|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Wymiana kabli głośników w drzwiach.
Fordzik88 - 19 Kwi 2011, 08:32 Temat postu: Wymiana kabli głośników w drzwiach. Witam. Zakupiłem sobie głośniki hertz, 130. Chciałem je zamieścić w przednich drzwiach, na starych kablach. Jak się okazało, one mają (chyba) tzw. zwrotnice i osobno tweetery. Większy to właśnie jest midbass a te mniejsze wysokotonówki.
Wiem na pewno, że muszę wymienić kable ze starych na te nowsze.
Oto mój zestawik: http://130.com.ua/publish...DSK-130_enl.jpg
Czy taka wymiana kabli jest czasochłonna? Czy niedoświadczony człowiek jak ja sobie z tym poradzi? Co trzeba powypinać i powykręcać, żeby szybko wymienić.
Bardzo was proszę o odpowiedź.
Jeszcze jedno, jak je podpiąć pod radio?
Puff - 19 Kwi 2011, 18:43
Kabli wymieniać nie musisz. Wystarczy, że stare końcówki obetniesz i odpowiednio podłączysz pod zwrotnicę. A jak koniecznie chcesz ciągnąć nowy kabel, to przez "słonika" tego nie zrobisz - musisz naokoło. Poradzić sobie poradzisz, ale zarezerwuj sobie na to wolne popołudnie, bo trochę zabawy z tym jest.
Fordzik88 - 19 Kwi 2011, 20:51
Czyli mówisz, że nie muszę ich wymieniać... no to super. Z tym, że mam tam dwie zwrotnice. Jedna od midbasa, a druga od tweetera.
Mam nadzieję, że na starych kablach będzie mi to dobrze grało, a nie tak, że jeden ciszej a drugi głośniej.
Podłączałeś już może takie konstrukcje odseparowane? Możesz mi coś poradzić, albo jakiś tutorial? Albo chociaż napisać co i jak połączyć? Żeby to grało w miarę dobrze? Chodzi mi tu o to, co do czego podłączyć itp.
Jeśli znalazł byś czas to bardzo bym cie prosił o to. Albo, któryś z was, który już takie rzeczy podłączał.
Puff - 19 Kwi 2011, 22:12
Normalnie bym poradził "wymianę" (cudzysłów celowy), ale do głośników 130/135mm nie ma imho sensu.
A jeśli masz tak "dzikie" zwrotnice, że jedna jest tylko od mid/lo, a druga hi (choć takich jeszcze nie widziałem...), to jedyne wyjście, to wpiąć to kawałek za kostką radia.
Poza tym co rozumiesz przez "jeden ciszej, a drugi głośniej" ?
U siebie podłączałem 165mm ze zwrotnicami - zajrzyj w link w podpisie. Gdzieś na forum jest też obrazek wrzucony jak to wygląda, ale musisz użyć szukajki.
Tutorial... ale do czego? To jest plug & play praktycznie. "Najtrudniejszą" częścią całego przedstawienia jest tu podłączenie kabli... Plus do plusa, minus do minusa - tyle.
Fordzik88 - 20 Kwi 2011, 08:21
Mam takie zwrotnice, jak podałem w linku, w pierwszym poście. Zamawiałem u kolesia zwykłe głośniki także Hertz’a ale to był jeden głośnik, i w sobie miał tweetera.. Zapłaciłem 125 zł wraz z dostawą. A tu przysyłają mi coś takiego. Sprawdziłem na allegro cenę tego zestawu co mi przysłał 300 zł. Nie będę się z nim kłócił, bo przysłał mi lepszy sprzęt za tanią kasę.
Ale wracając do tematu. Mam te dwie zwrotnice, Midasa, zwrotnicę jeszcze mogę jakoś podłączyć, ale teraz jak podłączyć te tweetery. Czy podpiąć je też pod kable od starego głośnika? Czy można bezpośrednio pod radio?
Przepraszam, za te głupie pytania, ale nigdy w życiu takiego zestawu nie podłączałem.
P.S. Otóż, co rozumiem, przez określenie jeden głośniej, drugi ciszej. Przeprowadziłem sobie kable na tył samochodu. Kable są cienkie, kiedy podłączyłem pod nie głośniki, żeby sprawdzić, czy wszystko chodzi, okazało się, że nie grają równo. Jeden grał głośniej, drugi trochę ciszej. Z sąd moje pytanie .
Cobrak - 20 Kwi 2011, 16:51
Jeśli masz zestaw Mid+TW+Zwrotka to podlaczasz kable od radia pod input ,mid pod wf lub mid zależy jak jest w hertzach oznaczone a Tweeter pod TW.Nigdy nie podłączaj Tw bezpośrednio pod radio bo zobaczysz tylko dymek jak podkrecisz volume.I dobrze by bylo wymienić kable na jakieś 1.5mm.
Sorki dopiero linka zobaczylem.woofer dajesz normalnie z radia i od woofera dajesz drugi kabel do zwrotnicy i ta zwrotke pod tweeter.
Pozdrawiam
Fordzik88 - 21 Kwi 2011, 07:55
Panowie. Od początku zacznę. Napisze wam, jak ja bym podłączył te głośniki. Jest to czysta teoria, ale proszę was o opinię.
Więc będę brał się do pracy. Czytałem, że w drzwiach są takie kostki, z tych kostek wykręcił bym stary przewód idący tylko i włącznie do głośnika starego (pozostałą część idąca od kostki do radia, zostawił bym w spokoju).
