Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - [MK6] Moja mała MK6 ST - czy można ją jakoś poprawic?

Gedziu79 - 5 Mar 2011, 16:00
Temat postu: [MK6] Moja mała MK6 ST - czy można ją jakoś poprawic?
Przedstawiam moją niunię, w której jestem BEZGRANICZNIE zakochany. Chciałbym usłysze Wasze opinie, Ewentualnie co można by w niej poprawic - czy progi, czy kolor, czy aluski czy co Wam tam jeszcze przyjdzie na myśl.
Za wszelkie opinie i uwagi oraz krytykę, serdecznie.
Oto fotki:

Zdjęcie nr 1
Zdjęcie nr 2
Zdjęcie nr 3
Zdjęcie nr 4

Z góry dzięki :)

Pietrekk - 5 Mar 2011, 16:02

Gleba, większe alu może, silnik.
hubi_2006 - 5 Mar 2011, 16:41

Kółko jest małe i niknie jakoś w nadkolach. Przydałyby się 15" felgi najmniej :)
Prześledź tematy chłopaków, którzy mieli mk6 na forum. Parzycha fiesta to już poważny i drogi temat, ale Skfarek udowadniał, że detalami też się da.

madek - 5 Mar 2011, 16:44

Nie ma sensu ruszać nadwozia, już żadne dokładki i inne dziwolągi nie poprawią wyglądu jeśli felgi będą "ginąć".

Jak dla mnie przede wszystkim niższe zawieszenie (nawet te ~35mm) i większe felgi z niskoprofilową oponą (profil ok. 45 lub 50). To jest droga która daje najlepszy efekt i przede wszystkim poprawia mocno trakcje i właściwości jezdne. Poza tym może jakiś tłumik z fajniejszą końcówką.

Oczywiście zmiany są kosztem komfortu więc wszystko zależy też od tego ile i gdzie jeździsz tym autem i czy jesteś w stanie sobie na to pozwolić (ja tam akurat lepiej się czuje w głośnym twardym aucie, no ale nie mam jeszcze rodziny i w 70% autem jeżdże sam).

Rolen - 5 Mar 2011, 18:09

Ładnie się prezentuje...ale to nie jest wersja ST (tak mi się wydaje). Fiesty ST wychodziły z silnikiem benzynowym nie diesla, do tego 2.0 150 KM.
Co do przeróbek...to gleba faktycznie zmieni autko. Tłumik...hmmm...no może, będzie buczeć z tyłu a z przodku kle kle :) Szybki przyciemnij. Felgi przemaluj...bo wydaje mi się że troche giną w tym kolorze. No i obowiązkowo nisko profilowe oponki :) Jak dalej będzie mało to kierunki białe no i kierunkowskazy w światłach przednich trzeba rozkleić i wyrzucić te pomarańczowe plastiki.
A tak szczerze to kupiłeś tą fieste z progami czy dokupowałeś? Ja mam wersje "S" i mam zderzaki od ST oryginalnie ale bez progów

madek - 5 Mar 2011, 18:13

Rolen napisał/a:
Co do przeróbek...to gleba faktycznie zmieni autko. Tłumik...hmmm...no może, będzie buczeć z tyłu a z przodku kle kle

Fakt ST to nie jest, ale akurat Duratec 1.4 to benzyna :-P

Rolen napisał/a:
Felgi przemaluj...bo wydaje mi się że troche giną w tym kolorze. No i obowiązkowo nisko profilowe oponki :)

Albo jedno albo drugie :) Do tych felg niższych opon nie założy.

Nikuś - 5 Mar 2011, 19:20

Aktualne aluski mają dobry wzór, tylko potwierdzę opinię kolegów że giną na aucie. Znaleźć 15 albo 16 w tym stylu, zrobić niższy zawias (jeśli posiadasz środki to może nawet gwint). Osobiście na tym bym stanął, bo co za dużo to niezdrowo.

