|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] [MK6] Komputer w 1,4 TDCI
Lapa77 - 29 Mar 2011, 21:17 Temat postu: [MK6] [MK6] Komputer w 1,4 TDCI Od niedawna mam MK6-kę w dieslu 1,4. Jest tam komputer, który wyświetla m.in. średnie spalanie, ale nie ma spalania chwilowego. Czy to jest standard i czy można jakoś dołożyć takie wskazanie kompa?
drzeniow - 29 Mar 2011, 22:32
bylo juz o tym na forum, dokładnie takie same pytania.
poszukaj dokladnie.
http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/search.php
AccessX - 29 Mar 2011, 22:44
Chwilowego spalania, nie pokazywało i nie pokazuje. Jedynie dla "własnej" satysfakcji, można podczas podróży wyzerować średnie spalanie i po pewnym czasie, pokaże Ci się średnie spalania (co po wyzerowaniu licznika, mentalnie ci pokaże jakie masz chwilowe). Ale to jest takie.... "jest bo jest ale szału nie ma"
Tyle w temacie . A i : Czy można dodać tę opcję? - Z tego co wiem to nie.
Neo178 - 29 Mar 2011, 23:52
AccessXR, z tym niby chwilowym to właśnie nie jest tak za dokładnie, bo z sekundy na sekundę owe wskazanie maleje więc w dużym przybliżeniu można wziąć pierwsze wskazanie, bo drugie to już jest średnia zrobiona.
Lapa77 napisał/a: | czy można jakoś dołożyć takie wskazanie kompa? |
Nie, nie można. Widzisz tylko to co jest, nic się dołożyć nie da.
Daras84 - 30 Mar 2011, 09:55
a kazde 1,4 tdci ma taki komputer? gdzie to sie wyswietla i jest do tego jakis przycisk ?
Lapa77 - 30 Mar 2011, 13:24
Ok. Dzięki.
Neo178 - 30 Mar 2011, 14:04
Daras84 napisał/a: | a kazde 1,4 tdci ma taki komputer? gdzie to sie wyswietla i jest do tego jakis przycisk ? |
Czy każde to nie wiem, ale jeśli na przełączniku od kierunkowskazów masz taki przycisk jak poniżej na fotce to komp jest.
Jeśli natomiast w liczniku masz 2 przyciski to nie masz komputera. Niemniej jednak wyświetlacz będzie praktycznie tak samo wyglądał, tyle, że poda Ci tylko przebieg całkowity, dzienny i godzinę.
Daras, wyświetlacz komputera jest w liczniku.
Daras84 - 30 Mar 2011, 15:05
dzieki
|
|