Brał bym się teraz za podłączenie głośników i zwrotnic. Jeśli jest tam tylko jedno wejście, wziął bym „+” od midasa i „+” od tweetera , złączył je razem i wpiął w kostkę. Tak samo zrobił bym z kablami „-„.
Czy istnieje szansa, że nie spalę radia? I czy to wszystko będzie grało ładnie i głośno?
P.S. Oto fotka, całego zestawu jaki znajduje się w pudełku:
http://img73.imageshack.u...p1020269pw4.jpg
Dokładnie tak wygląda.
JoeMix - 21 Kwi 2011, 13:01
Powinien być schemat jak to podłączyć, jak łączysz 2 głośniki razem to zmieniają się ich parametry,,,
zdaszek - 21 Kwi 2011, 14:25
A moim zdaniem, powinieneś zrobić tak jak pisał Cobrak :
Kabel od radia dać do woofera (tego większego głośnika) od woofera pociągnąć kabel do zwrotnicy a od zwrotnicy kabel do tweetera (tego małego głośnika).
A na końcu
JoeMix - 21 Kwi 2011, 14:41
Jak z radia dasz bezpośrednio na woofer to dostanie on cały zakres częstotliwości łącznie z wysokimi których nie potrafi przetworzyć, radio podpina się pod zwrotnice, i do zwrotnicy podpina się odpowiednio głośniki (mają wyjścia na 2 lub 3) - jak zwrotnica ma tylko wejście i wyjście to żadna to zwrotnica a jedynie jakiś filierek.
zdaszek - 21 Kwi 2011, 14:45
JoeMix napisał/a: | jak zwrotnica ma tylko wejście i wyjście to żadna to zwrotnica a jedynie jakiś filierek. |
Dokładnie tak, ale zobacz co jest na zdjęciu w pierwszym poście...
Jak woofer dostanie wysokie tony do przetworzenia to ich nie przetworzy i tyle, za to tweeter ma mieć filterkiem odcięty "dół" i tak właśnie jest po podłączeniu jak napisałem ja i Cobrak
JoeMix - 21 Kwi 2011, 16:58
Na zdjęciu są 4 filierki i 4 głośniki,,, każdy ma swój chyba,,, powinien być opis jak to podłaczyć
zdaszek - 21 Kwi 2011, 18:56
Patrzyłem cały czas na zdjęcie z pierwszego postu i nie zauważyłem, że dodano później fotke całego zestawu.
Więc pomysł jest inny :
Tą pierwszą zwrotniczkę/filterek (od wooferów) podłączyć pod kable bezpośrednio od radia. Z tych dwóch kabli od radia poprowadzić dwa do drugiej zwrotniczki/filterka.
Później podłączyc głośniki do właściwych zwrotnic/filtrów, poprzykręcać głośniczki i ju
Generalnie chodzi mi o to, aby sygnał z radia w niezmienionej postaci biegł przewodami do wszystkich zwrotnic, a później już odpowiednio przycięty filtrami biegł dalej do głośników.
Fordzik88 - 21 Kwi 2011, 19:57
zdaszek nie wiem, czy dobrze rozumiem i chcę się upewnić. Chodzi ci o to, aby pod kostkę, która jest w drzwiach podłączyć filtr od woofera, i pod niego właśnie ten głośnik?
A następnie (chyba - jeśli dobrze rozumiem), pod podpięty filtr woofera, podłączyć filtr od wysokich tonów? Dobrze cię zrozumiałem? I oba kable, wyjścia pod te same miejsca w kostce? Generalnie zrozumiałem to tak:
Mam tę kostkę, (nie wiem jak ona dokładnie wygląda - pewnie są w niej tylko dwa wyjścia "+" i "-"), i pod "+" podłączam kabel plusowy od woofera, a minus pod minus. Pod to samo miejsce w kostce podłączam filtr wysokotonówki?
Czy bardziej chodzi ci o takie podłączenie:
Do tej kostki, podłączam tak jak napisałem wcześniej filtr od głośnika niskotonowego, pod filtr podłączam głośnik. Następnie pod podłączonego głośnika (woofera), podłączam filtr od tweetera?
O to chodzi?
Na innym forum, znalazłem taką oto odpowiedź, na pytanie kogoś, kto zakupił identyczny zestaw. Jeśli chodzi o samochód było to Renault Clio:
Kod: | "powiem tak, do mojego zestawi ESK, były 4 zwrotnice, 2pod woofery i 2pod tweetery... Zwrotka pod głośnik inaczej mówiąc.... (Zwrotki DX200 i DX100)
W tych nowych zestawach są tylko 2zwrotnice, takie "bardziej zaawansowane" :D Żartuję... No ale takie 2w1...
Jeśli masz 4 zwrotki to zwyczajnie zdejmujesz stare głośniki, odcinasz kostki, dajesz zwrotnicę, podłączasz i przykręcasz nowy głośnik.. z 2 strony to samo... a tweeterki zeby zmienić musisz zdjąć deskę, chociaż daje radę wyjać bez demontarzu... no i to samo, na kablu montujesz zwrotnicę... No i po robocie... Chodzi o odcięcie pasma..." |
Czy mam zrobić coś w podobie?
JoeMix tak instrukcja jest, ale strasznie nie czytelna dla mnie. jutro ją zeskanuje i wstawię, zobaczycie jak ona wygląda.