Rolen napisał/a:
Szybki przyciemnij

Też jest niezły pomysł, ale to delikatnie, bo już teraz jest dużo ciemnych elementów (przedni zderzak, lampy, alusy).

Rolen - 5 Mar 2011, 20:30

A fakt...to nie diesel :D sory, pierwsza literka mnie zmyliła :D

[ Dodano: Sob Mar 05, 2011 20:33 ]
Co do nieskiego profilu to rzeczywiście...trzeba by było aluski wsadzić 16", ja takie mam i bardzo dobrze się na nich jeździ. Trzeba tylko uważać na dziury i powoli wjeżdżać na krawężnik :D

Parzych - 5 Mar 2011, 22:12

Rolen napisał/a:
ale to nie jest wersja ST (tak mi się wydaje). Fiesty ST wychodziły z silnikiem benzynowym [...] 2.0 150 KM.
Dokładnie, ST po 1 mają silnik 2.0, po 2 wychodziły na felgach 16" i 17", po 3 w ST były inne lusterka, po 4daj fotki wnętrza...
Rolen napisał/a:
kierunkowskazy w światłach przednich trzeba rozkleić i wyrzucić te pomarańczowe plastiki.
Nie trzeba rozklejać, wystarczy wypchnąć do środka lampy, złapać płaskoszczypcami, połamać i wyłuskać kawałki... Ja tak zrobiłem i angole tak robią... :yes:
Rolen - 5 Mar 2011, 22:29

Ciekawy pomysł :myśli: trzeba będzie tak zrobić :) apropo, to mógłbyś odp. mi na priv?
artax - 6 Mar 2011, 14:22

Polecam moje felgi 17 z oponą Pirelli P Zero Nero.Jest w ogłoszeniach.Mogę podeslać jak wyglądają na aucie Mk7. :ok:
pzdr

WTF - 6 Mar 2011, 16:30

Gedziu79 ja bym widział przede wszystkim większe koło (np. jakieś "szprychy" firmy OZ) i do tego jakaś dyskretna gleba. Nie ma co na siłę ulepszać to co już jest ładne a poza tym rajdówki z tego auta nie zrobisz więc raczej bym obstawiał na jakieś dyskretne modyfikacje :ok:
Gedziu79 - 6 Mar 2011, 17:40

kurcze większe koło tzn czy muszę specjalnie coś tam przerabiac żeby założyc fele 16-tki? czy po prostu kupic i zakladac?
druga sprawa: listwy na drzwiach mają by takie jakie są czy lepsze by były w kolorze nadwozia?
no i w końcu: jak to, że nie zrobię z tego rajdówki:D ?
Ja nie zrobie??? Ja nie zrobie?????? :D :D:D :luzik:
hehehe :greenpeace:

Nikuś - 6 Mar 2011, 17:47

Gedziu79 napisał/a:
czy muszę specjalnie coś tam przerabiac żeby założyc fele 16-tki

Jeśli taka fela była powiedzmy w st i było wszystko ok, to nie ma problemu. Możliwe że nawet większą założysz, wystarczy dobrać gumę o odpowiednim profilu. Inna sprawa jak to będzie wyglądało, dla mnie 16 na niezrobionej mk6 to max.
Gedziu79 napisał/a:
listwy na drzwiach mają by takie jakie są czy lepsze by były w kolorze nadwozia?

Zdecyduj się w którą stronę idziesz, albo krzykliwie, albo delikatnie i ze smakiem. Jeśli to drugie to zostaw takie jakie są. Jeśli pierwsze, to strzel je na różowo w zielone ciapki.
Gedziu79 napisał/a:
jak to, że nie zrobię z tego rajdówki:D ?
Oczywiście że możesz, kwestia pieniędzy i rozumu (nie lepiej od razu było kupić ST?)
Gedziu79 - 6 Mar 2011, 20:45
Temat postu: :)
z tą rajdówką to dowcip był :) A za informacje o felach serdecznie jestem zobowiązany. Jestem nowy w tej dziedzinie i każde mądre zdanie jest dla mnie na wagę złota:)
idę poszukac fajniejszych foteli niż moje.

