|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Problem ze szwankującymi lusterkami elektrycznymi
S3BA5TIAN - 29 Mar 2011, 18:06 Temat postu: [MK4] Problem ze szwankującymi lusterkami elektrycznymi Witam, mam problem z lusterkami elektrycznymi, mianowicie działają jak chcą.
Czasami załapują, czasami nie. Sprawdziłem i przeczyściłem tak jakby główny "mechanizm", którym się reguluje położenie lusterek, bez rezultatu, więc podejrzewam ze problem leży w zasyfionych stykach przy lusterkach i tutaj pojawia się problem, bo nie mogę się do nich dostać. Jak się dobrać tam do środka i wszystko przeczyścić ? Zdejmuje się lusterko czy demontuje się jakoś tą plastikową obudowę ?
jackrzec - 29 Mar 2011, 19:30
Problem nie lezy raczej po stronie lusterek, tylko przełącznika od nich. Na 99% on robi zamęt.
S3BA5TIAN - 29 Mar 2011, 19:42
Mowa o tym ? http://cdn3.asteroid.pl/c...097073_1024.jpg
Czyściłem to już ze dwa razy i ciągle to samo. Więc może ścieżki są już starte ? Jak można sprawdzić ich działanie ?
SEBA5TIAN - 12 Maj 2011, 21:21
Wymieniłem owe ustrojstwo, lusterka reagują w każdej pozycji, działa ;P Starte ścieżki robiły swoje.
Ozi - 4 Paź 2011, 12:10
A jeśli mi działa lewe lusterko, a prawe nie reaguje? Też możliwe, że zepsute jest to, co u kolegi powyżej? Czy też raczej coś z przewodami?
Czy bezpieczniki do obu lusterek są wspólne? W INSTRUKCJI jest napisane, że bezpiecznik nr 4 to ogrzewanie tylej szyby i lusterka zewnętrzne, a bezpiecznik nr 8 to centralny zamek i elektryczna regulacja lusterek. Nie do końca rozumiem więc tego nr 4 - czy to chodzi o podgrzewanie lusterek? Coś takiego w fiestach 4 było? A może nr 4 to prawe lusterko, a 8 to lewe?
Nikuś - 4 Paź 2011, 13:29
Ozi, ogrzewanie tylnej szyby i lusterek zewnętrznych jest ze sobą połączone, więc widocznie 4 to bezpiecznik od podgrzewania lusterek. A pod numerkiem 8 masz zapewne elektryczną regulację lusterek, jak to pisze w instrukcji.
Ozi napisał/a: | A jeśli mi działa lewe lusterko, a prawe nie reaguje? |
Sprawdź czy dochodzi sygnał do prawego lusterka.
|
|