Przepraszam was za głupie pytania, ale na prawdę nie wiem jak to ugryźć, żeby nie spalić całego sprzętu.
Puff - 21 Kwi 2011, 20:24
Jak patrzę na filmy na "jutube" to widzę 4 "zwrotniczki", więc podłączenie jest proste, choć dziwne.
Kanał lewy trzeba "rozpiąć" na 2x plus i 2x minus, podpiąć pod to kable i do odpowiednich głośników. Z prawym dokładnie to samo. Nie trzeba zaraz za radiem, może być już w drzwiach (zakładam, że gdzieś tam będziesz montował też gwizdki).
Nie możesz zrobić tak, że filtry zepniesz szeregowo, bo wtedy na wyjściu dostaniesz... nie wiem co, ale jeśli coś w ogóle przejdzie przez ten filtr, to będzie strasznie słabe i głośnika pod to podpiętego słychać nie będzie.
Fordzik88 - 21 Kwi 2011, 20:48
Pufcio czyli, tak jak myślałem. Powiedzmy, że mam tę kostkę, i w nią wpinam plus od woofera i tweetera pod plus, a minusy pod minus?
Mógłbyś zapodać jakiś filmik z you tube, żeby sobie zobaczyć jak to jest podłączone? Bo jakos nie mogę znaleźć.
zdaszek - 21 Kwi 2011, 21:21
Fordzik88
Jeżeli producent dał filtry do woofera i do tweetera to należy ich uzywać. Dlatego, że są do filtry dolno i górno przepustowe, to należy zwracać uwagę jaki głośnik spinamy z danym filtrem, czyli filtr od woofera spinamy z wooferem z tweeterami robimy analogicznie
W kwestii podłączania filtrów do przewodów to tak jak pisałem wcześniej - podłączyłbym to równolegle, czyli przykładowo :
Mamy w drzwiach przewód w którym jest plus i minus z radia.
Plus z tego przewodu należy doprowadzić do filtra od woofera oraz do filtra od tweetera.
Minus z tego przewodu nalezy doprowadzić do filtra od woofera i do filtra od tweetera.
Następnie filtr od woofera podłączamy do woofera zwracajac uwagę na polaryzację.
Filtr od tweetera podłączamy do tweetera zwracając uwage na polaryzację.
A to gdzie sobie zamocujesz te filtry i co zrobisz z kostkami od przewodów to już zostawiam Tobie i Twojemu poczuciu estetyki oraz własnej wygody.
Puff - 21 Kwi 2011, 21:44
zdaszek napisał/a: | Mamy w drzwiach przewód w którym jest plus i minus z radia.
Plus z tego przewodu należy doprowadzić do filtra od woofera oraz do filtra od tweetera.
Minus z tego przewodu nalezy doprowadzić do filtra od woofera i do filtra od tweetera.
Następnie filtr od woofera podłączamy do woofera zwracajac uwagę na polaryzację.
Filtr od tweetera podłączamy do tweetera zwracając uwage na polaryzację. |
Nic dodać, nic ująć. Prościej się już nie da wytłumaczyć
Vegaa - 21 Kwi 2011, 22:41
Mogę jeszcze dorzucić obrazek
http://www.elektroda.pl/r...tytu_u_1179.jpg
U siebie też montowałem DSK 130 tak jak na obrazku wyżej i wydaje mi się, że jest dobrze
Puff - 21 Kwi 2011, 22:42
Vegaa napisał/a: | wydaje mi się, że jest dobrze |
Jest dobrze
Arek103 - 21 Kwi 2011, 22:43
ok koledzy nie chcę zakładać nowego tematu więc tutaj się podepnę więc zrobiłem tak wyprowadziłem kable na głośniki do tyłu kable te miałem z zestawu Pionner'a kable podpięte mam prawidłowo no i tutaj małe zdziwienie gdy prawie nie słychać tylnych głośników może to dlatego że są one fabrycznymi głośnikami. A i dla jasności nie chlastałem półki
Puff - 21 Kwi 2011, 23:19
W mk3 z tyłu są takie same jak i z przodu, w miejscach identycznych z mk4/5. Różnicę słychać. Nie jest to co prawda tak głośne jak przód (zwłaszcza jak się porównuje do 165) ale to nie ma służyć jako dopalacz, tylko audio dla ludzi siedzących z tyłu - żeby coś słyszeli. Albo więc masz coś źle zrobione albo oczekujesz cudów z tych głośniczków.
Kable często dołączane do głośników nie są warte funta kłaków - nieraz to ani nie jest miedź, tylko stal... :/
Arek103 - 21 Kwi 2011, 23:24
ok rozumiem tak więc moje zmartwienie w postaci tego że coś dzieje się z radiem jest mylne dzięki
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 07:52
Bardzo dziękuję Panowie, teraz jest już dla mnie sprawa jasna . Plus do plusa, minus do minusa. . Niby takie skomplikowane, a jednak proste jak konstrukcja cepa .
Mam do was Panowie kolejne pytanko.
Wczoraj przysłali mi, zamówiony przeze mnie wzmacniacz oraz komplet okablowania. Moje pytanko dotyczy tego, którędy najlepiej przeprowadzić kabel od akumulatora, do wnętrza auta.
Szukałem jakiś miejsc, którędy mógłbym go przeprowadzić, ale nie znalazłem dobrego miejsca, może ktoś z was już montował wzmacniacz w mk3 i mógłby coś doradzić?
Oto mój sprzęt:
Wzmacniacz - http://www.annapol.pl/gal...mrv-25_1430.jpg
Skrzynia - http://cokupic.pl/i/c_big1660108.jpg
Kable - http://www.elektroland.h2...zla0413_400.jpg
Pozdrawiam i przepraszam, pewnie za kolejne moje głupie pytanie.
Dropsik - 22 Kwi 2011, 09:28
jak dobrze poszukasz pod maską to znajdziesz miejsce, gdzie jest taka gruba guma w ktorą wchodzi kilka kabli, przynajmniej tak to było u mnie. To jest przejście ze środka auta pod maske. Mnie początkowo było troche ciężko "przepchnąć" tamtąd kabel, ale powoli i cierpliwie idzie. Tak zrobiłem u siebie i wszystko chodzi już rok jak należy
zdaszek - 22 Kwi 2011, 09:36
Zacznę od tego, że ze wzmacniaczem to nie poszalałeś
Skrzynka Magnata ujdzie w tłoku, ale na własnej skórze przekonałem się, że to się nadaje tylko do jednego rodzaju muzyki
Ja osobiście nie przepajałem się z ukrywaniem przewodu od akumulatora, i puściłem go w środku auta, bez ukrywania w listwach przyprogowych. Na początku chciałem to ukryć, ale przewód miałem na prawdę gruby, a kiedy plstik przy progu zaczął złowieszczo trzeszczeć to dałem spokój. Leżał po prostu luźno na padłodze przy progu.
Odradzam przeciąganie kabla od spodu auta
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 10:05
Dropsik właśnie szukałem tej gumy, i jedyną jaką na razie znalazłem, była od kierownicy. Czytałem, i dowiadywałem się, że podobna guma może być za skrzynką od bezpieczników auta. Szukałem szukałem i nie mogłem. Po świętach spróbuje wejść pod autko i może spod autka będzie lepiej widoczna.
zdaszek wiem, wzmacniacz tez wydaje mi się jakiś dziwny, strasznie malutki jest, ale mam nadzieję, że pociągnie tą skrzynie . W ukrywanie przewodu chyba tez się nie będę bawił, po prostu pod wycieraczka go puszcze, żeby tylko go widać nie było .
Czyli ogólnie, muszę się skupić, na poszukiwaniu gumy, żeby przeciągnąć kabel .
Jeszcze później będę miał pytanko o podłączenie skrzyni do wzmacniacza, bo na skrzyni mam dwa wejścia tak jakby RCA, a przy wzmacniaczu wyjście tylko na kable głośnikowe, (przykręcane). I nie wiem, czy będę musiał dokupić, jakiś dodatkowy kabel, czy coś wymyślić.
Dropsik - 22 Kwi 2011, 10:24
od strony auta jest dokładnie w tym miejscu w którym piszesz. proponuje ci wziąźć jakiś grubszy kabel czy coś w tym stylu i wepchnij go daleko i wtedy zobaczysz od strony silnika z której strony ci to wyszło.
Jeśli chcesz to jak bede pod wieczór w aucie to moge ci zrobić zdjęcie spod maski jak to wygląda u mnie
Zdaszek poruszył temat maskowania kabla we wnętrzu auta. Mam podobny zestaw kabli do twojego i u mnie wszystko pod listwami podłogowymi dobrze sie zamaskowało. Tyle, że ja mam wersje 5D i może dlatego
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 10:42
Dropsik jeżeli mógłbym cię poprosić o te fotki, to było by na prawdę super, zobaczę w którym to jest miejscu i bardzo mi to pomoże.
Jakbym cię mógł poprosić o fotki z zewnątrz auta i może w środku, jak wygląda to miejsce. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Moja wersja autka to Fiesta mk3 '95 rocznik 3 drzwiowa.
zdaszek - 22 Kwi 2011, 11:20
Ja też mam 5D ale kabelek był na tyle gruby że się nie mieścił...
Fordzik88
Nie wiem jak Ty patrzysz, ale ja gumę zobaczyłem w kilka sekund po otwarciu maski.
Przewód plusowy puściłem przez tą okrągłą gumę, z której już jakieś przewody wychodzą.
Guma na znajduje się na podszybiu od strony kierowcy.
Pablos - 22 Kwi 2011, 11:25
No skrzynka B30 jeździ także u mnie i nie narzekam... w kablach to widze też nie poszalałeś... sygnałówki jakieś takie cienkie. U mnie kable przeciągnięte progami prąd od kierwocy a sygnałowe od pasażera
Arek103 - 22 Kwi 2011, 12:49
ja kable mam przeprowadzone po prawej stronie tak jak jest umiejscowiony aku i tam przez te gumy co idzie reszta kabli potem pod te plastiki przy drzwiach zrobię fotki dziś jak mi się uda to wrzucę jak to u mnie wygląda a skrzynkę mam taką samą i faktycznie do łupania idealna Mi odpowiada a sygnałowe mam po prawej stronie
No więc i mam fotki
Tu gdzie palec idzie kabel od plusa z aku i masz przejście do wnętrza :
tak wygląda u mnie podpięcie pod aku i bezpiecznik niedługo jeszcze przylutuję odpowiednią końcówkę dla połączenia kabla z aku na razie jest tak na dziko :
tutaj wychodzi kabel przepuszczony tak jak na pierwszym zdjęciu:
pod tymi plastikami w progach mam puszczony kabel:
Tutaj mam podpiętą masę to chyba śruba od trzymania tylnego klosza ale sprawdza się u mnie
a tak wygląda u mnie już tuba w bagażniku
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 14:55
Arek103 bardzo ci dziękuje, za fotki, po świętach biorę się za montaż. Mam jeszcze jedno pytanko, czy do podłączenia skrzyni pod wzmacniacz musiałeś kupować jakieś dodatkowe przewody? bo ja w wzmacniaczu mam tak jakby tylko podpięcie pod głośniki, a wyjście RCA, tylko pod radio, a widzę, że na skrzyni też jest wyjście RCA. Czy muszę jakieś specjalne końcówki kupować, ażeby podłączyć?