Parzych - 6 Mar 2011, 21:35

Gedziu79, dasz w końcu jakieś fotki wnętrza :?:
Neo178 - 6 Mar 2011, 22:13

Gedziu79, a tak swoją drogą, to może jak chcesz z tego zrobić rajdówkę i koniecznie zostać przy obecnym egzemplarzu to może by swapik na 2.0 150hp (z prawdziwego ST) by na pierwszy ogień poleciał? :fox: Bo jak założysz felgi 16 przy tym obecnym 1.4 to raczej "porażającej mocy" to mieć nie będziesz, a przy szerokiej gumie (np. 205) jak naciągniesz to jeszcze stratę będziesz miał..
Gedziu79 - 6 Mar 2011, 22:37

fotki wnętrza może jutro. muszę zrobic je najpierw. Ale moje wnętrze to standard na razie. będę ulepszał.

[ Dodano: Pon Mar 07, 2011 19:52 ]
tak mam w środku

a tutaj mała wieczorna kompilacja:

http://gedziu.fm.interii.pl/fiestakompilacja.jpg

Pozdrawiam

Parzych - 7 Mar 2011, 21:22

Szkoda że zdjęcia nocne, ale i tak widać że wnętrze to 100% "cywil", tylko zewnętrznie stylizowany na ST... Poprzedni właściciel miał po prostu fantazję... Nasza F16 też w środku w większości "cywil" z drobnymi dodatkami/zmianami... :ok:
Gedziu79 - 7 Mar 2011, 21:36

niestety komplet fotele + kanapa w srebrno-czarnej skórze to dla mnie na razie za drogi interes :) najtańsze znalazłem za 1500 złotych i to w stanie że tak powiem hmmm średnim. Za to na wiosnę szykuję demontaż wnętrza ( obicia drzwi i panel przedni) no i trochę carbonu srebrnego na wewnętrzne uchwyty drzwi i może na panel w środku tam gdzie radio i klima.
Jak widzisz w tej chwili mam zimówki na stalowych felach bo mi szkoda alusków na te nasze drogi w zimie.
Dziś poczytałem trochę o prawdziwym ST i doszedłem do wniosku że nie ma co upodabniac mojej niuni na siłę do ST. I tak sercem ST jest jej silnik, a ja nie zamierzam go ruszac. No i obciach miec auto wyrąbane w kosmos i wyglądające na ST a na skrzyżowaniu przegrac start z , dajmy na to - starą Corsą. Lepiej pomyśle nad indywidualnym projektem żeby autko miało jakiś fajny klimat w środku. no i na zewnątrz coś co przyciągnie uwagę.
Znajomy co ma agencje reklamową i okleja auta zrobi mi naklejki Ghostbusters na drzwi :) . Nakleję jak uznam że są gites.

ElGrey - 7 Mar 2011, 22:07

eeee. naklejki bez komentarza...
kiera by fajnie obszyta skora wygladala, lub taka z s lub st

Skfarek - 9 Mar 2011, 11:26

Potencjał jest można działać, jak potrzebujesz inspiracji to zobacz w mój wątek, albo jeszcze lepiej wejdź na ukfiestanetwork i znajdź auto simluka tam jest kupę delikatnych "smaczków". Ja zacząłbym od:
1. Listwy, klamki, listwa tablicy rejestracyjnej w kolor nadwozia, będzie delikatnie ze smakiem i jak w lepszej wersji fabrycznej.
2. Koła co najmniej 16 cali i do tego 195/45/16.
3. Reflektory bez pomarańczowych kierunków.
Co do upodabniania do St nie widzę nic złego nie obkleisz jej przecież znaczkami ST, a tajle z STka są jak dla mnie gustownym dodatkiem :hihihi:

W środku temat rzeka:
1. Aluminiowa ori ramka na biegi, skórzany mieszek zamiast przetykacza, kiera z ST/S czy nawet Fusiona - ta z aluminiową wstawką na dolnym ramieniu. Polowałbym też na oryginalne srebrne uchwyty drzwi bo lepiej się będą prezentować niż oklejane a ożywią czarne smutne wnętrze.

