Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK3] MOJA FIEŚCINA

hevia - 10 Mar 2011, 11:04
Temat postu: [MK3] MOJA FIEŚCINA
1.NICK Hevia
2.IMIĘ Bogusia
3.MODEL Fiesta Mk3, 95'
4.WERSJA CLX 3d
5.ROCZNIK Mk3 1995
6.SILNIK 1.1 50 koni
7.OPIS AUTA Zakupione 3 lata temu, była sprowadzona z Niemiec, wydałam, 3700 PLN :D . Autko jeździ głównie po mieście i jeżdżę nią tylko ja :)
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE Na drugi dzień po zakupie musiałam wymienić potencjometr przepustnicy (280 PLN) :D Ale potem był spokój, nie licząc wydatków typu "moje widzi mi się" :D . Niestety jej stan nie zadowalał mnie na tyle żebym się w niej dobrze czuła, więc postanowiłam zrobić poprawki lakiernicze. Wydałam 1000 zł w zakładzie a po 5 miesiącach wyszła rdza :( więc zaczęłam ją robić sama :) . Więc- To było rok temu :) farba trzyma nieźle, wystarczą poprawki raz na rok wiosną :) nie ma żadnej rdzy :D nie wiem czy komuś się podoba :) mi tak :D przyjamniej radochę miałam no i samo malowanie bardzo tanie :) wystarczyła jedna większa puszka granatowej i malutka srebrnej :) i jeszcze zostało na następny raz :D Sprawa prosta: taśma żeby zaznaczyć kontury, papier wodny żeby pozbyć się tego co trzeba i zmatowić (pod wodą oczywiście), po wyschnięciu nakładanie farby :) w razie potrzeby gdy są ubytki Poxilina :D działa extra :D no i farba :D ja mam takiego baranka zrobionego bo nakładałam gąbeczką tzw paćkanie :D jest jedyna taka i to najfajniejsze :D . Niestety 2 tyg temu fiesta miała spotkanie z słupkiem w wyniku czego musiałam wymienić błotnik, lampę, kierunek, lusterko i zderzak- który jeszcze musze kupić :D do tego przegląd i OC- jednym słowem połowa wartości auta tak lekko :( no ale cóż :D także dziś szaleliśmy z kumplami spawarką i jest git :D
9.PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
Poprawki lakieru za miesiąc :D no bo minął rok i rdzawe zacieki widzę :DMoże inne bajerki zrobię :D kto wie :D
10. FOTKI AUTA

POZDRAWIAM

matrix-1990 - 10 Mar 2011, 21:53

sama wszystko robiłaś? :fox:
Witek1992 - 10 Mar 2011, 22:50

Elegancko ! :hihihi:
hevia - 10 Mar 2011, 23:07

Tak robiłam sama :) no ale to jest taka radosna twórczość, nic szczególnego :) Dziękuję bardzo :) Bardzo mi miło, że się podoba :) :ups:
dżolero - 11 Mar 2011, 11:50

dzisiaj bedzie zderzak ;) moze uda mi sie zobaczyc w realu ;)