|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK2] Szybko się grzeje
Szpila - 2 Kwi 2011, 13:16 Temat postu: [MK2] Szybko się grzeje Fiesta bardzo szybko sie grzeje, a po kilkunastu albo kilkudziesięciu przejechanych kilometrach wąż od chłodnicy jest taki twardy ze nie da sie go nacisnąć i jak by miał strzelić. Sprawdzałem wężyk co idzie od termostatu do zbiorniczka i jest przepływ. Nie wiem co może być przyczyną, pomóżcie prosze:)
Maćko - 2 Kwi 2011, 15:20
Czy temperatura na wskaźniku jest wysoka ? Czy masz odpowiednią ilość wody w chłodnicy ? Jeśli Twoje obawy są skierowane tylko w stronę tego węża a reszta jest ok to myślę, że nie ma się co przejmować.
JoeMix - 2 Kwi 2011, 18:27
Szpila, odkręć korek na zbiorniczku i się bujnij z otwartym układem,,,
kuba87 - 2 Kwi 2011, 18:29
uszczelka pod gławicą
Szpila - 2 Kwi 2011, 20:17
Maćko napisał/a: | Czy temperatura na wskaźniku jest wysoka ? Czy masz odpowiednią ilość wody w chłodnicy ? Jeśli Twoje obawy są skierowane tylko w stronę tego węża a reszta jest ok to myślę, że nie ma się co przejmować. |
Wody jest ok, temperatura wzrasta bardzo szybko, a wskaźnik mi po chwili spada na dół ale to chyba jest akurat problem czujnika temp. Właśnie muszę sie przejmować bo nigdy tak nie było
[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 20:21 ]
kuba87 napisał/a: | uszczelka pod gławicą |
a czy oznaką tego nie był by olej w zbiorniczku wyrównawczym??
DziDzia - 3 Kwi 2011, 00:03
Szpila napisał/a: | a czy oznaką tego nie był by olej w zbiorniczku wyrównawczym?? | Chyba raczej płyn chłodniczy w oleju.. Albo w spalinach..
pozdro
vegetagt - 3 Kwi 2011, 12:14
albo będzie czuć spalinami po odkręceniu zbiorniczka, gdy cisnienie w ukladzie wzrosnie ( cieply silnik ).
Szpila - 3 Kwi 2011, 12:43
vegetagt napisał/a: | albo będzie czuć spalinami po odkręceniu zbiorniczka, gdy cisnienie w ukladzie wzrosnie ( cieply silnik ). |
no to tego nie ma a w zbiorniczku jest cały czas czysty płyn i tyle samo go spóbuje jeszcze dzisiaj sposobu JoeMix-a
a moze bedzie to takie bardziej prostsze rozwiązanie
Żółwik Tuptuś napisał/a: | ( jeżeli tak nie jest silnik po osiągnięciu tempreatury pracy będzie nam sieprzegżewał co może doprowadzic do jego uszkodzenia , innym objawem będą mocno napęczniałe węże małego obiegu ) . |
[ Dodano: Nie Kwi 10, 2011 13:29 ]
Sprawa załatwiona. Nowy Termostat padł. Wymieniony na jeszcze nowszy i hula jak nigdy:P przy okazji czujnik temp. który nareszcie pokazuje jak należy. Dzięki wszystkim za chęci i pomoc
|
|