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc w ustaleniu miejsca tej gumy. Ja tu widzę, że ona jest wysoko, a ja głupi szukałem niziutko .
zdaszek - 22 Kwi 2011, 15:24
Jak zwał tak zwał, ale na skrzyni to prawie napewno masz WEJŚCIE
Po drugie, we wzmacniaczu jeżeli masz 2xRCA to pewnie też są to wejścia do podłączenia radia (w radiu też musisz mieć wyjście RCA na wzmacniacz).
W większości wzmacniaczy jakie widziałem, to wszędzie wyjście na przewody głośnikowe było takie, że wsadza sie w otwór lub szczelinę odizolowany przewód i potem dokręca się go śrubką.
W skrzyni która miałem też wsadzało się przewodu odizolowane i dokręcło się palcami takie dwie nakrętki, które ściskały przewód.
Ja masę wziąłem spod tego bolca od zamykania klapy bagażnika.
Odkręciłem te 3 śruby, potarłem lakier papierem ściernym, przyłożyłem konektor oczkowy od przewodu masowego, na konektor połozyłem tą blaszkę od bolca zamykania klapy, przez blaszkę i konektor wsunąłem śrubę i dokręciłem, po czym podokręcałem pozostałe 2 śruby mocujace bolec zamykania klapy bagaznika.
Prościej opisać nie umiem.
Arek103 - 22 Kwi 2011, 16:19
ja na wzmaku mam wejście u wyjście RCA co by ewentualnie drugiegi wzmacniacz podłączyć ale tam masz podpisane RCA in RCA out a do podłączenia skrzyni nie bo w zestawie miałem grube głośnikowe wymierzyłem odpowiedni odcinek chlasnąłem i podłączyłem, i gra gitara
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 19:13
zdaszek nie zrozumieliśmy się , jak już wzmacniacz podłączyć i uziemić to ja wiem . Bardziej mi chodziło o podłączenie do wzmacniacza subwoofera. Otóż, na wzmacniaczu mam tylko wejście RCA, od radia mam wyjście. Tak więc kablem RCA podłączam wzmacniacz pod radio. Ale teraz mam pytanko, jeśli chodzi o wyjście ze wzmacniacza, nie ma na nim wyjścia RCA, tylko tkie wyjście jak widać na fotce. Czyli, cztery wyjścia (lewy"+" i "-" oraz prawy "+" i "-"), opisane "speaker" czyli głośnik.
Moje pytanko, odnosiło się do tego, w jaki sposób połączyć wzmacniacz ze skrzynią, bo w zestawie kabli, nie mam końcówek typu "minijack". Czy muszę coś z kablami kombinować?
Tzn. zrobić coś takiego, aby plus od skrzyni rozbić kolejno na "+ i -" w wzmacniaczu, i tak samo zrobić z minusem?
Czy wsadzić jeden kabelek pod plus w skrzyni i powiedzmy pod lewy plus w wzmacniaczu, a minus ze skrzyni pod prawy minus w wzmacniaczu.
Arek103 niestety ja mam na wzmacniaczu tylko wejście RCA, pod które mogę podłączyć sygnał z radia, wyjścia RCA nie mam niestety.
Widziałem na fotce, że masz wzmacniacz 350 W, to nie za mało do tej skrzyni? Ja specjalnie pod tą skrzynie kupiłem 700 W. Czyżby nie potrzebnie?
Przepraszam, ze takie dziwne pytania zadaję, ale pierwszy raz podłączam taki wielki sprzęt, a w instrukcji wzmacniacza nie jest napisane jak to zrobić.
JoeMix - 22 Kwi 2011, 19:16
Wzmacniacz ma 2 wyjścia na głośniki,,, stereo, nie podłączysz do tego tuby od tak, by było dobrze.
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 19:20
JoeMix Boże Święty tylko mi nie mów, że wydałem pieniądze w błoto i nie podłącze pod ten wzmacniacz tej skrzyni .
JoeMix - 22 Kwi 2011, 19:22
Wzmacniacz na tubę ma wejście stereo L+P a wyjście mono na jeden głośnik basowy,,,, Ty masz zwykły stereo wzmacniacz,,, nie wiadomo czy da się zmostkować na mono.
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 19:30
http://allegro.pl/wzmacni....html?source=ob
Przeczytaj co facet zamieścił w opisie, jeszcze wysłałem mu dwie wiadomości, żeby potwierdził, że pod ten wzmacniacz można podłączyć skrzynię basową.
Oszukał mnie jednym słowem!!!?
