Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK5] Czy posiadam centralny z kluczyka z pilotem?

zabka35i - 2 Lut 2011, 16:39
Temat postu: [MK5] Czy posiadam centralny z kluczyka z pilotem?
Witam
chciałbym zapytać Was czy mam sterowanie centralnym z kluczyka ? lampkę mam zwykłą bez podczerwieni. TUTAJ opis po nr. VIN. bo ja jakoś tego nie rozumiem.

I jeżeli mam takie sterowanie to jaki pilot będzie działał i jak ewentualnie go zaprogramować , teraz aktualnie posiadam jeden kluczyk czarny z czerwoną "kropką" .
Proszę Was o pomoc bo już wydałem kasę na alarm RTX CS3 i teraz nie wiem czy jest sens go instalować

JoeMix - 2 Lut 2011, 16:45

Cytat:
chciałbym zapytać Was czy mam sterowanie centralnym z kluczyka
na tym polega centralny, zamykasz jedne drzwi, a system zamyka pozostałem, wsadź kluczyk w drzwi kierowcy i zamknij - jak reszta się zamknie to masz centralny zamek, jak nie to niekoniecznie lub jest popsuty.
Nikuś - 2 Lut 2011, 17:02

zabka35i, pacnij się w makówkę i przejrzyj wykaz wyposażenia po VIN jeszcze raz. Tylko dokładniej. Jeśli nic nie znajdziesz, zrób to jeszcze raz. I jeszcze raz. Powtarzaj do skutku.

Wtedy zobaczysz że jest napisane "z centralnym zamkiem".

A podłączenie się alarmu pod centralny jest opisane w innych tematach.

Bezimienny - 2 Lut 2011, 17:13

W dziesięcioletnim aucie które nie koniecznie jest autem użytkowanym od nowości przez obecnego właściciela, może nie być już czentralnego ale prawdopodobnie jest i będzie współpracować z alarmem :ok:
zabka35i - 2 Lut 2011, 17:42

wybaczcie ale nie dopisałem że chodzi mi o kluczyk z pilotem, bo może taki była ale ja przy kupnie go nie dostałem. I właśnie czytając info z VIN nie mam pewności czy mam sterowanie za pomocą pilota a nie tylko kluczykiem w zamku. bo jeżeli mogę sterować oryginalnym pilotem to wole takiego dokupić jak instalować alarm o którym pisałem w pierwszym poście
Bezimienny - 2 Lut 2011, 18:09

Pilota prawdobodobnie nie ma, w tym przypadku jak i wielu innych centralny zamek działa jedynie po przekręcaniu kluczyka, można osobno dokupic centralckę z pilotem do takiego zamka, jest tego od cholery na allegro, tylko nie moge sie wypowiadać co do jakości tego bo sam nie miałem nigdy i sie z tym nie spotkałem.
jackrzec - 2 Lut 2011, 19:48

przecież jest jak byk napisane: ZE ZDALNYM OTWIERANIEM DRZWI !
Bezimienny - 2 Lut 2011, 19:50

A to tego nie doczytałem, sorry :-P
zabka35i - 2 Lut 2011, 20:31

czyli chyba nie ma sensu instalować alarmu o którym pisałem w pierwszym poście tylko zainwestować w kluczyk z pilotem i zaprogramować? A i gdzie może się znajdować centralka od sterowania centralnym bym miał na pewno pewność że jest coś takiego ? i chyba ta centralka jest sterowana radiowo bo jak pisałem mam lampkę zwykła nie z podczerwienią

[ Dodano: Czw Lut 03, 2011 13:36 ]
Proszę Was o pomoc bo nie wiem już co robić.