście, obciążenia rozkładają się nierównomiernie, delikatnie przestawiają się kąty pochylenia koła i takie tam - to właśnie korygujesz kierownicą.
|
|