No dobra koledzy, wiem, ze z tym dałem dupy, znalazłem w internecie wzmiankę o tym, ze tego nie da się zmostkować... :(
Tak to jest, jak się człowiek nie zna :(, nie mogę sobie tego darować. W związku z tym, mam pytanko, jak do pioruna znaleźć wzmacniacz, pod który podłączę sobie skrzynie basową?
http://allegro.pl/ground-...1563736422.html
http://allegro.pl/rewelac...1558412911.html
Chce się tylko spytać, czy pod któryś z tych podłącze sobie skrzynię??
JoeMix - 22 Kwi 2011, 19:37
Fordzik88, jeśli pod wzmacniacz można podłączyć jeden głośnik (nie na zasadzie tylko jednego kanału, tylko mostka) to będzie to opisane w instrukcji,,, w moim mniemaniu na pewno nabrał Cię na ten Gratis z aukcji: http://allegro.pl/wzmacni...1455365196.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic652413.html
[ Dodano: Pią Kwi 22, 2011 19:59 ]
Potrzebujesz albo wzmacniacz który w opisie ma jasno napisane że można zmostkować na mono/jeden kanał i najlepiej potwierdzić to w necie przed zakupem, albo typowy wzmacniacz, który będzie miał wejście stereo ale tylko jedno wyjście mono: http://allegro.pl/mocny-w...1560160223.html
[ Dodano: Pią Kwi 22, 2011 20:00 ]
Link przykładowy - nie polecam nic bo nie znam się na takim sprzęcie,,,
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 20:01
JoeMix Czyli pewnie te kable co wysłał tez o dupę potłuc. Pewnie nawet nie pociągną tej skrzyni :( . K.... ależ ja byłem głupi. Ale cóż jak człowiek bez doświadczenia to zawsze z niego wała zrobią. A mam prośbę, w poprzednim poście wysłałem linki do dwóch aukcji, czy te wzmacniacze nadawały by się do pociągnięcia skrzyni?
Który z nich byś polecił? To już na nowo wydam kasiarkę, a tego spróbuje opchnąć jakiemuś dzieciakowi za parę złotych.
Rozumiem, już na pewno nic tej firmy soling nie kupie. Nigdy więcej. Tamte da mają napisane że można mostkować. Ale czy to prawda. Tego nikt nie wie. Poszukam w internecie, może znajdę jakieś informacje.
Koledzy, znalazłem na allegro kilka wzmacniaczy, z opcją mostkowania, ale wydają mi się one za słabe do skrzyni jaka posiadam, dlaczego już piszę, skrzynia ma moc 250 RMS a max 800W, a te wzmacniacze mają raczej taką małą moc. Czy nie spalą sie, jak troche bardziej rozkręcę volume?
Oto te wzmacniacze:
http://allegro.pl/rewelac...1558412911.html
http://allegro.pl/magnat-...1557451269.html
http://allegro.pl/wzmania...1571499748.html
http://allegro.pl/wzmacni...1570582756.html
Bardzo was proszę o odpowiedź, bo chciałbym zamówić jeden jutro, żeby do końca przyszłego tygodnia dotarł. A nie chce popełnić takiego błędu jak z tym Solingiem.
Puff - 22 Kwi 2011, 20:25
Człowieku... jak ta "basskrzynia" ma 250W w RMS-ie, to nie próbuj do niej podpinać wzmaka, który ma w RMS-ie więcej jak 200W - to grozi zniszczeniem głośnika jak na głośnik pójdzie nagłe "kopnięcie" basem. Pierwszy któryś tutaj wkleił ma po zmostkowaniu na 4Ω blisko 400W. Jakbyś na takim czymś przegiął, to głośnik masz spalony nim się obejrzysz...
JoeMix - 22 Kwi 2011, 20:26
Jak do głośnika 1000W podłączysz wzmacniacz 100W i dasz na full to po prostu będzie grało na 100W i tyle,,, głośnik się nie rozkręci na full swoich możliwości, osobiście mi się nie zdarzyło spalić wzmacniacza podłączając za mocny głośnik,,, w drugą stronę tak. Ale nie znam się na (car)Audio, jedynie tyle co miałem osobiste przygody,,,
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 20:35
Pufcio Widzę, że się znasz na tym trochę, co powiesz, o tych dwóch magnatach, mają po 150 RMS na jednym kanale przy 4 Ohm, a max 550 W też przy 4 Ohm. Czyli to by było dobre?
JoeMix ale i tak mi pomogłeś i dzięki ci za to .
Puff - 22 Kwi 2011, 20:57
Zmostkowane 150W wystarczy dla głośnika "dwusetki" w zupełności.
Fordzik88 - 22 Kwi 2011, 21:08
Mówisz, o jednym z tych magnatów tak? Bo ja już jestem przewrażliwiony na ten temat, a w żadnym nie pisze, że ma możliwość mostkowania.
Czy mostek to znaczy 1x150W RMS?? Dodając coś od siebie jeszcze, czy w takim wypadku, te kable co były w zestawie też pewnie są warte wielkie 'G'. Przekrój przewodu zasilającego wynosi (przynajmniej tak napisali) 5,5mm2.
Czy to wystarczy? Czy lepiej zamówić sobie inne o przekroju 10mm2 (znalazłem takie firmy Dietz w cenie 70 zł).
