Forum FiestaKlubPolska -

Archiwum Forum FKP - szkolenie SJS Kielce

Adi RST - 15 Lut 2011, 21:41
Temat postu: szkolenie SJS Kielce
W przedwczesnym prezencie urodzinowym żona wysyła mnie i RST na trening bezpiecznej jazdy SJS na tor w Kielcach :-P chyba uważa, że nie umiem jeździc :devil: ja się jej odwdzięcze :devil:
Tak z ciekawości: czy ktoś z Was był na takim szkoleniu? :)

Żółwik Tuptuś - 16 Lut 2011, 21:25

Gratulacje dla Żony pomysłu i dla Ciebie takiej Żony :)

Dosyć regularnie na podobnych imprezach na Torze Poznań jeżdżą ludzie z FKP .
Jeżeli liczysz na nabycie umiejętności zawracania na recznym z paleniem gumy i ściąganiem małolatom majtów , to się rozczarujesz .

Jeżlei chcesz naprawde optymalnie wykorzystać 130 turbokoni w fieście to jest to dobry pierwszy krok .

Powodzenia i daj znak jak było :ok:

Pietrekk - 16 Lut 2011, 21:39

Byłem właśnie w Kielcach ale jako obserwator, jak dla mnie impreza super, tak jak Żółwik Tuptuś pisze, nauczysz się tam jak bezpieczniej jazdy, w sumie tak to nazwać można, będziesz wiedział w jakiej sytuacji przyśpieszyć, w jakiej zahamować. Generalnie jeśli masz okazje korzystaj, jak dla mnie warto i to bardzo :) Choć fakt są przejazdy na czas itp, weźmy pod uwagę też to że za jakąś niebezpieczną jazdę odrazu jest interwencja :)
Adi RST - 16 Lut 2011, 22:03

Tym bardziej cieszę się z prezentu, że nigdy nie byłem na torze. A z żony swoją drogą :ok:
Najważniejsze podstawy, na palenie gumy jeszcze przyjdzie czas :-P
zdam relację 10.03. :hihihi:

[ Dodano: Sro Mar 16, 2011 22:03 ]
Obiecałem relację, więc będzie :)
Na torze byłem dzisiaj, trening obejmuje najpierw częśc teoretyczną, później jazda na torze. Slalom, awaryjne hamowanie, test łosia itd.. I tacy :ok: instruktorzy :hihihi: jeden z nich okazał się byc właścicielem fiesty st, byc może niebawem zawita na forum.
Fiesta zrobiła dobre wrażenie i dała radę mimo że jako jedyna w grupie była bez abs i wszelakich innych systemów łącznie ze wspomaganiem kierownicy :-P
Bardzo fajna sprawa, polecam, żona skorzystała bo jeżdziła cały czas na fotelu pilota :V: Na koniec zaliczyliśmy "małą pętlę", najpierw siedząc na ogonie samochodu bezpieczeństwa, czyt subaraka, później każdy mógł szalec do woli, oczywiście pod okiem instruktora. <dresik> mała namiastka kjs.
Napewno wybiorę się kiedyś na 2 stopień i zapraszam wszystkich.

trzeci - 16 Mar 2011, 22:14

No to super <oki>
Mam nadzieję, że jeszcze zagościcie na tym torze nie tylko w ramach szkolenia ale dołączycie też do Pumy i Żółwika ;-))

Adi RST - 16 Mar 2011, 22:36

Sie zrobi Prezesie :ok: tylko trzeba cwiczyc i napewno postaram sie kiedys wystartowac.
Puff - 16 Mar 2011, 22:37

Aż żal dupsko ściska, że nie ma takiego nic bliżej GOP-u... sam chętnie bym się wybrał na takie coś... :( Zazdroszczę :)
Skfarek - 17 Mar 2011, 10:04

Adi i Ewa, fajna sprawa, to SJS organizował?

PS. tez uczestniczyłem w takim szkoleniu tylko organizowanym przez Acceleration School Andrzeja Lenczowskiego, niestety nie na torze Kielce się odbywało :)