Powodzenia w dalszych modach i nie zapomnij się pochwalić co wymyśliłeś :hihihi:

WTF - 14 Mar 2011, 22:22

Gedziu79 napisał/a:
kurcze większe koło tzn czy muszę specjalnie coś tam przerabiac żeby założyc fele 16-tki? czy po prostu kupic i zakladac?
druga sprawa: listwy na drzwiach mają by takie jakie są czy lepsze by były w kolorze nadwozia?
no i w końcu: jak to, że nie zrobię z tego rajdówki:D ?
Ja nie zrobie??? Ja nie zrobie?????? :D :D:D :luzik:
hehehe :greenpeace:

Na moje listwy pod kolor - auto będzie optycznie młodsze i atrakcyjniejsze :bigok:

Gedziu79 - 15 Mar 2011, 22:05
Temat postu: czuje już wiosnę :)
właśnie się zabieram za te detale.kupiłem ramki tablic rej. pod kolor autka i założyłem dziś aluski :)
Myślałem że moje listwy drzwi powinny by czarne, ale potem popatrzyłem a one są szare. Mam wrażenie że zawsze były szare, fabrycznie. Że nigdy nie były całkiem czarne. Jeden znajomy z mtobudrexu pomoże mi w oświetleniu skarpetek we wnętrzu pojazdu. kurde ja to jednak zielony jestem jak szczypiorek na wiosnę.
a w ogóle to uwielbiam to auto. Jest śliczne.
A w sobotę wyprałem dywaniki pod nogami :) teraz mam czyściutkie :)

[ Dodano: Wto Mar 15, 2011 22:18 ]
Skfarek napisał/a:
Potencjał jest można działać, jak potrzebujesz inspiracji to zobacz w mój wątek, albo jeszcze lepiej wejdź na ukfiestanetwork i znajdź auto simluka tam jest kupę delikatnych "smaczków". Ja zacząłbym od:
1. Listwy, klamki, listwa tablicy rejestracyjnej w kolor nadwozia, będzie delikatnie ze smakiem i jak w lepszej wersji fabrycznej.
2. Koła co najmniej 16 cali i do tego 195/45/16.
3. Reflektory bez pomarańczowych kierunków.
Co do upodabniania do St nie widzę nic złego nie obkleisz jej przecież znaczkami ST, a tajle z STka są jak dla mnie gustownym dodatkiem :hihihi:

W środku temat rzeka:
1. Aluminiowa ori ramka na biegi, skórzany mieszek zamiast przetykacza, kiera z ST/S czy nawet Fusiona - ta z aluminiową wstawką na dolnym ramieniu. Polowałbym też na oryginalne srebrne uchwyty drzwi bo lepiej się będą prezentować niż oklejane a ożywią czarne smutne wnętrze.

Powodzenia w dalszych modach i nie zapomnij się pochwalić co wymyśliłeś :hihihi:

1. Pomarańczowe kierunki w lampach muszą byc bo oglądałem je i tam są takie koncentryczne kręgi a poza tym w środku jest tylko żarówka. jak wywale te pomaranczowe szkielka to będzie goła żarówka i syf będzie wyglądac.
2. Duże koła przedyskutowałem z różnymi ludźmi i każdy mi odradza. w moim mieście niestety drogi są dziurawe, a ja lubie komfortową jazdę. nie zniósłbym tłuczenia w aucie i czucia na d..ie każdej dziury w asfalcie.
3. Aluminiowy oring u podstawy skrzyni biegów: strasznie mi się podoba, ale skąd go wzią?
kolejna sprawa. Tu jest zdjęcie wnętrza, które mi się podoba. Będędążył do mniej więcej takiego wyglądu. Jeśli ktoś ma pomysł skąd wziąc detaliki widoczne na załączonym zdjęciu, proszę o linki :) za pomocne i wykorzystane odwdzięczę się browarkiem w www.jastawiam.pl
:)

