|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Wspawany nowy dach
Fiesta czarna - 27 Sty 2011, 12:15 Temat postu: [MK4] Wspawany nowy dach witam kupiłem fieste mk 4 1997 rok okazało sie ze mam wyciety i wspawany nowy dach,czy takie auto jest warte inwestycji???? pojezdzi to troche????
arecki - 27 Sty 2011, 12:44
zależy jak to jest zrobione
Marcinowaty - 27 Sty 2011, 20:34
Ja bym nie ryzykował, to w końcu element konstrukcyjny
kuba87 - 27 Sty 2011, 20:38
dokładnie zalezy jak jest zrobione i skąd wniosek ze dach był pezespawywany?
i co konkretnie sam dach to tylko kawał blachy po czym stwierdziłes ze coś było robione?
Mody9216 - 3 Lut 2011, 23:16
Jak jest odpierdzielona fueszra to wiesz zalezy kiedy bylo robione to za jakies 3-6miesiecy odpadnie lakier kit i zobaczysz spawy wszystko zalezy od checi i umiejetnosci lakiernika z doswiadczenia wiem ze jak stare autko przyjezdza to sie robi na odpier...;p bo sie nie chce po za tym wlascicielom takich aut nie zalezy na jakosci tylko na tym byle bylo a potem idzie do żyda ;]
[ Dodano: Czw Lut 03, 2011 23:19 ]
kuba87 napisał/a: | dokładnie zalezy jak jest zrobione i skąd wniosek ze dach był pezespawywany?
i co konkretnie sam dach to tylko kawał blachy po czym stwierdziłes ze coś było robione? |
wiesz stwierdzić nie jest trudno;p...wystarczy zobaczyć pod uszczelkami jak to tam wygląda jak wygląda pod maskowaniami słupków podsufitke ściagnąć i zobaczyć czy jest pomalowany dach;p(duża szansa że poznasz kolor dawcy dachu:D)ręka przejechać po slupkach ;p bo moze być "tsunami" tzn takie fale będą bo źle ktoś kit na garażu po pijaku wyszlifował ..różnie dużo jest sposobów..w sumie łatwo sie gada na początku sam nie wiedziałem
ombre888 - 4 Lut 2011, 02:00
Jeżeli dach wstawiany na słupkach i jest to mądrze zrobione to nie ma sie co martwic. Mądrze to znaczy nie na zakładke bo słupek to nie jeden profil tylko wewnątrz są jeszcze dodatkowe wzmocnienia. I jezeli ktoś pospawa na wszystkich łączeniach to jest nie źle. Łatwo to teoretycznie zweryfikować. przeważnie od wewnątrz słupek ma albo jeden spaw(zakładka) albo dwa spawy(czyli tzw. okienko) i to powinno oznaczc że najpierw pospawał wewnatrz. Napewno fabryki juz nie będzie zwłaszcza gdy dojdzie do jakiegoś dzwona. Samochód już składa sie inaczej bo inaczej elementy przenoszą siłe. A może zmieniali ci samo poszycie to wtedy konstrukcji nie naruszasz i jest git. A co do kitu to są jeszcze tacy fachowcy na tym padole ze wstawią np. taki daszek ze szpachli wchodzi naprawde nie wiele. Tylko szkoda ze takich już coraz mniej a w szkołach już tego nie ucza.
|
|