Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] budowa przep造womierza

misiekbig - 3 Mar 2011, 14:35
Temat postu: [MK4] budowa przep造womierza
Witam szystkich.
Mam ma造 problem z obrotami w mojej fifi, na zimnym silniku jest ok natomiast po rozgrzaniu gasnie chociaz nie zawsze jak zchodzi z wysokich obrotow. po czyszczeniu przepustnicy, krokowego i przeplywki to samo :g這w患mur: moje pytanko czy w przep造womierzy te 4 druciki sa ze sob� po豉czone 1-2, 3-4 bo na dwoch znajduja sie jeszcze cie雟ze druciki z jakimi� kondensatorkami ale nie sa po陰czone z drutami na przeciwko nich. Bede wdzieczny za podpowiedz albo jakas fotke sprawnego przep造womierza.

luk-90 - 3 Mar 2011, 19:16

nie wiem jak w mk4, ale akurat czyszcz� przep造wke ze swojego 1.8, wi璚 moge ci pokaza� jak wygl康a w mk3. Wed逝g Mnie to s� dwa osobne uk豉dy, ale niech kto� to potwierdzi lub zaneguje:P

misiekbig - 4 Mar 2011, 06:30

Jednak s� po陰czone te druciki a u mnie niestety nie :sad: b tylko ze u ciebie jest jedno po豉czenie a u mnie gdyby by這 wszystko ok to s� dwa. wiec mys貫 ze do wymiany mam przep造wke ;-( ewentualnie do naprawy. dzieki za fotki przyda造 sie.
jackrzec - 4 Mar 2011, 08:09

Przep造womierza nie naprawisz - szukaj drugiego.
misiekbig - 19 Mar 2011, 18:47

nie da sie naprawi� a mozde ktos wie co dok豉dnie jest miedzy tymi drucikami(ten niby kondensatorek) i gdzie cos takiego mozna dostac?
jackrzec - 19 Mar 2011, 20:13

M闚i Ci 瞠 nie naprawisz tego, bo nigdzie tego nie dostaniesz. Ca造 przep造womierz kupisz, ale tej pierd馧ki nie.
Mafios - 19 Mar 2011, 20:13

gosciu co ty chcesz naprawiac uzywka kosztuje od 40zl
szynszyl - 20 Mar 2011, 12:17

http://www.vectraklub.pl/index.php/advices/pokaz/7
a teraz w陰cz sobie google i poszukaj opisu pin闚 i napi耩 na nich

JoeMix - 20 Mar 2011, 12:58

misiekbig napisa�/a:
ktos wie co dok豉dnie jest miedzy tymi drucikami(ten niby kondensatorek)
Drut oporowy, czyli rezystor
misiekbig - 21 Mar 2011, 18:04

A gdzie mozna kupi� taki rezystor i jakie parametry ma mie� dla mojego silnika?
JoeMix - 21 Mar 2011, 18:11

Nawet jak bym Ci poda� to nie zrobisz, bo zmienisz parametry lutuj帷,,, druga sprawa drut oporowy zazwyczaj jest na metry,,, i tani nie jest
misiekbig - 21 Mar 2011, 18:23

Ta雟zy napewno ni� nowa przep造wka a mys貫 ze i tak bedzie lepiej ni� teraz gdy nie mam wog鏊e tych rezystork闚. Tak 瞠 by� bym bardzo wdzieczny za ma陰 pomoc.
JoeMix - 21 Mar 2011, 18:56

Nie znam tych warto軼i, nie wiem czy ktokolwiek zna, takich rzeczy si� nie naprawia,,, to tak jak by� chcia� naprawi� przepalon� 瘸r闚k�,,,
misiekbig - 21 Mar 2011, 19:57

To szkoda sprobuje sam czegos poszuka�, a sprawdzi� czy co� to da nie zaszkodzi napweno bardziej sie nie popsuje :-P