[ Dodano: Wto Mar 15, 2011 22:20 ]
Aha - to jest to zdjęcie:

Parzych - 15 Mar 2011, 22:42

Gedziu79 napisał/a:
1. Pomarańczowe kierunki w lampach muszą byc bo oglądałem je i tam są takie koncentryczne kręgi a poza tym w środku jest tylko żarówka. jak wywale te pomaranczowe szkielka to będzie goła żarówka i syf będzie wyglądac.
Nie musi ich być, za żarówkami są jeszcze "karbowane" odblaski które rozpraszają światło a na kloszu też są te okręgi, gdyby wyglądało syfiasto to angole by ich nie usuwali na masową skalę...

Neo178 - 16 Mar 2011, 00:42

Gedziu79 napisał/a:
3. Aluminiowy oring u podstawy skrzyni biegów: strasznie mi się podoba, ale skąd go wzią?

Masz 2 wyjścia skąd go wziąć:
1. Z ASO i zabulisz jak za zboż .. sorry, cukier (bo droższy:D)
2. Z rozbitka jakiegoś - na allegro powinieneś coś znaleźć. Jeśli nic nie będzie to pisz do ludzi co sprzedają części z fiesty z bogatym wyposażeniem.

Gedziu79 napisał/a:
2. Duże koła przedyskutowałem z różnymi ludźmi i każdy mi odradza. w moim mieście niestety drogi są dziurawe, a ja lubie komfortową jazdę.

Dla mnie osobiście 15" w fieście to taki kompromis pomiędzy wyglądem i wygodą, 14 to dobre na zimę, ale na lato to już są deczko za małe :|

Gedziu79 napisał/a:
kolejna sprawa. Tu jest zdjęcie wnętrza, które mi się podoba. Będędążył do mniej więcej takiego wyglądu.

Jak dobrze pamiętam to to jest fotka z sesji Fiesty pP-go.
Tak na szybko to musisz poszukać sobie kiery z "alu" wstawką - jest w Fieście GHIA, Fusionie i ST (ma grawer).
Uchwyty w drzwiach - ST albo Fusion.
Fotele - tylko w wersji ST - półskóra.
"Alu" dodatki - przy nawiewach, guzik przy ręcznym, krótsza gałka (z wersji ST), nakłądki na pedały (ST).
Jakbyś chciał jeszcze to zegary te z wersji ST się różnią od cywila ;-))

Poza tym to więcej jakichś specjalnych dodatków to nie ma :)

Gedziu79 - 28 Mar 2011, 00:41
Temat postu: kilka nowych drobiazgów
Założyłem białe zimne ledy na oświetlenie tablicy rejestracyjnej, założyłem chromowane ramki do tablic rej. - bo matowanych srebrnych nie mogłem dostac. no i zrobiłem zielono w środku. lampki sam zrobiłem - bo pracuję w hurtowni elektrycznej :)

Aha. W ruch poszło też czernidło do plastików i opon ale żeby to zobaczyc musze zrobic fotki w dzień. Pojechałem na czarno listwy boczne, grill z przodu i z tyłu, obudowy halogenów i listewka z tyłu na rejestracją i w ogóle wszelkie czarne wcześniej, a dziś już wyblakłe lekko elementy plastikowe. No i oponki of course.

