Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK6] Swiatła przeciwmgielne- montaż

jerzyn - 28 Sty 2011, 12:07
Temat postu: [MK6] Swiatła przeciwmgielne- montaż
Pytanie mam do znawców , moja Fiesta mk-6 nie została wyposażona w światła przeciwmgielne , ale są miejsca do zamontowania i pozycja na przełączniku. Czy jeśli dokupię takie reflektory to jest szansa ze w wiązce elektrycznej świateł zostały przewidziane wolne kable do podłączenia tych dodatkowych świateł , czyli po ludzku , zakładam reflektory przeciwmgielne znajduje przewody i podłączam i hula :luzik:

Cytat:
TAGI

JoeMix - 28 Sty 2011, 12:16

jerzyn napisał/a:
jeśli dokupię takie reflektory to jest szansa ze w wiązce elektrycznej świateł zostały przewidziane wolne kable do podłączenia tych dodatkowych świateł
Szansa jest zawsze, aby być pewnym trzeba wsadzić nos po maskę i sprawdzić,,,
Neo178 - 28 Sty 2011, 12:56

Tak jak napisał JoeMix - maska w górę, ew. na kanał jeśli masz dostęp i zobacz czy gdzieś w okolicach miejsc na halogeny masz luzem latające wtyczki - jeśli tak to instalacja jest, tylko pozostaje kwestia czy sprawna - ale to już sprawdzisz jak kupisz sobie lampki.
ElGrey - 29 Sty 2011, 20:10

jesli instalacja jest to by sprawdzic czy jest sprawna wystarczy prosty miernik, lub poprostu na krutko podlaczyc byle co i bedziesz mil pewnosc co do stanu instalacji :) a i sprawdzisz jedynie wsadzajac nos pod auto, instalki od przeciwmgielnych ni diabla nie widac po podniesieniu maski ;-|
ficus - 9 Lut 2011, 10:56

Z doświadczenia wiem że najłatwiej jest zdjąć zaślepki w zderzaku i zobaczyć czy są za nimi kabelki. Jeżeli tak to wszystko jest plug&play. Przynajmniej u mnie tak było. Pozdro!