Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK2] Szybko się grzeje

Szpila - 2 Kwi 2011, 13:16
Temat postu: [MK2] Szybko się grzeje
Fiesta bardzo szybko sie grzeje, a po kilkunastu albo kilkudziesięciu przejechanych kilometrach wąż od chłodnicy jest taki twardy ze nie da sie go nacisnąć i jak by miał strzelić. Sprawdzałem wężyk co idzie od termostatu do zbiorniczka i jest przepływ. Nie wiem co może być przyczyną, pomóżcie prosze:) :bezradny:
Maćko - 2 Kwi 2011, 15:20

Czy temperatura na wskaźniku jest wysoka ? Czy masz odpowiednią ilość wody w chłodnicy ? Jeśli Twoje obawy są skierowane tylko w stronę tego węża a reszta jest ok to myślę, że nie ma się co przejmować.
JoeMix - 2 Kwi 2011, 18:27

Szpila, odkręć korek na zbiorniczku i się bujnij z otwartym układem,,,
kuba87 - 2 Kwi 2011, 18:29

uszczelka pod gławicą
Szpila - 2 Kwi 2011, 20:17

Maćko napisał/a:
Czy temperatura na wskaźniku jest wysoka ? Czy masz odpowiednią ilość wody w chłodnicy ? Jeśli Twoje obawy są skierowane tylko w stronę tego węża a reszta jest ok to myślę, że nie ma się co przejmować.

Wody jest ok, temperatura wzrasta bardzo szybko, a wskaźnik mi po chwili spada na dół ale to chyba jest akurat problem czujnika temp. Właśnie muszę sie przejmować bo nigdy tak nie było bike

[ Dodano: Sob Kwi 02, 2011 20:21 ]
kuba87 napisał/a:
uszczelka pod gławicą

a czy oznaką tego nie był by olej w zbiorniczku wyrównawczym??

DziDzia - 3 Kwi 2011, 00:03

Szpila napisał/a:
a czy oznaką tego nie był by olej w zbiorniczku wyrównawczym??
Chyba raczej płyn chłodniczy w oleju.. Albo w spalinach..

pozdro :!:

vegetagt - 3 Kwi 2011, 12:14

albo będzie czuć spalinami po odkręceniu zbiorniczka, gdy cisnienie w ukladzie wzrosnie ( cieply silnik ).
Szpila - 3 Kwi 2011, 12:43

vegetagt napisał/a:
albo będzie czuć spalinami po odkręceniu zbiorniczka, gdy cisnienie w ukladzie wzrosnie ( cieply silnik ).

no to tego nie ma :jupi: a w zbiorniczku jest cały czas czysty płyn i tyle samo go :hahaha: spóbuje jeszcze dzisiaj sposobu JoeMix-a

a moze bedzie to takie bardziej prostsze rozwiązanie :głowąwmur:

Żółwik Tuptuś napisał/a:
( jeżeli tak nie jest silnik po osiągnięciu tempreatury pracy będzie nam sieprzegżewał co może doprowadzic do jego uszkodzenia , innym objawem będą mocno napęczniałe węże małego obiegu ) .

[ Dodano: Nie Kwi 10, 2011 13:29 ]
Sprawa załatwiona. Nowy Termostat padł. Wymieniony na jeszcze nowszy :hahaha: i hula jak nigdy:P przy okazji czujnik temp. który nareszcie pokazuje jak należy. Dzięki wszystkim za chęci i pomoc