Parzych - 28 Mar 2011, 01:38

Gedziu79 napisał/a:
lampki sam zrobiłem - bo pracuję w hurtowni elektrycznej :)
A z czego (jeśli można wiedzieć) je zrobiłeś :?:
Gedziu79 - 28 Mar 2011, 08:25
Temat postu: Lampki?
listwy ledowe 04590 firmy Polamp Components - produkcja niemiecka a montaż w Polsce. bardzo fajne. na sztywnych płytkach, łatwo się lutuje, bardzo jasne. Kolory do wyboru: biały zimny, biały ciepły, czerwony, zielony, niebieski i żółty. 12V DC. polutowałem, wyprowadziłem przewodziki z konektorami męskimi a na przewody w samochodzie pozaciskałem konektorki damskie i śmigają:)
Christopher - 4 Maj 2011, 22:59

Uważam, że lekko przesadzasz.
Sympatyczne autko.
Pamietaj, żeby dobrać odpowiednie ET w alusach.
Jak kupisz np od citroena albo peugeota, które rozstaw śrub maja ten sam ( 4x108) to nie dość, że ciężko będzie Ci o pierścienie, to felgi Ci będą wystawały i zniszczysz sobie nadkola i krawędzie.
Wszystko z głową.
Jak dla mnie to wnętrze już przesadzone z niebieskim światłem.

Ja np w swojej mk6 zrobię dyskretne podświetlenie pod nogi taśmami ledowymi i będę ogarniał światło w drzwiach żeby widzieć gdzie wysiadam.

powodzenia!

Parzych - 8 Maj 2011, 14:33

Gedziu79 napisał/a:
Można pomalować, przynajmniej ja tak zrobiłem...

mieszko - 8 Maj 2011, 14:39

Podkład do plastików + farba w spreju, ewentualnie jakiś utwardzacz czy cuś , przy okazji możesz sobie pomalować klamki i uchwyty w drzwiach - koszt koło 40 - 50 zł.
Gedziu79 - 22 Maj 2011, 23:24
Temat postu: Zrobiłem oświetlenie pod drzwiami! :) oto fotki
Zacząłem od drzwi pasażera, gdyby coś poszło nie tak, ale jednak bez większych problemów udało mi się zrobić zieloność choć zajęło mi to 5,5 godziny.

Drzwi kierowcy robiłem następnego dnia, przy świetle dziennym, czas pracy 2 godziny, bo się grzebałem :)
A teraz zobaczcie jak wyszło. Zdjątka robiłem przed chwilą.

Pozdrawiam

Parzych - 23 Maj 2011, 00:11

Mocno dają po oczach...
Gedziu79 - 23 Maj 2011, 00:17
Temat postu: nieprawda
wcale nie dają po oczach. dają w podłoże, a co za tym idzie bardzo przyjemnie oświetlają glebę, żeby nie wysiąść w błotko :)no i działają razem z lampką wnętrzową:) same gasną i same się zapalają przy otwarciu drzwi, ale ty przecież to wiesz :)
kamil wolski - 23 Maj 2011, 22:56

Dla mnie straszna wioska. Poswietlenie rejestracji zimne niebieskie, tutaj zielone, wnętrze zielone... Czekamy jeszcze na neony, świecące wentyle i spryskiwacze. Może coś z czerwienią i żółcią?
Gedziu79 - 23 Maj 2011, 23:09

kamil wolski napisał/a:
Dla mnie straszna wioska. Poswietlenie rejestracji zimne niebieskie, tutaj zielone, wnętrze zielone... Czekamy jeszcze na neony, świecące wentyle i spryskiwacze. Może coś z czerwienią i żółcią?

A może idź synku na forum audi bo jak widać tracisz tu czas i nerwy. Krytyka jak najbardziej, ale konstruktywna.

kamil wolski - 23 Maj 2011, 23:14

Gedziu79 napisał/a:
kamil wolski napisał/a:

A może idź synku na forum audi bo jak widać tracisz tu czas i nerwy. Krytyka jak najbardziej, ale konstruktywna.

