Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] RADIO - ODCIĘTE PRZEWODY

k1806 - 5 Kwi 2011, 14:50
Temat postu: [MK4] RADIO - ODCIĘTE PRZEWODY
Witam wszystkich użytkowników.
Kupiłem do swojej fiesty radio 4000 trafic, ale po wyjęciu starego moim oczom ukazały się kabelki bez oryginalnych kostek przyłączeniowych ( kostki odcięte ) I w chwili obecnej nie wiem jak prawidłowo podłączyć radio - moje dotychczasowe próby kończą sie na tym że radio gra , ale nie załącza/wyłącza sie po przekręceniu kluczyka no i rozładowywuje akumulator na postoju. Jest na pewno źle podłączone.
Czy mógłby ktoś podesłać mi opis kolejności przewodów z określeniem kolorów do podłączenia radia lub fotkę oryginalnej kostki z widocznymi przewodami tak abym mógł zidentyfikować kolory i ustawienie przewodów?
Szukałem na wielu forach ale na próżno. Sam nie mogę sobie z tym poradzić.
PROSZĘ O POMOC.

Nikuś - 5 Kwi 2011, 15:02

W tej sytuacji zawsze polecam podjechać do Car-Audio i dać im 50zł za robotę. Jakby co to będziesz miał gdzie podjechać z reklamacją, a jak sam coś spierniczysz to będziesz sam sobie winien.
drzeniow - 5 Kwi 2011, 17:18

Nikuś napisał/a:
W tej sytuacji zawsze polecam podjechać do Car-Audio i dać im 50zł za robotę. Jakby co to będziesz miał gdzie podjechać z reklamacją, a jak sam coś spierniczysz to będziesz sam sobie winien.

po to ma forum aby zapytac.
poszukaj zółtego kabla na nim jest + dopiero jak przełączysz na zapłon.
Z koleji ten czerwony plus to jest do opcji pamieci aby Ci sie stacje nie kasowały

jackrzec - 5 Kwi 2011, 19:33

drzeniow napisał/a:
poszukaj zółtego kabla na nim jest + dopiero jak przełączysz na zapłon.
Nie prawda. Na zółtym jest + już po przekręceniu kluczyka w poz 1, zapłon jest na 2 a rozrusznik na 3. Pozycja 1 to tzw zasilanie akcesoriów.

k1806 nie słuchaj ich. Masz tylko dwie kostki i podłącz je wg tego schematu i bedzie git. http://jackrzec.republika...o_do_2_2000.jpg

Nikuś - 5 Kwi 2011, 20:26

drzeniow napisał/a:
po to ma forum aby zapytac

drzeniow, takie rzeczy najlepiej tłumaczyć na żywo, szczególnie że swój problem sformułował w ten sposób że zrozumiałem że nie miał żadnej styczności z CA, wtedy najlepszym rozwiązaniem jest podjechanie do kogoś kto się na tym zna.

drzeniow - 6 Kwi 2011, 18:47

Nikuś napisał/a:
drzeniow, takie rzeczy najlepiej tłumaczyć na żywo, szczególnie że swój problem sformułował w ten sposób że zrozumiałem że nie miał żadnej styczności z CA, wtedy najlepszym rozwiązaniem jest podjechanie do kogoś kto się na tym zna.

zawsze jest lepiej tlumaczyc coś prosto w oczy, ale na forum warto tez podpytać, jackrzec, dał odpowiedz po której sam sobie powinien poradzić.

DziDzia - 6 Kwi 2011, 18:55

k1806, może TU znajdziesz coś ciekawego.

pozdro :!:

k1806 - 17 Kwi 2011, 09:18

Mimo iż nie jestem szpecem od CA schemat jaki mi przesłał Jackrzec w zupełności wystarczył. Problem został rozwiązany - tereaz radyjko działa tak jak należy i puki co z akumulatorem nic się nie dzieje.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

jackrzec - 17 Kwi 2011, 14:49

:ok: