|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK3] Biedroneczka by krysio
Krysio - 5 Lut 2011, 21:29 Temat postu: [MK3] Biedroneczka by krysio Po pierwsze primo to chciałbym przywitać wszystkich posiadaczy FF gdyż jestem tutaj nowy:) ale to chyba w odrębnym temacie:)
1. NICK: Krysio
2. IMIĘ: Krystian
3. MODEL: Fiesta
4. WERSJA: funny
5. ROCZNIK: MK3, 94r.
6. SILNIK: 1.4 B+G
7. OPIS AUTA: Fiesta jest MOIM drugim samochodem pierwszym był poczciwy maluszek :) Fieste zakupiłem od starszej kobiety kilka tygodni temu. służyć ma jako samochód na dojazd wszędzie i tanio, głównie do pracy. nigdy nie jezdziłem fiestą z takim silniczkiem ale wsiadając w nią po raz pierwszy stwierdziłem że jest zamulona totalnie bo na czwartym biegu nie chciała sie rozpędzać więcej niż 80km/h! teraz już nie jest takźle lecz i tak niema takiego efektu jaki być powinien:/ (na moje oko jest troszke za słaba skoro seciento900 bierze mnie od startu)
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
- na początek umycie:P
- włożyłem gumowe wycieraczki z Laguny II. leżały w garażu po starym samochodzie taty:)
- zamontowałem zapalniczkę bo oryginalnie chyba nie było.
- i to by było na tyle jak narazie.
brak czasu i funduszy:/
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne:
- przyciemnienie szyb tylnych
- pokrowce na siedzenia (w późniejszym czasie i przypływie gotówki obszycie welurem całego wnętrza i siedzeń)
- zmiana zderzaka przedniego na czarny, matowy, z halogenami od MK4
- szyberdach (odległa przyszłość)
- zmiana podświetlenia wewnątrz samochodu i bagażnika
- zmiana zegarów na wersje z obrotomierzem
- usunięcie rudej, wymiana progów
- konserwacja podłogi, progów, nadkoli (dopiero na lato)
b. mechaniczne:
- wymiana kabli, świeć, filtrów rozrządu i olei (na początek)
- zmiana butli z gazem na mniejszą bo miejsca w bagażniku jak na lekarstwo
- wymiana końcówek drążków i wszystkiego co się wymienia w układzie kierowniczym ;p
- nie znam się zbytnio na mechanice więc nie napisze nic
(pomysły mam nadzieje będe czerpał z forum:)
c. audio:
- radio z mp3 i slotem kart pamięci
- głośniki w tylną półkę bagażnika oraz przednie drzwi
d. inne
- aluski 14 (też odległa przyszłość:P
- otwieranie tylnej klapy z wewnątrz
- wygłuszenie nadkoli
- centralny zamek
- elektryczne szyby
- plastiki na tylne słupki
10. FOTKI AUTA
- fotki postaram się wrzucić w najbliższym czasie
dziamdziam - 5 Lut 2011, 22:24
Skoro już chcesz zmieniać przedni zderzak pomyśl też o tylnym, albo w komplecie albo wcale. Zamiast wydawać kasę na tapicera pomyśl o uszatkach, recaro albo o wersji blue koszt podobny a efekt dużo lepszy.
Pietrekk - 6 Lut 2011, 13:15
Jeśli zależy Ci na zderzaku z halo to nie lepiej z futury? Bardziej pasuje do MK3 niż zderzak z MK4, a najbardziej pasuje z XR2i
Krysio - 6 Lut 2011, 13:52
z XR2i mi się najbardziej podoba ale patrząc z grubsza po internecie cięzko jest takowy dostać. chyba że ktoś z was ma taki na sprzedaż:) a co do foteli to mam znajomego tapicera więc koszt nie powinien być tak duży. a nawet nie orientuje się jak wyglądają te uszatki:P
Marcinowaty - 6 Lut 2011, 14:09
Na początek zajmij się jak ty to napisałeś zamuleniem. Możliwe że sprzęgło masz do wymiany, bo silnik 1,4 nie jest tak słaby żeby rozpędzić się do max 80 km/h
Krysio - 6 Lut 2011, 14:18
teraz jest już dużo lepiej co chodzi o silnik. 140 da się wykręcić ale dosyć cięzko. chodzi mi najbardziej o samo przyśpieszanie bo to jest totalna porażka:/
Pietrekk - 6 Lut 2011, 14:33
140 to moje 1.1i kręciło, coś musisz mieć grubiej nie tak. Obroty na biegu jałowym masz ok? A co do zderzaków, da się dorwać wszystko Tylko trzeba napisać, może akurat ktoś ma, tylko ze ważne żeby auto jeździło jak na swój wygląd
Krysio - 6 Lut 2011, 15:21
dokładnie:) najważniejsze żeby dobrze chodziło, reszta to kwestia drugorzędna. obroty mam ok na gazie jak i na benzynie. nie jestem mechanikiem i się nie znam, musze komuś ją podsunąc kto się zna i będe wiedział co i jak:) mam nadzieje że to nic poważnego:)
Pietrekk - 6 Lut 2011, 15:48
Powiedz skąd jesteś to łatwiej będzie żeby ktoś z forum pomógł
|
|