Puff - 22 Kwi 2011, 21:24
Fordzik88 - á propos kabli:
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=32813
Arek103 - 22 Kwi 2011, 22:31
Fordzik88 napisał/a: | Widziałem na fotce, że masz wzmacniacz 350 W, to nie za mało do tej skrzyni? Ja specjalnie pod tą skrzynie kupiłem 700 W. Czyżby nie potrzebnie? |
Mi styka w zupełności wiem że to za mało pospieszyłem się z kupnem wzmaka ale trudno gra jak dla mnie wystarczająco
A co do połączenia to nie wiem co oznacza na mostku połączenie ale ja mam tak że plus mam z prawego kanału a minus z lewego
zdaszek - 22 Kwi 2011, 23:17
Fordzik88
Zacznijmy z drugiej strony.
Ile możesz przeznaczyć na wzmacniacz ?
Bo ja do swojego magnata xpress10 podłączyłem alpine który w RMS'ie miał 250W.
Głosnik w RMS'ie miał 150W i nic nie upaliłem. Wzmacniacza po prostu nie rozkręcałem na max i wystarczyło.
Ten 25cm magnat potrafił na prawde mocno zatrząść autem pod tym wzmacniaczem, z tym, że do głośnika miałem robioną na zamówienie skrzynię...
Jeżeli chcesz dobry wzmacniacz do nie szukaj blaupunktów, nowych sony, czy magnatów.
Te ostatnie wzmacniacze nie są złe, ale mają moc RMS bardzo zaniżoną. Np. jak na magnacie jest napisane że 2x150W lub 300W w mostku RMS, to tak na prawdę tego RMS może być 200W.
Podstawa jak dla mnie - lepiej kupic dobrą używkę niż nowy dolnopółkowy sprzęt.
Poszukaj czegoś z alpine - będziesz zadowolony.
Na dobry, używany wzmacniacz musisz mieć te 200-250zł.
Kolega miał niby mocniejszego blaupunkta niż ten mój alpine, ale po podłączeniu pod moją skrzynię po prostu był za słaby
Fordzik88 - 23 Kwi 2011, 08:19
zdaszek na wzmacniacz przeznaczę 300 zł. I chyba za sponsoruję sobie tego Magnata 22HQ, Jeszcze o nim poczytam, i dowiem się, jak jest z podłączeniem pod niego skrzyni basowej. Czy w ogóle będę mógł ja podłączyć bez jakiś problemów.
Bo widzę, że ma on dwa wyjścia RCA, Znaczy jedno wejście, a drugie wyjście. Także chyba bez problemu podłącze skrzyneczkę .
zdaszek - 23 Kwi 2011, 09:01
Rób jak uważasz. Moim zdaniem magnat 22HQ jest denny i szkoda na to kasy.
Wydaj te 300zł na dobrą używkę - nie powinieneś żałować.
Oto moje propozycje :
http://allegro.pl/monoblo...1578026849.html <--- typowo do skrzyni basowej wzmacniacz
http://allegro.pl/kenwood...1577868464.html <---- tego można mostkować, o czym producent informuje
http://allegro.pl/alpine-...1577863934.html <--- dobrej klasy wzmaczniacz, wysoka jakość dźwięku a przyty słaby nie jest
http://allegro.pl/wzmacni...1566608726.html <--- kolejny dobry kenwood, do skrzyni basowej idealny.
http://allegro.pl/kenwood-ps-400m-i1578028544.html <--- super sprzęt. jakościowy i mocny. jedyna wada to cena
Moim zdaniem lepiej kupić za 120zł starego kenwooda który jest zrobiony jak trzeba, z lutami zawierającymi ołów oraz na solidnych podzespołach, niż kupować nowego magnata który jest totalną chinszczyzną.
Magnat ma jedna przewage nad tymi używkami co podesłałem (poza alpine) - jest ładniejszy.
I wybacz, ale nie trafia do mnie powiedzenie "nowe to nowe" bo stare są po prostu dobrze wykonane i się nie psują.
Jak chcesz kupić coś co ładnie wygląda a słabo gra to bierz allegrowy hit w postaci tego magnata.
W poście powyżej pomyliłem się.W magnatach moc jest oczywiście zawyżana
W kenwoodach za to zdarza się że producent zaniżył.
Te kable co dostałeś również są lipne. Zestaw dobrych przewodów do wzmacniacza (prądowe i sygnałowe) kosztują minimum 60zł - pójdź do sklepu car audio w Twoim mieście.
Chciałeś rady - dostałeś.
Fordzik88 - 23 Kwi 2011, 15:57
zdaszek bardzo dziękuję za pomoc. Nie zależy mi na tym, żeby ładnie wyglądał, tylko żeby był bez awaryjny i w miarę jak najdłużej chodził.
W dzisiejszych czasach, to wszystko jest z Chin. Trudno trafić na coś nie jest Made in China.
Tak myślałem, że i te przewody do niczego się nie nadają. No nic... wyłożę teraz ze 400 zł, i kupię coś co będzie, mam nadzieję, przez połowę mojego życia działało.
Pozdrawiam, i dzięki jeszcze raz.
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2011 18:31 ]
Jeszcze mam pytanko odnośnie kabla zasilającego, czy moze się on przepalić, lub powstać zwarcie, jeśli będzie on cieńszy, niż taki który zaleca w instrukcji sprzedawca wzmacniacza?
Mam teraz kabel zasilający o przekroju 5,5 mm2, i to jego chcę użyć, do zasilenia wzmacniacza 1x150W rms, 1x500W max.
