Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - [MK4] MK5/Puma front lower strut brace

Marcin - 29 Mar 2011, 13:17
Temat postu: [MK4] MK5/Puma front lower strut brace
Przy okazji szukania innej części natknąłem się na taki wynalazek, takie rozpórki robi omp, u angoli do dostania za ok 30funciaków. Pozostaje kwestia skuteczności i możliwości poruszania się w naszych drogowych warunkach, bo montaż z tego co znalazłem wychodzi dosyć nisko.

na foto zamontowana w mk4 1.3

co o tym myślicie? bo szczerze mówiąc ulepiłbym sobie takie coś o ile nie byłoby to najniższą częścią w podwoziu...

Bezimienny - 29 Mar 2011, 14:42

Takie rozpórki sa ... mało praktyczne u nas, np u mnie w audi jest a raczej była rozpórka dolna ale wygięta w banan :/ ale i tak zamówie kolejną na forumie audi bo różnica jest znaczna w prowadzeniu, ale wiadomo coś za coś.

P.S tu na fotce to przy lekkiej glebie non stop chyba sie nią o ziemie szoruje, szczególnie na wybojach i koleinach.

DziDzia - 29 Mar 2011, 15:54

Marcin napisał/a:
na foto zamontowana w mk4 1.3

Może i mk4 ale to nie wygląda na 1.3 :rotfl:
Nisko ta rozporka jest.. Może i byłaby skuteczna, ale jak długo...

pozdro :!:

Marcin - 29 Mar 2011, 17:52

DziDzia napisał/a:
Może i mk4 ale to nie wygląda na 1.3

być może to zetec, foto od angoli i taki był opis zdjęcia, chyba wygląda tak jak u mnie...

DziDzia napisał/a:
Nisko ta rozporka jest.. Może i byłaby skuteczna, ale jak długo...

przed chwilą patrzyłem jak to jest u mnie i jakbym coś takiego założył to szybko bym gdzieś się zawiesił. Przede wszystkich przeszkadza skrzynia, żeby pociągnąć ją na wprost, miskę dałoby radę ominąć.

jackrzec - 29 Mar 2011, 19:36

Zetec na 100%, bo ma wydech od strony grodzi, a kosiarka ma od przodu...
arecki - 29 Mar 2011, 19:45

dolne rozpórki sa bardzo pożyteczne, w niektórych autach bardziej praktyczne niz górne :yes:
DziDzia - 29 Mar 2011, 23:59

jackrzec napisał/a:
bo ma wydech od strony grodzi, a kosiarka ma od przodu...

I jeszcze ta miska wygląda inaczej i skrzynia też :rotfl:
Marcin napisał/a:
ulepiłbym sobie takie coś o ile nie byłoby to najniższą częścią w podwoziu...

No i już masz odpowiedź na swoje zagadnienie:
Marcin napisał/a:
jakbym coś takiego założył to szybko bym gdzieś się zawiesił.

pozdro :!:

Marcin - 30 Mar 2011, 07:47

czy się urwie na pierwszej koleinie czy nie to jest inna sprawa, bardziej chodziło mi o jej skuteczność
arecki - 30 Mar 2011, 08:08

Marcin napisał/a:
bardziej chodziło mi o jej skuteczność

bardziej usztywni budę, mało? :-P

Ad@mus - 31 Mar 2011, 21:14

panie-lepic i jezdzic, jak sie zegnie albo zerwie to bedzie glowa bolala, ale jak sie nie zalozy i nie pojezdzi to nie wiadomo jak bedzie

ja wiem po sobie ze jak sie ma twarde niskie auto to sie jezdzi uwaznie, a potem jak sie siada do wyzszego bardziej swiatowego auta to zawiasu sie nie rusza prze 2 lata bo kazda dziurke po doswiadczeniach z fiesty omija sie intuicyjnie, podświadomie :devil: