|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wąż serwo-kolektor dolotowy, problem
Adziu - 19 Lut 2011, 12:57 Temat postu: [MK3] Wąż serwo-kolektor dolotowy, problem Siema.
Ostatnio mam problemy z sykającym powietrzem z serwa przez co silnik nie trzyma obrotów i hamulec czasami ciężko wdusić. W serwisie powiedzieli mi że nie ma szans na dostanie takiego nowego wężyka i stąd mam kilka pytań. Czy mógłbym go zastąpić jakimś innym z metra ? Może macie jakieś inne metody uszczelnienia ? Co to jest za ''gruszka'' na tym wężu ?
bidżej - 19 Lut 2011, 13:10
zaworek zwrotny
Adziu - 19 Lut 2011, 13:21
bidżej, czy mogę kupić zwykły zbrojony wąż zamontować ten zaworek i tak to poskładać ?
bidżej - 19 Lut 2011, 13:45
wąż musi być podciśnieniowy, zwykły zbrojony z castoramy się zapadnie i tyle będziesz miał ze wspomagania hamulców.
na pewno masz nieszczelność wężu? może zdechła membrana albo gumowa uszczelka na połączeniu z serwem?
Adziu - 19 Lut 2011, 14:04
bidżej, sam dokładnie nie wiem. Idę teraz do samochodu ogarnąć ten temat. Jak wrócę zdam relację co i jak.
[ Dodano: Sob Lut 19, 2011 14:28 ]
Już wszystko wiem Wąż lata luźno w kolektorze dolotowym. Na odpalonym silniku syka powietrze z serwa a jak przyduszę ten króciec to jest cisza.
drzeniow - 19 Lut 2011, 16:13
Adziu napisał/a: | Wąż lata luźno w kolektorze dolotowym. |
mozesz to uszczelnić twardym silikonem, u mnie długo to działało i dobrze.
Lepiej było by pojechać na szrot i kupic za góra 5zł z jakiegoś silnika.
Adziu napisał/a: | Co to jest za ''gruszka'' na tym wężu ? |
to zawór ktoru pozwala wciągać powietrze z serwa do kolektora i zatrzymuje podciśnienie w serwie.
Adziu - 19 Lut 2011, 16:23
Ok. Na razie nic z tym nie będę robił. W poniedziałek wybiorę się na szrot to może coś dorwę
JoeMix - 19 Lut 2011, 23:31
Adziu napisał/a: | Czy mógłbym go zastąpić jakimś innym z metra ? | Podwójny, podciśnieniowy/ciśnieniowy gumowy wąż kupisz w dobrym sklepie motoryzacyjnym,,, jakieś 20-30 zeta za metr (drogi) Adziu napisał/a: | Może macie jakieś inne metody uszczelnienia | Jeśli jest trochę luzu, to obcinasz końcówkę (która siedzi na króćcu), czyścisz króciec, i wciskasz na nowo (jak dostanie podciśnienie to się zassie i samo uszczelni) nieraz trzeba podgrzać np. opalarką. Cytat: | to zawór ktoru pozwala wciągać powietrze z serwa do kolektora i zatrzymuje podciśnienie w serwie. | Nie jest niezbędny, ale bez niego silnik się dziwnie zachowuje (znaczy szaleją obroty jak naciskasz i puszczasz hamulec, jak jest naciśnięty lub zwolniony to jest OK)
SebeG - 20 Lut 2011, 14:43
Też ostatnio mam problemy ze wspomaganiem hampli (muszę użyć większej siły, ale nacisnąć pedał). Dziwne jest to, że problem się pojawia od czasu do czasu, bo w piątek pedał był twardszy, a wczoraj było ok. Zaglądałem pod machę i nic nie zauważyłem dziwnego.
Maki - 20 Lut 2011, 14:50
Ja znajomemu zakładałem zwykły wąż z płóciennym wzmocnieniem. Oczywiście grubościenny. Hula jak się należy wąż się nie zapada. Koszt węża 10zł za metr.
Adziu - 20 Lut 2011, 15:20
No ja już kupiłem taki wężyk, ale używany i najwyżej jak będzie to samo to go wkleję na silikon żeby tak nie latał. Powiedzcie mi jeszcze jak się wyciąga tą końcówkę z serwa, bo nie chce nic połamać
drzeniow - 20 Lut 2011, 17:58
Adziu napisał/a: | jak się wyciąga tą końcówkę z serwa, bo nie chce nic połamać |
możesz posmarować trochę olejem, a ją po prostu wyciągasz tylko uważaj żeby nie połamać bo to plastik osadzony w gumie.
Adziu - 21 Lut 2011, 13:10
Okej, czekam na wężyk W sumie to temat można już zamknąć.
|
|