Michaus - 26 Kwi 2011, 12:54
Może się przepalić i może powstać zwarcie... jak zewrzesz i nie będzie na nim zabezpieczenia
Co do mniejszych średnic, niż zalecane przez producenta, musisz liczyć się ze spadkami napięcia i faktem, że przewód zacznie się grzać (pod obciążeniem).
Wg moich obliczeń, dla szacunkowej długości przewodu zasilającego do Fiesty (wzmaczek w kufrze), wartości spadków napięcia powinny mieścić się w granicach 3.8~4.2%* dla przekroju 5.5mm² i odpowiednio 1.3~1.4%* dla przekroju 16mm².
Myślę, że ten Twój powinien wystarczyć, chociaż szału nie ma i papy z dachu nie zrywa.
Przed podjęciem jakichkolwiek działań, lepiej, abyś dokładnie doczytał, co tak na prawdę będziesz robił, unikniesz niemiłych niespodzianek, a jak Ci się nie chce/nie masz do tego drygu, to do wzmacniacza, kabli i głośników dokup jeszcze skrzynkę i odwiedź kogoś, kto się w temacie ogarnia, jak dysponujesz odpowiednimi funduszami, a nie znasz takiej osoby, to możesz się rzucić na firmę, która takie rzeczy robi.
Potrzebne wzory znajdziesz w necie.
* - w szczycie
zdaszek - 26 Kwi 2011, 14:26
Fordzik88
Weź napisz co to za wzmacniacz. Konkretnie Markę i model.
Ja u siebie miałem markowy, nie jakiś szitowy z allegro przewód 8,4mm i dawał radę.
Niektórzy mówili mi, żebym przy takim wzmacniaczu kupił co najmniej 12mm przekroju.
Pozstanowiłem się upewnić i w zakładzien Car Audio powiedzieli mi, że ten co mam wystarczy, ale jakbym chcuał wkładać mocniejszy (niż 300W RMS) wzmacniacz, to lepiej żebym zmienił.
Fordzik88 - 26 Kwi 2011, 19:03
Myślę nad wzmacniaczem Magnat 22HQ o następujących parametrach:
Kod: | * Tryby pracy 2 kanały
* Moc RMS: 2x 55 W / 1x 150 W 4 Ohm / 2x 75 W 2 Ohm
* Moc MAX: 2x 150 W / 1x 500 W 4 Ohm / 2x 250 W 2 Ohm
* Stabilny przy 2 Ohm
* Pasmo przenoszenia: 5 Hz - 50 kHz
* THD < 0,08 % (1 kHz)
* Stosunek szum/sygnał >100 dB
* Czułość wejściowa(RCA): 0,4V - 4V
* Rezystancja wejść: 20k Ohm
* Low pass 40-300Hz (12 dB per octave)
* High pass 40-300Hz (12 dB per octave)
* Bass Boost 0...12dB at 45Hz
* Wymiary: 221 x 57 x 236 mm |
Czytałem, na jakimś forum, że do takiej mocy wzmacniacza wystarczy kabel 6 mm2, ale wolę się was spytać. Bo tu rzetelni ludzie są .
[b]Michaus, [/b] już sie wszystkiego dowiedziałem, odnośnie podłączenia wszystkich rzeczy, jakie chciałem. Także dam sobie radę .
A jak już wszystko podłącze i poustawiam wrzucę fotki co i jak. Może nawet jakiś mały tutorial zrobię .
zdaszek - 27 Kwi 2011, 00:07
Staram się być na prawdę życzliwy, dlatego napiszę Ci jeszcze raz :
Odpuść sobie tego magnata
Straciłem trochę swojego czasu i poszukałem Ci na allegro fajnych wzmaków, a Ty dalej swoje.
Po prostu
A z resztą, rób jak uważasz. To twoja kasa i twoje uszy.
Michaus - 27 Kwi 2011, 00:08
Fordzik88 napisał/a: | Myślę nad wzmacniaczem Magnat 22HQ
[...]
Może nawet jakiś mały tutorial zrobię . |
Wisisz mi sprej do czyszczenia monitora, bo przez Ciebie oplułem go kolacją
Fordzik88 - 27 Kwi 2011, 07:37
No dobra dobra, to już go sobie odpuszczam, a używanych boje się kupować, bo kiedyś kupiłem używaną rzecz i okazało się, że nie działa.
Teraz widać, że nie znam się na car audio
No dobra koledzy, poszukam czegoś innego
zdaszek, Przepatrzę twoje oferty co znalazłeś na allegro
Coś czuje Panowie, że macie mnie już dosyć .
Panowie, chciałem się pochwalić. Podłączyłem skrzynie i wzmacniacz . Prosta robota, a ja się tego tak bałem . Dłużej zajęła mi wymiana głośników w drzwiach, Hertze, które sobie za sponsorowałem, niby 13 cm, ale nie pasowały w otworki. Więc wiertarka w dłoń i wywierciłem nowe. . Można powiedzieć, że na chama je tam umieściłem .
Tylko nie wiedzieć, czemu wzmacniacz, przy hamowaniu, lub wjechaniu w dołek, wyłącza się. Czy to może być wina masy? Dodam, że masę podpiąłem pod śrubką, która trzyma klosz od tylnych lamp, a powierzchnię oczyściłem z lakieru.
|
|