Konstruktywnie było. Robisz choinkę. Przednie reflektory mają swoją barwę, rejestracja swoją, drzwi swoją, wszystko żyje własnym życiem, zero spójności.

Gedziu79 - 23 Maj 2011, 23:56

ej, ale tablic nie można podświetlić na zielono:) bo bym tak zrobił jakbybyło można
kamil wolski - 23 Maj 2011, 23:59

Tłumaczenie "nie wolno, dlatego zrobie choinkę" do mnie nie trafia. Twoje auto, Ty z niego wysiadasz, Ty się za nie wstydzisz (lub nie), nie moja sprawa. Opinię wg mojego gustu wydałem.
Parzych - 24 Maj 2011, 00:53

kamil wolski napisał/a:
Przednie reflektory mają swoją barwę, rejestracja swoją, drzwi swoją, wszystko żyje własnym życiem, zero spójności.
Gedziu79 napisał/a:
tablic nie można podświetlić na zielono:)
Tablicę miałem na zielono, najpierw żarówkami, potem diodami, jedno i drugie padło, ale nikt nigdy się nie przyczepił, nawet jak mnie zatrzymali za prędkość, to tylko zapytał "czemu zielone?" na co ja mu "bo zielony samochód"...
Gedziu79 - 24 Maj 2011, 20:28

Flachachachacha :) dobre

a teraz, (znów za radą Parzycha - teraz to już wiszę ci Dużego Heinekena ;) - oto:

Normalnie realnie hehe

A teraz czekam na pierwszego który zawoła" ale wiocha"
Ciągnie chłopa na wieś.

Ostatnie zdjęcie:
1. Srebrny lakier termiczny do 650 stopieni
2. Grunt do plastików
3. Lakier bezbarwny, przezroczysty jak zakloakowany Predator
4. Taśma KLE
5. Folia stretch
6. Papier ŚCIERRA

kamil wolski - 24 Maj 2011, 20:34

Gedziu79 napisał/a:
A teraz czekam na pierwszego który zawoła" ale wiocha"
Ciągnie chłopa na wieś.

Ale przywaliłeś foszka... Akurat to nie jest takie straszne jak zielone nełony i inne spryskiwaczo-ledo-lampki.

Gedziu79 - 24 Maj 2011, 20:45

hehehe :) witaj:)
ale już mi lepiej :D

Parzych - 25 Maj 2011, 00:06

Gedziu79, fajnie Ci mieszek leży, na gumę go założyłeś :?:
Gedziu79 - 25 Maj 2011, 08:23

dokladnie tak. Chociaż najpierw gumę zdjąłem i założyłem go bez niej, ale wyglądał żałośnie. Naciągnąłem go na gumę i teraz jest chyba lepiej.

Chociaż muszę przyznać że pierwszy raz w życiu zakładałem coś na gumę a nie gumę na coś :D :rotfl: :greenpeace:

lordpix - 30 Cze 2011, 12:05

Przydałyby się zdjęcia zrobione w dzień.
W większości zgadzam się z kamilem. Za dużo i za różnie.
Ogólnie nie podoba mi się kolorowe podświetlenie. Mogłeś zrobić w takiej temperaturze jak normalne światła, byłoby ładnie i spójnie.
Gała wygąlda fajnie taka (nie wiem czy pasuje, po prostu mi się podoba):

Oczywiście czarna.
Pomyśl nad kierownicą z ST i poszukaj na allegro pokrowców ze skóry szytych na miarę.

Marcin - 30 Cze 2011, 15:01

lordpix napisał/a:
poszukaj na allegro pokrowców ze skóry szytych na miarę.

wolałbym, żeby obszyła to firma niż w ciemno kupować pokrowiec i samemu się grzebać nie znając efektu końcowego, koszt obszycia to ok 150pln, za pokrowiec wyjdzie za pewne niewiele mniej.