Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Pedał gazu do dechy, auto zwalnia.

Pedzacypodwiatr - 21 Mar 2011, 23:56
Temat postu: [MK3] Pedał gazu do dechy, auto zwalnia.
Jak w temacie, moja Fiesta benzyna+lpg na benzynie ją dławi, szarpie, a ostatnio w pewnych momentach gubi obroty, ja pedał gazu do dechy, a auto zwalnia, zupełnie jakby nie dostawało paliwa. Chyba zupełnie. :p Na kazdym biegu tak się dzieje, na gazie śmiga bez problemów, jednak ileż można jeździć na gazie.. :) Orientuje się ktoś co to może być? :)
Parzych - 22 Mar 2011, 00:15

Mogła się wysrać pompa paliwa...
majdanos - 22 Mar 2011, 00:24

mogl sie tez wysrac regulator cisnienia przy wtryskach o ile go masz :P
matrix-1990 - 22 Mar 2011, 01:04

a jeśli gaźnik to możliwe, że patelnia z mikserem go dławią
Madam - 23 Mar 2011, 06:13

Czy przez zapchany filtr paliwa auto może stracić dużo na mocy jak sie rozgrzeje??

często jeżdżę do końca benzynki w zbiorniku. Kilka razu miałem przypadek ze zabrakło mi paliwa. Wskaznik mi cos zle pokazuje. Niby mam jeszcze rezerwe a tu autko stoi.

Mógł sie jakis syf ze zbiornika dostac do filtra i go przytkac ale chyba jak silnik jest ciepły to potrzebuje miej paliwa i nie powinien tak odczuwac zatkanego filtra.

Dodam ze jak odkrece srube od wtrysku (ta ktora jest podawane paliwo przez wezyk) to benzynka leci.

majdanos - 23 Mar 2011, 20:55

Madam napisał/a:
Czy przez zapchany filtr paliwa auto może stracić dużo na mocy jak sie rozgrzeje??

często jeżdżę do końca benzynki w zbiorniku. Kilka razu miałem przypadek ze zabrakło mi paliwa. Wskaznik mi cos zle pokazuje. Niby mam jeszcze rezerwe a tu autko stoi.

Mógł sie jakis syf ze zbiornika dostac do filtra i go przytkac ale chyba jak silnik jest ciepły to potrzebuje miej paliwa i nie powinien tak odczuwac zatkanego filtra.

Dodam ze jak odkrece srube od wtrysku (ta ktora jest podawane paliwo przez wezyk) to benzynka leci.

drogi panie ze benzyna leci to nie znaczy ze ma odpowiednie cisnienie badz silnik dostaje tyle ile powinien.wymien filtr paliwa sprawdz cisnienie benzyny

Arek103 - 23 Mar 2011, 20:59

ja mam podobny problem. Auto szarpie szczególnie jak nagle dodam więcej gazu. Tak po za tym nie ma problemu przyspiesza normalnie pracuje równo itp. Dodam że wcześniej nie miałem z tym problemu. I od niedawna leję tylko bp98 na której nieco zmniejszają się te objawy i przy okazji auto znacznie mniej pali paliwa
majdanos - 23 Mar 2011, 21:08

Arek103 napisał/a:
ja mam podobny problem. Auto szarpie szczególnie jak nagle dodam więcej gazu. Tak po za tym nie ma problemu przyspiesza normalnie pracuje równo itp. Dodam że wcześniej nie miałem z tym problemu. I od niedawna leję tylko bp98 na której nieco zmniejszają się te objawy i przy okazji auto znacznie mniej pali paliwa

najpierw filtr paliwa(przytkany filtr=za malo paliwa szczególnie jak go potrzeba czyt.wysokie obroty) potem pompa (cisnienie paliwa do sprawdzenia)ewentualnie wtryski (zasyfiale) to moim zdaniem jesli biorac pod uwage uklad paliwowy

Pele - 23 Mar 2011, 21:50

Arek103, kiedy zmieniałeś kable WN i świece ??
Arek103 - 24 Mar 2011, 10:16

świece niedawno a kable WN to jeszcze ani razu od kiedy go mam...